Ehana, kamala netball

Tiällä vielä vappaaehtostyö kukoestaa ja urheiluseurat pyörii vanahempien avulla oekeen mallikkaasti myös näellä pienimmilläkkii kylillä. Niinpä tänne syrjäkylille muutettua ruvettiin kahtelemmaan tuolle tyttärelle harrastusta ja neiti ite sitten ilimotti että halluu kokkeilla netballia.

IMGP3823

Viliposen syysuamun lämmittelyjä

Noh, mikäs siinä! E 9 vee kävi sitten ilimottautumassa paekalliselle seuralle, tiimi lööty ja nyt on tätä riemua sitten kestännä jo neljättä kaatta. Mutta että mikä hiton netball?? Noh, sanottaesko vaekka näin että se on semmonen ”tyttömäenen” versio korjpallosta. Eli pallo on tarkotus suaha vastustajan korriin, mutta sitä et sua kulettoo ollenkaan vuan ko pallon suat kättees niin se pittää heittee etteenpäen kolomen sekunnin sisällä, ja liikkua et sua. Toesin sannoin, kovin kovvoo peruskuntoo et tämän pelin pelloomisseen tarvii ja tämä on ihan aekuisten oekeesti vuan naesten peli – miehiä et niä näellä kentillä muuta ko ylleisönä.
Ja perinteiseen Commonwealth tyyliinhän tyttöjen lajissa on peliasuna tietennii mekko. Hihaton semmonen. Ja sehän onniin ihan helekatin riemukasta ko tämä sattuu olemaan ulukona pelattava talavikauven peli! Sielläpä ne tyttäret pistellöö pihalla hihattomissa mekoessa, sato tahi paesto. Ja uamupeleissä suattaa lämmöt olla semmoset +5C plus tuulista. Ja ohan nuita pakkasuamujakkii on tullu jokunen vastaan… Ja sitten vielä tulj just tuossa jokunen viikko sitten nuilta järjestäjäosapuolilta viestiä sitten tästä ”pukukoodista” nuissa peleissä, eli vaikka kuinka kylyma olis niin sen pelimekkos alle et sua pistee esmes pyorailyshortseja (suatikka sitten leggareita), tahikka vaekka t-paitoo. Viesti olj yhtä kylymä mittee kelikii: Jos peliasun alta vilikkuu shortsit tahi yläosasta vaikka vuan yljmiäräsen topin  hihat tms, lähtöö tiimilta pisteitä!

IMGP3837

Kontaktin otto kielletty. Vastustajan on pysyttävä kolomen jalan piässä palloo pitävästä, tahi tulloo rangaistus.

Ja ko keliä pelataan asfalttikentällä niin voetta arvata että iliman kolohuja ei selevitä. Meijän tytön tiimi on selevinnä pienilla kuhmuilla, asfaltti-ihottumalla ja nyrjähtänneillä sormilla, mutta kaekki ei ihan yhtä vähällä piäse. Tuossa kuukaus sitten ko sato kuatamalla (noh, millonkas se ei talavella sataes?) niin aekuisten tiimistä yks naesimmeinen liukastu siellä vetisellä asfaltilla ja murti nilikkasa! Siellä mäntiin sitten piipaa-ambulanssilla saeraalaan…

 

IMGP3840

”ARMS UP! REBOUNDS!! GO PIRONGIA”

Että kaekenlaesia pelejä sitä..! Turisin tuossa muuten englantilaesen työkaverin kanssa, ja hiän sano että ei hyö kuulemma lapsena Briteissä kyllä pihalla näellä keleillä pelannu, vuan pelit olj aena katoksessa. Mutta kiwi-kidshän on tunnetusti keskivertoo kestävämpiä. Uskomatonta miten vähän nämä penikat on kippeenä, siihen nähen missee vuatetuksessa ne tuolla pihalla pistellöö mänemmään!

Tämä kaasihan alakkaa muuten olemaan kohtapuoleen pulukassa. Meijän tiimi lähti kaateen altavastaajan asemasta, samalla tasolla meijän kylän ikäluokan ”paremman” tiimin kanssa. Nyt olis sitten finaalipelit ensj viikonloppuna ja ollaanpas sitten taestelemassa kullasta tuota ”parempoo” tiimiä vastaan! :D Jookosta ollaan tiputettu kuus muuta lähikyliien tiimiä, eli kovat on tytöt Pirongialla! Eipä tässä muuta voe sannoo ko GO STORMERS!!! Pitäkkee peukkuja että meijän altavastoojat vettää voeton kottiin viikon piästä :)

Kommentit

  • Sari

   Voi ihana, kiitos Jonna!!!! Ja sulla ja perheellasi on aika huiman nakoinen road trip meneillaan siella naapurissa! Huh! En olekkaan jostain syysta blogiisi aiemmin tormannyt, mutta nyt menee kylla varmasti lukulistalle :)

   • Jonna

    Oletko muuten käynyt Australiassa? Mulla (ja meidän koko perheellä) on Uusi Seelanti näkemättä, sinne kun ei bussilla pääse. ;) Mutta näenpä sentään välähdyksiä blogisi kautta!

    • Sari

     Juu, kaytiin pikavisiitilla Sydney/Canberra/Wollongong kun piti alkuvuodesta uusia passit :) (siita tarinaa vanhassa blogissa ) Tykattiin kylla kovasti ja tekisi mieli uudelleenkin! Toivottavasti joskus paasette tekin tanne Hobittonin nurkille, kun nakemista taallakin riittaa!

Kommentointi on suljettu.