Auckland Zoo

Käätiinpä paekallisen vappuviikonlopun kunniaks viime muanantaina isolla kirkolla, Aucklandissa, ja ko isännällä olj työhommia niin mäntiin myö muut kiertämmään tuota vähän isompoo elläentarhoo. Siis näen Suomesta tulevalle tuo Hamiltoninnii elläentarha on jo aekasta iso, ja tämä Akl versio on sitten siit parj astetta vielä ylöspäen. Mut ei kuiteskaan Aussimeininkiin piästä – kävellä pittää, ei sua aatolla ajella puistossa ;)

Siitä tiällä näessä elläentarhoessa tykkeen erjtoten, että elukoelle on ylleensä reilusti tilloo eikä niitä oo sullottu ihan älyttömän pieniin häkkilöehin. Sen lisäks tarhat on mukana jos jonniinäkösessä konservaatioprojekteissa, joessa yritettään suaha näetä uhanalasempia elukoeta lissääntymmään. Telekkarisarjanniihan ne on tiällä Akl:ssa värkänneet, eli jos tarhan elämä kiinnostaa niin kannattaa katella The Zoota!

Mutta pitemmittä löpinöettä, tässäpä näetä elukoeta!

Hetj sisälle piästyä suunnattiin ensjmäesenä savannialueelle, jossa on sekasi jos jonniimoesta elukkata, kirahvia, strutsia, seeproo… (ja kanoja :D). Portilta suat muuten mukkaan kartan, jossa on myös elukoetten ruokkimisajat, eli kannattaa suunnitella reitti tarkkaan jos haluaa esmes piästä kirahveille porkkanoeta syöttelemmään.

IMGP4332

Mikähän siinä muuten on, että aena ko kamerallas jottaen elukkoo osotat niin se joko kiäntää takapiäsä tae ruppee kakkimaan… yöh! Onneks sattu kuitennii tuo napsaus tuosta antiloopintapasesta vähän siävyllisempään aekaan ja pahin papanoenti olj jo loppuna…

IMGP4334

IMGP4335

Ja Uusseelanti-ihmeitähän piti tietennii kuvata kans! Takahe, ruohonsyöjä :) Näehen lintuparkojen olot heikenty eteläsuarella aeka merkittävästi ko eurooppalaeset ruahas peuroja mukanaan. Vievät peuranmokomat laijunmuat takaheilta. Ikuna en oo tätä lintua luonnossa nähny. Sen pikkuserkkua pukekoa näkkee onneks siitäkkii eestä. Ies jottaen näetä paekallisia lintuja on vielä elossa!

IMGP4354

Ja näetä isoja papukaejojahan tiällä kans riittää. Tässäpä kaks keaa. Aekamoesia tuholaesia, jotka esjmes tykkee autoesta naplaella ikkunantiivisteitä irti tuolla komialla nokallaan :) (videota yhestä tuhotyöstä tiällä)

IMGP4361

Ookko muuten ikuna nähny dinosaurusta luonnossa? Minäpä oon! Sanoppa terve Tuataralle!

IMGP4369

Ja gekkojakkii kuulemma löötyy…  kumpiakkaan (en gekkoja enkä tuataroja) en oo kyllä metässä nähny. Mutta onneks ies elläentarhassa…

IMGP4372

Puitteet on kyllä mietitty tiällä vimosen piälle. Ja jatkuvvaan on remonttia käännissä ja ulukoasua parannellaan. Tässä sissäänkäänti pingujen ja hylykeihen kottiin.

IMGP4388

Ja pinguja nähtiin, juujuu… kato nyt, kolomet varpaat venneen alla ;)

IMGP4391

Tikrun ruoka-aekaan satuttiin just tälle paekalle. Kisu olj vuan sitä mieltä että mua huvita kyllä yhtään mennä syömään kun nuo immeiset tuijottaa!!!

IMGP4408

Mut oljhan tuo kuitennii jossaen vaeheessa tuolla alempanakkii kääny hillumassa ko seepraparalta olj purtu piä irti ;)

seepra

Muitakkii kisuja nähtiin, ja nämä kelli ihan ko meijännii kissanretkula. Tekj mielj männä masua rapsuttelemaan!

kisut

Sen sijjaan näetä kavereita ei hirveesti huvittana lähestyä… vaekkakkii näättivät kyllä enemmännii täätetyiltä mittee oekeilta alligaattoreilta!

IMGP4420

Ja sitten serkkuihin… :) Oranki päikkäreillä. Harmillista kun ei tällä kerralla ollu orankivauvoja näytillä!

IMGP4425

IMGP4427

IMGP4440

Mutta parasta reissussahan olj tietennii tämä! Ipanuus 3 vee, versus 12 vee :) Ohan tuo reiluun yheksään vuoteen jonnii verran venähtänä!

norsu

Typykällä olj kaveri matkassa, eli vauhtia ja kikatusta tällä retkellä riitti! Ja se kaet se näellä reissuilla tärkeintä – että penikoella on mukavoo!