Yhteistyöllä ja luottamuksella

Politiikalla on helposti paha kaiku. Puhutaan turhista lupauksista, selkäänpuukottamisesta, vehkeilystä – kaikesta negatiivisesta. Unohdetaan kuitenkin silloin helposti, mitä se on – yhteistyötä, vuorovaikutusta, vaihtoehtojen punnitsemista -yhteispeliä. Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa. Valintoja ja ratkaisuja.

Jos emme halua diktatuuria, tarvitaan ihmisiä, jotka laittavat itsensä alttiiksi demokratian eli kansanvallan eteen ja pyrkivät saamaan asioita eteenpäin. Vain yhdessä tekemällä asiat etenevät.

Tässä olemme Suomessa onnistuneetkin. Vastikaan meidät valittiin maailman onnellisimmaksi kansaksi. Se ei ole sattumaa, vaan pitkän kehityksen tulos ja siihen on tarvittu monen, monen ihmisen työpanos. On tarvittu osaavia johtajia, ahkeria työntekijöitä ja ennen kaikkea kansallista yhteishenkeä ja yhteistyötä. Siihen on tarvittu jokaisen suomalaisen työpanosta presidentistä duunariin. Asioista on oltu eri mieltä – on uskallettu olla eri mieltä – mutta yhdessä on rakennettu maailman onnellisin valtio – Suomi. Politiikan parjaamisen sijaan haluaisinkin siis nähdä, että on meillä jossain onnistuttukin – emmehän muuten olisi tässä.

Tärkeimpiä asioita politiikassa on mielestäni yhteistyö ja luottamus.

Yksittäinen poliitikko ei voi yksin päättää asioista. Yksittäinen poliitikko voi kuitenkin pitää asioita esillä sekä etsiä keinoja ja ratkaisuja asioiden viemiseksi eteenpäin yhteistyöhön nojaten.  Jos tulen valituksi eduskuntaan, sitoudun omassa toiminnassani edistämään yhteistyön ilmapiiriä.

Tavoitteenani on mahdollisimman sujuva arki jokaiselle suomalaiselle ja koko Suomen kehittäminen. Se ei onnistu hokkuspokkus-tempuilla yhdessä yössä. Siihen tarvitaan yhteistyötä yli puolue- ja maakuntarajojen, luottamusta itseemme ja ennen kaikkea luottamusta toisiimme.

Kommentit

  • plokkariukki

    Totta mitä JP sanoo. Jääräpäinen oman edun tavoittelu ja kannastaan kiinni pitäminen, kuuntelematta ja kuulematta toisin ajattelevan mielipidettä, on kaiken pahan alku ja juuri politiikassa. Jopa mielipiteensä muuttamiselle on annettava mahdollisuus. Tämän opin sillä lyhyellä oppimäärällä, minkä jaksoin olla kunnan asioista päättämässä. Äänestäjät eivät tätä aina ymmärrä, mutta sekin on otettava vastuulleen ja kestettävä. Huomasin olevani liian uppiniskainen ja jäärä tekemään kompromisseja, sitä politiikan teko on, en halunnut olla populistikaan .

Kommentointi on suljettu.