Ai oot Suomesta?

Muutama haaska ja ehkäpä vähän epämiäränennii oletus näen perjantaen iloks, mihin tiällä on törmänny ko kansallisuutesa on kertonu.

Ai oot Suomesta?
1. …haha, no sulla ei kyllä sitten tule olemaan mitään ongelmia tämän meidän ajokortin saamisen kanssa kanssa.

 • Tämä siis UusSeelantilaesta ajokorttia hakkiissa 2006 – ilimeisesti suomalaesten              moottoriurheilutausta olj viraston täteillä tiijossa ;) (ja oekeessa olivat – yks teoriakokkeen kysymyksistä olj esmes että missee kohti kaestoo olis suotavvoo moottorjpyörällä ajella… :D)

2. …juu kuule kyllä sinä voit ihan huoletta tänne yliopistoon hakea ja pääset opiskelijaksi. Ai sulla on paperitkin mukana? No katotaan ne nyt sitten muodon vuoksi…

 • kun kyselin Waikaton yliopistolta ekan kerran vuonna 2006 että ottaiskohan ne tämmösen kypsemmän immeisen sinne opiskelemaan – siinä vaeheessa olj omista kirjotuksista livahtana jo 10 vuotta, mutta tuumasivat silti että Suomipapereilla sissään vuan suorilla! –  niin ja lienee huomautettava tähän että valtaosa Aasialaesista opiskelijoesta pakotettaan käämään läpi ns. bridging courset jotka on tarkotettu immeisille joilla on mahollisesti vähän heikompi kieli- ja tiedetausta

3. Suomessa EI oo hirviä. Älä yritäkkään väittää muuta, kyllä MINÄ tiedän. Siellä on VAIN poroja.

 • Aena oekeessa olova Taiwanilais-Ameriikkalaenen väitöskirjatutkija, kun kerran hänen kanssaan keskustelin Suomen luonnosta. Noh, kaetpa hänen puolustuksekseen on sanottava etta se nyt olikkii  mikrobiologi… (ja puoliks ameriikkalaenen…)  (off note: nyt se tyyppi on tohtorj, ja suatta uskoo että NYT se muuten on AENA oekeessa ja joka saakutin asiassa… onneks en sen kansa oo samassa labrassa töessä…!!!)

4. Miten sulla muka voi olla kylmä? Olethan sinä siellä Suomessa nyt kylmään tottunut!!

 • joka ikinen kiwi, joka sattuu näkemään minut ankkajäässä sisätiloissa – eikä aata vaekka kuinka yrittäs muistutella niitä siitä että Suomessa ei muuten ikuna oo talojen sisälämpötilat alle +15C niinko tiällä koko talaven läpi!!! Brrr….. (Onneks alakaa jo kevvääks kiäntyä, nyt on jo 16-17C sisälämmöt!! :) )

5. …niin missäs se olikaan? Jossain pohjoisessa?

 • Uskokee tahi elekee mutta tämä on sattunu vuan kerran! Ja kyseessä taes olla joku (muistaaksenj) opiskelija Lähi-Idästä. Valtaosa kiweistä kuitennii suurinpiirtein tietää että jossaen Euroopan pohjoslaijalla sitä kökötettään.

 

Eipä muuta ko hyvvee viikonloppua sinne koto-Suomeen!

 

EDIT: Muistupa vielä mieleen yks tarina jossa mekkokaapassa tyttö kyseli mistee oon, ja ko kerroin niin kilju ihan innoissaan ”OMGOMG!! I LOVE ADAM LAMBERT AND SAULI!!! ESPECIALLY SAULI!!”   :D

 

 

Kommentit

 • Silja

  Multa on useemman kerran kysytty, että onko oikeasti muka olemassa sellainen kieli kuin Finnish. Ja sitä ei pidetä erityisen vaikuttavana, että kerron osaavani myös ruotsia, koska ”nehän on ihan samanlaisia kieliä”. Ensimmäinen kommentti useimmiten jenkeiltä ja toinen saksalaisilta. Multa on myös parissa työhaastattelussa kysytty, että onko Suomi EU-maa ja epäilty koulutuksen tasoa, koska olen kotoisin itäisestä Euroopasta :D Tämä siis myöskin Saksassa.

