Anzac-viikonloppu

Olinpaan tuossa töissä miettimässä että pittäisköön sitä ottaa maanantai vappaaks, ko on koulujen lomat. Vois olla vaikka pitkän viikonlopun ipanan kanssa kotona. Noh, onneks sanoin iäneen ennenko lomapäivää moiseen käytin, kun muistuttivat että hei pöljä, maanantaihan on ylleinen vappaapäivä!!!

Jaa, että mitenkä? Ainiin, Anzac-day!! Eihän sitä tämmönen ulukomualainen kaikkia tuommosia voi muistaa!

Mutta että mikä Anzac? Australian and New Zealand Army Corps olivat ensimmäesessä mualimansodassa palavelleita Aussi ja kiwi-sotilaeta. Kyllä, tiältä jumalan selän takkaa lähti kuningattaren pyynnöstä vappaaehtoisia Eurooppaan taistelemmaan ja kuolemmaan! Ja kun mua ei omin oppineen oo koskaan tarvinnu sotia, niin näihen vappaaehtoisten uhrautumista muistettaan isoin juhlin ja vappaapäivin tänäkkii päevänä. Ja tietysti tässä vuosiin myötä päevästä on tullu myös kaikkien muihennii palavelleihin muistopäivä.

Untitled

Pikkuruiset ekaluokkalaiset! Kuva tiältä

Mut meijän viikonloppu mäni ihan muissa merkeissä ko Anzacia juhliissa. Lauantaina saatiin viimennii värkättyä tuo autotallin puoli siihen kuntoon, ettei se näytä ennää ihan kaatopaekalta! Kaapistot on paikallaan ja tavarat ies vähän tuolla ovien takana piilossa. Autoohan tuonne ei tietenkään mahu, mutta kyllä siellä nyt kelepoo biljardia pelata, hah! Niin ja karaten vastikkään alottanu ipana mahtuu nyt myös nyrkkeilysäkkiä mättämmään urakalla. (ja suattaapa se olla äepännii käytössä kerran tai kaksi vielä ennenko nuo Viralliset Kirjalliset Tuotoksensa suapi valamiiks…!)

Sunnuntai alako vesisatteisena, ja hetj uamusta sai nuille elukoille nauroo. Hevonen nimittäin löyti isännyyven mutaiset mopokengät pihalta, ja nekös ne oli mielenkiintoset! Kovasti piti kuoputtoo ja piätä yrittee kengän sisälle tunkee. Ja huvittavin näky oli ko tämä pikkuisäntä yritti nuolla tuota kenkää tuossa kuonokopassa olevan reiän läpi. Rassukka!

PicMonkey Collage

Kissakkii hullaantui – rapisevvaa sanomalehtee pienessä nukenammeessa! Jeeee!!

Nuo kuonokopat näyttää ehkä äkkinäisen silimään elläinriäkkäykseltä, mutta ihan tarpeeseen ne tulloo. Tuolla rouvashenkilöllä on nimittäin ollu jo kahteen otteeseen kaviokuume liian voimakkaan heinän takia, ja toisekseen nuo minit tahtoo pullahtaa hirmu tynnyreiksi jos niiden syömisiä ei vahdi. Eli ihan eläinlääkärin määräyksestä on meillä ruokailun rajoitukset käynnissä!

PicMonkey Collage2

Ja niinko näkkyy, kopat tullee ihan tarpeeseen. Pikkuisäntä hajotti oman syönninrajottimensa (ks. eka kuva), ja olivat sitten kaverukset vappaalla vähän aikaa (yön yli), ja mitäpäs siitä seuras? Noh, mandariinipuskasta sai nyppiä kolomattakymmentä puoliks syötyä (vielä raakaa) mandariinia! (ja varmaan toistakymmentä oli syöty kantoja myöten…) Jokavuotinen riesa… Onneksi tällä kertaa kuitenkin jäi valtaosa vielä syömäti, eli jospa sitä myökii maistiaiset vielä tuossa talavemmalla saatais!

PicMonkey Collage3

Vasemmalla lempihedelmäni – feijoa elikkäs ananasguava. Nom!

Ko tuo koko sunnuntai mäni tuas tuota Virallisempoo Kirjallista Tuotosta viäntäissä (jos Johtaja sattuu tämän lukemaan, niin on se jo melekkeen valamis…!!), ei nyt sitten tänä uamuna meinanna pien immeinen piästä mitenkään ylös. Ae että olis väsyttäny! Piätin sitten pittee vähän tämmösen laeskemman päevän. En oo vielä kerenny muuta ko hevosia jahata ja niihen aitauksia järjestellä, pyykkiä pestä, munkkia paistoo, sima on aluillaan, evästä on laitettu perheelle, ja taitas tuo ruisleipäkkii olla tuolla paistamista vaille valamis! Pitänöö lähteekkii tästä leipiä pyörittelemään ja pistämmään uuni tulille, jos vaikka vielä tuommosia happamampia lämpimäisiä piäsis tänä iltana maistelemmaan! Ja suattaa olla että tässä on ehkä jo viinilasillisennii ansainnu urakointisa piälle, vai mitteepä luuletta? :)

Ei muuta ko terkkuja vuan aurinkoisesta, syksysestä Uuvesta Seelannista!