Yhteisöllisyydestä Suomen kilpailuvaltti?

Viime viikonloppuna Keskustanuoret kokoontuivat liittokokoukseen Kokkolaan. Voi sanoa, että tässä alkaa olla kohta veteraanisarjassa. Olen osallistunut kymmeneen liittokokoukseen. Ehdin vielä iän puolesta osallistua neljään liittariin.

Muistan elävästi ensimmäisen liittarin. Kajaanin liittokokoukseen vuonna 2007 saapui innokas ja hieman ujo nuorisovaltuustolainen, joka katseli ja hämmästeli tunnelmaa, mutta vaikuttamisen palo vei eteenpäin. Mikä oli päällimäinen asia, joka jäi liittarista nuoren pojan mieleen? Tottakai henkilövalinnat ja poliittinen keskustelu, mutta tärkein juttu ovat ihmiset. Monella murteella kyseltiin, mistä päin olet? Sen jälkeen näistä kyselijöistä on tullut hyviä ystäviä ja vaikutttajakollegoita ympäri Suomen.

Yhteisöllisyys on mielestäni tärkein voimavara politiikassa ja koko yhteiskunnassa. Yhteiskunnan ja yhteisöjen on pystyttävä tukemaan ja kannustamaan jokaista omassa henkisessä kasvussa ja kehittymisessä, sekä tarjoamaan kestävä tukiverkko. Yhteistyöllä ja yhteisöllisyydellä luomme hyvinvointia ja parannamme omaa elinympäristöä.

xxx

Puolueet syntyivät hyvin toisenlaiseen yhteiskunnan aikaan. Työmarkkinajärjestöjen kulta-aika on taittumassa, vaikka itsekkyys luokin niille otollista maaperää.

Tässä ajassa ihmisyyden yhteiskunta ja itsekkyyden yhteiskunta ovat taistelutilanteessa. Kumman valitsemme?

Etujenjakojärjestelmästä on päästävä eroon. Yhteiskunnassa kaiken toiminnan tulee luoda ihmisiin tervettä yhteenkuuluvuutta sekä oikeudenmukaisuuden tuntoa ja etsintää.

Puolue on paikkansa lunastanut, mikäli se pystyy antamaan ihmisille tulevaisuuden toivoa. On tiedettävä mitä politiikalla haetaan ja sitten on valittava keinot.

Me nuoret olemme avainasemassa tulevaisuuden puolueissa. Kannustan jokaista rohkeasti mukaan toimintaan.

Yhteiskuntaan pitää saada lämpimämpi ote. Tässä riittää työnsarkaa meille jokaiselle. Aineellista hätää suurempi ongelma on tänään henkinen hätä. Tämä näkökulma jää mielestäni yhteiskunnallisessa keskustelussa helposti liian vähälle huomiolle.

Kommentit

  • Mustamies

    En kommentoi, koska ko. puoluetta ei saa Savon Sanomissa kommentoia muuten kuin myönteisesti !

Kommentointi on suljettu.