  • Sari

   Uskomatonta! Se taallakin porukoille tulee yllatyksena etta suomi ja ruotsi ovat erilaisia kielia, mutta suomalaisen koulutuksen taso on kylla kaikkialla tiedossa! Uskomatonta etta Saksassa ollaan noin pihalla eika tiedeta ”naapurimaista”! :D

 • Sanna / From London

  ”Ahaa, olet suomalainen. Eikös teillä ole kuningas?”
  ”Öh… Ei? Sekoitatkohan Ruotsiin.”
  ”Eikös Suomi ole yksi Ruotsin lääneistä?”

  ”Missäs Suomi nyt onkaan..? Eikös se ole siinä Puolan vieressä?”

  Ja nämä ovat tulleet ihan eurooppalaisten suusta… Alkaa kyllä arvostaa suomalasta koulutusta aivan eri tavalla. :D En voi valehtelemallakaan väittää tietäväni tarkasti koko maailman maiden maantieteellisiä sijainteja, mutta kyllä mä nyt Euroopan tunnen!

  • Sari

   Ai mahoton! Ei mullakaan maantieto vahvin aine koskaan ole ollut, mutta kylla nyt Euroopan maat suunnilleen on hallussa. Pelottavaa minkalaisia aukkoja ihmisilla on yleissivistyksessa….

 • Brightoneagle

  Täällä Japanissa taitavat olla vähän paremmin perillä Suomesta ja siihen oikeasti kuuluvista assosiaatioista. Täällä melkein jokainen japanilainen sanoo:
  Oot Suomesta?! Muumit! Marimekko! :)

  • Sari

   Hassua miten tanne itaanpain siirryttaessa Suomi-tietamys kasvaa :D Ehkapa se johtuu siita ”kaukaisten maiden eksotiikasta” etta niista ehka halutaan ottaa enemman selvaa. Meilta muuten lahti taiwanilainen vaikkarin juuri valmiiksi saanut tytto Ruotsiin Umeaan post-doccailemaan ja vaikka jannittikin ihan alyttomasti, oli samalla tosi innoissaan nimenomaan siita ’eksoottisesta’ ymparistosta. Pelkasi vain suunnattomasti sita kylmyytta, eika meinannut millaan uskoa etta Pohjoismaissa kylla sisatiloissa tarkenee :D

 • Melissa

  Kanadalainen anoppini kuvitteli ensimmäiset 1,5 vuotta, että Suomi on Saksan naapurimaa jossain siellä keski-Euroopassa. Kun sitten yks päivä osoitin hälle oikein kartasta, että tässä Ruotsin ja Venäjän välissä se nyt on, meni anoppi ihan pois tolaltaan. ”Venäjän naapurimaa? Voi kauheeta! Eikö teitä yhtään pelota siellä?!”

  Nyt on sitten anoppi tyytyväinen kun olen muuttanut Kanadaan turvaan. :D

  • Sari

   Voi ihana anoppi :D Hyva etta olet nyt siella hanen lahellaan ”turvassa, sivistyksen parissa” niin ei tarvitse hanen youniaan menettaa ;) Hassua muuten, itse olisin etsinyt ulkomaisen minian kotimaasta innoissani tietoa vastaavassa tilanteessa… mutta ehka kyseessa on sukupolvien valinen ero, eika ”ulkomaailma” heita niin paljoa kiinnosta.

 • Nina

  ”Teillä Suomessa ei taida olla ollenkaan kesää”, arvelevat huolestuneet kalifornialaiset. Suomea he eivät geografisesti osaa sijoittaa edes Venäjän avulla.
  Pari on epäillyt, että huijaan. Yleensä myös epäillään, että suomalainen saa välittömästi melanooman auringosta ja minua pyritään varjelemaan taivaalliselta valoilmiöltä kaikin tavoin.

  • Sari

   Hih, juu jaakarhujen kans igluissa asutaan lapi vuoden ;) Tuolta auringolta suojelun ymmarran taalla down under taysin, kun tuo otsonikerroksen aukko tekee tuosta paistelusta vahan arhakkaampaa (ohjeena: ala koskaan lahde ulos kesa aikaan ilman vahintaan 30 suojakertoimen rasvaa – tama ei ole vitsi!!!! Isannalle kavi viime kesana vahan huonomman rasvauksen jaljilta nainkin heikosti). Mutta ei kait se siella Kaliforniassa kuitenkaan niin pahasti polta?!

