Ajovarusteet – pika-analyysi

Ajattelin näin työpäivän päätteeks tempasta tämmösen pikasen ajokampeanalyysin, ihan niinko vuan vastasen varalle (silleen note to self-tyyliin). (analyysi ei sisällä tuotemerkkejä! pahoittelen jo etukäteen kielenkäyttöä…!)

Työmatkoohan mulla on semmoset reilu puolistuntinen (n. 10 minuuttia kaupungissa hissuttelua, ja 25 min 100 rajotuksella), eli ei juuri mittään. Semmonen sopiva pikkupyrähys, niinko vaikka Kuopiosta Riistaveelle.  No tuossa iltasella rupes sitten näyttämmään siltä että kotio ei taija muuten tännään kuivana päästä. Vettä tuli nimittäin ko Esterin perästä (semmonen 14 mm on tullut vettä tuossa 6-8 välliin illalla), ja kun sitä vettä tullee, sitä tullee sitten isolla pisaralla ja kovvaa!

No ihan vähän vaan ripsautti… (sadetutkakuva: www.metservice.co.nz)

Piällähän mulla oli kypärä, rukkaset (tekstiili, vähän nahkavahviketta), ajotakki (tekstiili, irrotettava sateenpitävä vuori), ajohousut (tekstiili) ja ajokengät (nahkaa, saappaat). Eli perussetti – pitäs pärjätä, eikö? Mut kuinkas sitten kävikään, eli vinkkejä varusteiden vaihtoväliin….

Hanskat: Vaiha nyt hyvä immeinen jumankeuta hanskas vähän usseemmin ko kerran 10 vuoteen. Mäni semmoset alle 3 minuuttia ja sormet oli ihan litimärät! Hmm… ai hanskojen vedenpitävyys siis heikkenee vuosien mittaan, ylläripylläri. Alla kuvassa märät rusinanakit ja hanska kuivattuna autotallin betonilattiaan.

Kuivasin sitten käpälät ja hanskat lattiaan. Hyvät jälet jäi!

 

Kypärä: Jos ens kerralla vaikka sulukisit ne kypärän tuuletusräppänät niin ei kastuis tukka… (kypärässä itessään siis ei taas mitään vikaa, vaan käyttäjässä!!!) Huomaa hieno DYI aurinkolippa. Erkkarista on moneksi.

No pesseytyipään ainakin kaikenmualiman hötsinkömpiäiset ja muut tahrat visiiristä tällä kotimatkalla :D

Ajotakki: Ae elämä, mitäpä muuta voin sannoo ko I´m in love! Kylläpä muuten uuven takin satteenpitävä vuori oli nimensä veroinen! Ulukokuori tippu vettä, ja meikäläinen oli sisällä ihan kuiva! Taskuun piäs vuan vähän vettä, mut se oli tuas käyttäjävika – sulje ne taskut kunnolla kun niissä kerran velcrot on!!

Sama homma muuten saappaiden kans. Kyllä uuvet popot piti vedet pihalla aika paljon paremmin mitä vanahat palvelijat! Mehiläisvaha muuten niin rocks nuihin nahkakenkien hoidossa! Vedenpitävyys kasvaa roimasti kun säännöllisesti vaan kenkänsä rasvaa.

Housut: Kait se on nyt uskottava että nuo vanahat palavelijat (ostettu sieltä Savosta vuonna 2002!!) on laskettava eläkkeelle… kangas pittää kyllä yhä vedet ulukona, mutta ko saumat vuotaa. Sama ko hanskoissa, noin kolomisen minuuttia ja jo oli persaus märkänä.

Anteeks, törkee pöksykuva! Mut farkuista vaan näkkyy hyvin mistä kohti ajohousut fuskaa! Toimiskohan muuten tuolta labrasta Parfilm saumantilkihtijänä…hmmm… pitänee testata! :D

Et tämmöstä täällä, mukava kotimatka 10 tunnin työpäevän jäläkeen.

Ainih, ja ajelin kotio. Kampesin mopon talliin. Ja tajusin että kotona ei oo kettään eikä mulla avvaimia. Saateri. Onneks on pihalla katoksen alla puutarhakalusteet…

Parempaa loppuviikkoo vaan ite kullekin! :D

Sari

Kommentit

 • plokkariukki

  Sarin tarinasta pätkähti mieleen, että tuskin minunkaan yli 10 vuotta vanha ajopukuni kovin tiivis ainakaan saumoistaan on. Toisena älynvälläyksenä het perrään, jotta eipä tuota ens kesänä just kummosia ajovarusteita taija tarvitakkaan. Pappa Tunturilla ajellessa riittää jokseenkin ehjä sajetakki ja rapahousut. Honta seisoo tallissa tai joutaa vaikka jollekkii lainaan. Lonkkaleikattu ukonturjake ei pääse nauttimaan just hurjasta vauhdinhurmasta, mikäli 36km/h rakenteellista noppeutta ei semmosena pietä.

  • Sari

   Heh, ei ne nay kestavan. Ihme homma! Mutta oikeesti pittaa kylla ihmetella ettei mistaan muualta nuo housut fuskannu! Kuitenkin se 15 vuotta on nuilla jo ajeltu ymparj mualimmoo. Kylla ne savolaeset ossoo vuan mopokampetta ommella!

   Vai jiapi se Honda talliin? Harmillista! Mut mikas siina jos Papalla suap kuitennii parryytella! Suap ies vahan pensankatkuista nauttia tanakii kesana. Toivottavasti leikkauksesta toipuminen sujjuu ongelmitta!

Kommentointi on suljettu.