Balloons over Waikato – kuumailmapalloilua

Viikko sitten oli tarkoituksena lähteä katselemaan kuumailmapalloja Hamiltoniin, sillä jokavuotinen Balloons over Waikato tapahtuma huipentui lauantai-iltaiseen Night Glow:n. Mutta mitenkäs sitten kävikään, oltiin perjantai-iltana Aucklandissa ihanan Suomi-ystäväisen nelikymppisiä juhlimassa, ja eipähän sitä tietenkään jaksanu lauantaina mihkään lähtee! Siitäkkään huolimati että kyllä myö ihan perjantain puolella kotio ajeltiin!! Vanahaks kaet sitä on tullu… ;)

Mutta eipä se sitä estä, ettenkö kuitennii vois tapahtumasta teille kertoilla! Onhan mulla aiemmilta vuosilta kuvamateriaalia enemmän ko tarpeeks teille esitellä!

B.O.W. on siis järjestö joka on vimosen 16 vuoden ajan järjestänyt tätä tapahtumaa Hamiltonissa (ja Waikaton ilmatilassa) aina maaliskuun vimosella viikolla. Tapahtuma on viisipäiväinen ja sisältää kuumailmapalloilua auringonnousun aikaan (lähtö Hamilton Lakelta), ja päättyy iltatapahtumaan yliopistolla. Itsellä näin aamu-unisena nuo aamutapahtumat ovat jääneet näkemättä – mitä nyt tämän tapahtumaviikon aikana niitä töihin ajellessaan näkee käytännössä joka aamu.

20150325_083039

Ei, ne ei oo kärpäsenkakkoja, vaan ainaskin 15 kuumailmapalloa!

Tapahtuma on kansainvälisestikkii suosittu, ja osallistujia palloineen tullee Hamiltoniin ympärj ämpärj mualimmoo :) Tämän takia tätä tapahtumaa onkin niin mukava käydä kahtomassa, kun joka vuosi pallot ovat erilaiset, Darth Vaderista, Vihasiin lintuihin ja Dr. Seussin Hortoniin! Kuvia aiemmilta vuosilta voitta käyvä kahtomassa tiältä! Lisäksi tässä iltatapahtumassa on tarjolla livemusiikkia, ruokaa, ja ilmeisesti tänä vuonna oli myös jonkinsortin tivolilaitteitakin. Ja ilta tietenkin päättyy pimeän aikaan pallojen noston jälkeen upeaan ilotulitukseen.

PicMonkey Collage

Palloja, populaa ja pauketta vm. 2014

Aiempinakin vuosina tämä tapahtuma on vetänyt porukkaa ihan kiitettävät määrät, kuten ylläolevasta kuvastakin jo näkee. Mutta tänä vuonna oli ilmeisestikin tehty uusia ennätyksiä iltatapahtuman katsojamäärien suhteen. Ystäväiseni, joka käytti heillä asuvaa vaihto-opiskelijaa palloja katsomassa, sanoi että ruokajonossa olivat seisoneet toista tuntia…!!! Itse aiempina vuosina olemme fiksusti ottaneet omat eväät mukaan ja pitäneet pienen piknikin tuolla puistossa ennen tapahtuman alkua.

PicMonkey Collage2

B.O.W night glow 2014

Ja mites tänne sitten pääsee? No kiwithän tietysti haluaa ajaa joka paikkaan omalla autolla. Ja sen huomaa, sillä parkkipaikalta ei meinaa päästä pois! Joka paikka on ammuttu tukkoon autoja ja yliopiston lähimaasto on ihan tukossa parisen tuntia tapahtuman jälkeen. Tämän vuoksi ainakin viime vuonna kaupunki järjesti ilmaisia bussikuljetuksia jopa Te Awamutusta (n. 30km päässä) asti. Mutta siitä huolimatta paikka oli tukossa, sillä onhan se nyt vaivalloista sinne bussille raahautua, kun omallakin autolla voi ajaa… :) Eli turistille vinkkinä että omia hermoja säästääksesi ota se bussi!! Pääset paljon helpommalla!