 • Jari Holopainen

  Tervepä vuan ja kiitokset mukavasta tarinasta. Vastasin viikolla liiton kyselyyn, jossa tiedusteltiin, onko Suomessa liikaa tohtoreita? No ei ole, ei haittoo vaikka kaik olisin väitöksen suorittaneita. Joskus olen vastannut kyllä toisellakin tavalla, mutta jutun pointti saattaa ehkä olla se, että muualla maailmassa tohtorit lienevät suhteessa väkilukuun harvinaisempia. Silloin voi käyvä ulukomuan tohtoreilla mielessä, että ehkäpä hyö tietää kaikesta kaiken. Tiijä tuota, tietäminen voi olla sekin suhteellista – mietin näet, erosivatko Sauli ja Adam? Jos näin kävi, Suomi-kuva on voinut kärsiä kolauksen.

  • Sari

   Kiitos kommentista Jari! Juu, ei parane tohtoreita mollata ko itekkii on siihen suuntaan tassa manossa (toivottavasti olisi vaitos ensi vuoden alkupuolella!!!!). Kylla meita viela tanne mualimmaan kaet mahtuu jokunen lissee? Tassa ”mina tiijan”-tappauksessa tais olla vaan kyse luonteesta – toiset vaan on luonnostaan ”parempia” mittee myo muut, eivatka happee sita nayttee.

   Ja oikeessa olet, Adam ja Sauli erosivat, nain kertoi minulle tama mekkokaupan tati, sydan murtuneena. Kun olivat kuulemma niin ihq pari (varsinkin Sauli) :)

 • Jari Holopainen

  Mualiman meno se ossoo välillä olla monimutkaista, etenkin näillä julkisuuden henkilöillä. Sitä ei varmaankaan kannattaisi sanoa ääneen, mutta ehkä Saulin ja Adamin suhteessa oli jotakin vanhasta kunnon Tuhkimo-tarinasta. Tiedä häntä. Täällä Helsingissä, Roihuvuoressa sijaitsee muuten Tuhkimontie.
  Tsemppiä väitöskirjan tekoon. Muistelen usein erästä Turun Akatemian väitöskirjaa männä vuosisadoilta, jossa osoitettiin, etteivät pääskyset muuta talveksi jään alle asumaan vasten yleistä luuloa.
  Tässä kontekstissa asiantuntijan esille nostama hirvi/poroteema tuntuu jollain tavalla ymmärrettävältä. Se minua kiinnostaisi tietää missä maassa Joulupukin ajatellaan asuvan?

  • Sari

   Tieda noista, julkkiksista! Ite keskityn mieluummin tahan ommaan, vaikkakin valilla vahan tylsaan, elamaani. Paljo enemman suap silla tavoen vanahemmalle ialle omia muistoja, ko julukkiksia seuroomalla ;)
   Kiitosta vuan, tsemppia tassa tarvitaankin kun kokopaevatyon ohella yrittaa kirjotella! Toivottaan vaan etta tuon oman tuotoksen lopputulema on vahan hyodyllisempi kun tuon mainitsemasi paaskys-vaitos :D Tama poroviisastelija tais kirjansa tehda jostaen Etelanapamantereen bakteereista, elikkas pohjosen elukkakannat ei selevastikkaan ollut kovin vahvasti hanskassa.
   Ja naille rassukoelle tullee ihan yllatyksena se, etta Joulupukki ei asukkaan Pohjoisnavalla – ihan vaaraan osoitteeseen ovat kirjeitaan lahetelleet! Olen kylla parhaani mukaan heita valistanut etta kun Korvatunturille seuraavaks kirjeenne pistatte manemaan, niin sielta suattaa tulla vaekka jopa vastauskii takas! :)

 • Jari Holopainen

  Harmitti nuo eiliset sanavalinnat – tarkoitukseni oli ihmetellä sitä, miten Suomestakin voi päästä maailmantähtien pariksi.

  Joulupukki-teemaa olen kehitellyt jo vuosia, ja on myönnettävä että tärkeä henkilö on kyseessä. Hoksasin viestistäsi sen, että todellakin, iso osa maailman ihmisistä uskoo Joulupukin asuvan pohjoisnavalla, North Pole. Tämän linkin kuva kertoo kaiken oleellisen asiasta http://www.northpole.com/ Pohjoisnavan ohella kyse on salosta, mastosta, paalusta tai mikä sana sitä nyt parhaiten kuvaa. Sen ympärillä piiri pieni pyörii.

  En ole tällä vireessä blogien kirjoittamisessa, mutta joulun alla saatan laakasta Santa Claus Manifeston kyborgi-näkökulmasta tulkittuna. Jouluun on enää 98 päivää.

Kommentointi on suljettu.