Suomalaista kolmikantaa on uudistettava

Suomessa on nyt paras työllisyysaste 30 vuoteen. Hallituksen toimet ja maailmantalouden positiivinen vire ovat mahdollistaneet tämän. Yli 115 000 perheessä on voitu iloita uudesta työpaikasta tämän vaalikauden aikana.

Ihmettelen suuresti viime viikkojen aikana käytyä keskustelua suomalaisesta työstä ja yrittämisestä. Eikö meidän Suomessa kannata keskittyä siihen, miten saamme luotua lisää yrittäjyyttä, työtä ja hyvinvointia? Eikö tämä ole kaikkien etu?

On muistettava, että maamme työllisyysaste on edelleen jäljessä esimerkiksi muita Pohjoismaita. Kysymys kuuluu, haluamme puolustaa suomalaista hyvinvointivaltiota? Oma vastaukseni on KYLLÄ. Toivon, että etsimme tässä maassa lisää ratkaisuja työllisyyden vahvistamiseksi ja jätämme vastakkainasettelun vähemmälle.

Poliittiset lakot puhuttavat ja syystäkin. Minusta tämä vastakkainasettelu on jotenkin niin vanhanaikaista. Työelämä on muuttunut vuosikymmenten saatossa radikaalilla tavalla. Olen sitä mieltä, että tämä muutos on tunnistettava myös meillä Suomessa.

Johtopäätökseni on, että suomalaista kolmikantaa on uudistettava. Työelämään on luotava uudet pelisäännöt, joka ottaa huomioon muuttuneen työelämän ja arjen. Olen vahvasti sitä mieltä, että kolmikannan tehtävä on tukea työtä tekevän kansalaisen etua,oli hän sitten työntekijä, yksinyrittäjä, työnantaja tai mikä tahansa muu uudenlaisen työn tekijä. Poteroihin kaivautuminen ei ole ratkaisu. Toivottavasti tässä päästään oikeasti eteenpäin 2020 – luvulla. Yhteistyöllä työtä ja tuloksia!

Kommentit

  • Konsulentti

    Ei kait ongelma ole siinä ettei kaikki tiedä mitä tulee tehdä, vaan siinä miten asiat tehdään

    Sipilän ongelma on huono johtajuus, Sipilä on asiajohtaja ei ihnus johtaja. Liian helposti ottaa itseensä ja menee puolustusmoodiin, käyttäen lopulta uhkailua ja painostamista.

    Hallituksen muut ministerit ovat kuin sätkynukkeja, joita Sipilä pitää myös pelossa.

    Vaikuttaa, että Solitran ajoista ei ole oppinut mitään?

Kommentointi on suljettu.