Does my bum look big in this?

”Ai sinä sitten laitat ne ajohousut joissa siun takapuoles näyttää levveeltä?” sannoo laps äetille ko ollaan lähössä sunnuntaeajelulle. Äetin tyrmistynneen ilimeen nähtyvvään tuumoo että ”Itehän sinä sanoit että nuo hoosut on semmoset!!” Joojoo, tottahan se on, eihän sitä moottorjpyöräkamppeet juurkaan emännyysten muotoja imartele (ellei sitten semmosta makkarankuorjnahkapukua piälleen vejä, mutta ne on enemmännii semmosille nuoremmille ja vetävämmän näkösille emännille ne, ei tämmöselle keski-ikäselle persjalakaselle perheenemolle ;) )

Niin, mutta asiaan käätiin sitten raskaan viikon piätteeks ulukoeluttamassa nuita kakspyöräsiä. Lyhkäenen reissu Raglanniin ja Hamiltonin kaatta takas, vajjaat 140 km lenkki, valtaosaltaan mutkasia pikkuteitä ja ensjmäestä kertoo pöllyyttelin pienen matkoo sorateilläkkii (enkä ies kuatanu moppoo!!). Kyllä tiällä mopoimmeiselle nähtävvee riittää, ko uskaltautuu vuan nuilta piäteiltä poes. Mutta niinko oon ennennii sanona, niin varuillaan suap olla ko tiellä suattaa sitten vastaan pölähtee jos jonniimoesta elukkoo (lampaeta, lehmiä, hevosia ja vuohia, näen esjmerkiks), mutta vielä pahempoo on se että ko nuo paekalliset ajjaa ko reikäpiät tiellä ko tiellä. Ne ei ihan aena muista että sieltä mutkan takkoo suattaa vaekka joku tulla vastaan, ja eihän ne omalla tienpuoliskollaan tietenkään pysy…

Mutta että Raglan. Pienj merenrantakylä, jossa vielä parjkymmentä vuotta sitten talot olj halapoo ko saippua! ”Kuka sieltä, keskeltä ei mittään talloo ostaes, suatikka sitten että kehtoes Hamiltonniin töehin ajella?” (matkoo semmoset 45 km) Noh, nyt on iänj kellossa muuttuna ja Raglanissa suat pienestä kesämökinmörskästä maksoo saman mittee Hamiltonissa kunnon omakotjtalosta! Onnekas se, jolla sattu mummonmökki perinnöks Raglanista napsahtammaan.

Paekka on nykyvään turistien, ja ennenkaekkee nuorten surffareihen suosiossa (lisäinfoo surffareille World Wave Guidessa), ja vakiasujaimisto on hyvinnii pitkälle kaekenmualiman taiteilijjoo ja käsjtyöläestä. On mualaria, keramiikkapajjoo, ja jos vaekka mitä… Paljon backpackers majotusta ja komiat mustahiekkaset rannat. Pikaset kaffet vuan juotiin tällä kertoo, elikkäs kuvia on rajotetusti, mutta jospa nuista ies vähän kuvvoo paekasta saes :)

Piäkavulla on lajisa kaappoja (niinko tuo tosj hieno kirjakaappa – eläkä kysy mikä hitto tuo Mousey Brown on!), mutta mukavimmat pikkuputtiikit löötyy piäkavulta lähteviltä pikkukujilta.

20151011_142759

 

Väsynyt reissulaenen kaffeella (no ei se oekeesti taenna muuta ko keksin syyvä!). Ruoka- ja kahvipaekkoja tuosta piäkavulta löötyy varmaan tusina! Eli ei tarvii näläkäsenä kyllä kottiin lähtee!

20151011_142712

Piäkatua komistaa kunnon palmurivistö. Ja huomoo hieno neuletägi pylyväässä!

20151011_142816

Tyypillistä tiällä muaseuvulla – kaappaan männessä jätetään paskaronttoset oven ulukopuolelle ettei kanneta muttoo turhan paljoo sisätilloihin :)

20151011_143912

20151011_143930

Motoristit isolla helipädillä :)

20151011_144952(1)

Kesän kiireisin paekka. Tällä sillalla on kuumimpina kesäaekoina vilinää kun penskat hyppii nousuveen aekaan merreen. Taustalla Mt. Karioi ja kävelymatkan piässä tuon sillan piästä löötyy retkeily/mökkialue. Ja tuo on vuan kaponen niemenkärki, leirialueen toesella puolella on sitten se iso meri surffirantoeneen.

20151011_145346

Ja kaet ne tuolta sillalta kallookii suap, vapojen miärästä piätellen!

20151011_145230

Vähä on tynkä tarina tällä kertoo, ei keretty sen kummempia kyllee tutkiskelemmaan tahi kuvvaelemmaan ko olj jo kiire kaapuntiin lapsen näöntarkastukseen (kyllä, tiällä on sunnuntaena vielä viijen aekaan illalla mahollista suaha näöntarkastuksia!), mutta ei kaet tuo haettoo, toeselle kertoo jiäp sitten teille ranta esiteltäväks :) Mutta tässäpä linkkiä (kliketiklik!) vanahaan tarinaan, josta jo jonniimoesta esimakua meijän rannoesta suap!

Kiitos ja näkemmiin! Ensjkertaan!

 

Kommentit

 • Brightoneagle

  Tää on just sitä mitä meilläkin :D lapset läpsyttelee lempeästi kämmenellä äidin vatsaa – ’Äiti, sulla on iso maha’
  Siis apua!! :D

  • Sari

   Haha, ihanat ipanat :) Mut eikos se pehmeys ole aiteissa se paras asia?? :D (pehmeys ja pullantuoksu? )

 • Jari Holopainen

  Kiitos postauksesta. Mieleeni tuli jostain syystä vuosikymmen sitten päättynyt, mutta suosittu bumtsibum – jäin miettimään mitä ohjelman nimi lopulta tarkoittikaan, vaiko mittään erityisesti?

  • Sari

   Kiitos kommentista! :)

   Voi mahoton, on tainnut tata ”maanpakoa” kestaa jo liian kauan kun oli paassyt Bumtsibumit ja Marcon mukaansatempaava positiivinen persoonallisuus ihan kokonaan unohtumaan! Mutta siita sitten muistilukot aukesivat ja tuli mieleen toinen viikonlopun viihdyke 90-luvulta: tuliko koskaan Tino Singhin Passia ja Hammasharjaa katsottua? :)

 • Jari Holopainen

  Kiitokset näistä mainioista kirjoituksistasi, niissä syntyy helposti vapaita assosiaatiota. Passit ja hammasharjat menivät minulta aikoinaan tyystin ohi. Sen sijaan siltakuva ja vapateema herättivät miettimään vuorovettä, onko siellä vuorovesi miten merkittävä ilmiö? En ymmärrä kalastuksesta mittään, mutta sellainen ajatus tuli mieleen, josko vuorovedellä olisi jokin merkitys tuleeko kalaa vai ei.

  • Sari

   Kiitos kehuista! Mukava jos kirjoituksilla edes vahan viihdearvoa on :)

   Kylla vuorovedet taalla heiluttelevat rantahiekkoja ihan urakalla! Tuolla matalammalla uimarannalla rannan leveytta haviaa nousuveden aikaan helpostikkin se 10-20 metria! (en yhtaan ossaa sanoa minka verran se nyt nain korkeussuunnassa metreina olisi, paljon kuiteskin) Eli varmasti kalan ottoonkin vaikuttaa. Tuossa kuvanottohetkella nakyi olevan laskuvesi matalimmillaan ja kalastajia riitti. En kylla nahnyt kellaan vavan vipattavan, etta tieda sitten minkalainen otti oli ja oliko Ahti antelias :) (tai Tangaroahan se taalla taitaa olla, eika Ahti!)

Kommentointi on suljettu.