Etelän hetelmiä lapsille

Tiällä pikaruuvan luvatussa muassa, ameriikkalaesten pikaruokaloetten niinko esmes KFC:n rasvoo tippuvien kanojen ja Carl´s Juniorin massiivipurilaesten seassa, ihmetyttää ussein nämä paekallisten syöntitottumukset. Ite en tosiaankaan oo mikkään dieettien perässä vouhottaja – uskon vahvasti siihen että kohtuuvella syötynä mikkään normaali ruoka-aenes ei oo pahasta. Suklaata tulloo mätettyä ja pikaruokookii syötyä – mutta se ei oo päevittäestä, eikä ies viikottaesta. Valtaosaltaan kuitennii meijän perheessä syyvään semmosta suht peri-savolaesta kotjruokoo, ehkä vähän enemmän vuan vihreillä höystettynä mittee siellä kotonurkilla aekannaan tulj valamistettua. Mutta tiällä tämä paekallisten älytön rasvan ja sokerin syönti uppopaestetun ruuvan ja kokiksen muodossa on kyllä jottaen älytöntä, ja sen kyllä tuolla katukuvassa näkköökii. Jokunen vuosj sitten (2013) mua jo listattiin mualiman toeseks lihavimmaks, hetj ameriikkalaesten jäläkeen. Ja onko tuo toesaalta ihmekkään. Jos kokislitra maksaa kaapassa vähemmän ko maeto, ja pikaruokakii on halapoo ja satut olemaan siellä palakkataulukon alapiässä (jos töessä ollenkaan), niin arvoohan sen mitä sitä porukka ostaa… ja paeno noosoo! (Erjkoesta sinällään että muassa joka on yks mualiman suurimmista maijon tuottajista, rahastaa oman muasa kansalaesilta kiskurihintoja maijosta ja maetotuotteista – ko mualimanmarkkinahinta. Mutta se nyt on sitten tuas ihan erj tarina!)

Suuntia Carl´s Juniorsin hamppareihen kaloripitoisuuksista...

Näen ihan vuan malliks, Carl´s Juniorsin hamppareihen kaloripitoisuuksista. PDF löötyy ihan virman omilta sivuilta.

Aekuisten paenoon en puutu enkä suostu sitä kommentoemaan – jokkaenen tietää ite mittee suuhusa pistää ja aekuisena on ite omasta hyvinvoennistaan ja terveyvestään vastuussa. Se ei kuulu kenellekkään ulukopuoliselle (paetti ehkä veronmaksajille joihin kukkarosta ne ylilihavuuven aiheuttamien terveyshaittojen kustannukset loppupeleissä maksettaan…). Mutta nuo penikat! Lasten paenonnoosusta tässä muassa suap olla kyllä oekeesti huolissaan. Ko lapsethan syöp mitä aekuisettii, ja jos äeppä ja iskä vettää nuama rasvassa KFC:tä, niin siihenhän ne lapsettii oppii ja yökkäelöövät sitten omenoelle! (Tähän liittyvä tositarina sivuraiteilta: Portugalilainen opiskelija joka pyörähti meijän labrassa tutustumassa alakuvuojesta, kaahisteli kämppistään, nuorta kiwinaesta, joka ei oekeen syöny mittään muuta ko uppopaistettua evästä. Tämä typy olj sitten tuumannu tälle portugalilaeselle, että ehana ko sinä pystyt noita vihanneksia syömään, minä oon ihan varmaan niille kaikille allerginen ja niihen syönnistä tulloo paha olo, enkä varmaan ennee niitä suostu syömään… Voesin tähän kirjottoo meijän tulisen eteläeurooppalaesemme kommentin tästä ”vihannesallergiasta”, mutta veikkoon että SS blogien ylläpito ei semmosta kielenkäättöö välttämättä suvaitsisi! ;) Sanottakoon vuan, rajusti kaunisteltuna että lienöö totuttelukysymys hetelmien syönti semmosen rasvamässyn jäliltä). Mutta tosiaan nuista lapsista, jos niihen sipsien, ranskalaesten ja muun mässyn sijasta joskus ostaes vaekka pussin porkkanoeta tahi omppuja sinne eväsrasiaan laetettavaks, niin oppis penskat ies vähän tuoreen ruuvan makkuun. Puhumattakkaan koulussa paremmin jaksamisesta jos opettelis ”oekeeta” ruokoo syömään, ja todennäkösesti huomattavasti paremmasta keskittymiskyvystä (jnejne). Mut ei.. ei väkisellä…

No tähän muanlaajuiseen epäterveellisseen elämäntappaan on heränny yks jos toenennii taho, mutta viimesimpänä ehkä se yllättävin. Nimittäen paekallinen ”S-ryhmä” eli Countdown ruokakaapat, jotka oovat ruvenneet tarjoomaan ilimasia hedelmiä lapsille! Countdown ryhmä kertoo kamppanjastaan nettisivuillaan näen (hyvin vappaamuotosesti suomennettuna ja omavaltasesti lyhenneltynä):

”Countdown aloittaa ”Ilimaisia hedelmiä lapsille” kamppanjansa 180 kaupassaan ympärj muata. Huomisesta etiäppäen, lapsilla on mahollissuus napostella tuoreita hedelmiä missä tahhaasa Countdownissa vanahempien tehessä siellä ostoksia.

Ilimaset hedelmät on selekeesti merkityissä koreissa HeVi osastolla. Koreja täytettään pitkin päevee ja tarjolla on esjmes tällä viikolla banaaneja ja omppuja.

….

Myö ymmärrettään että on erittäen haastavvoo käyvä ruokakaapassa ja yrittee ruahata näläkäsiä penikoeta mukanaan, joten myö aateltiin että tämä voes tehä siitä kauppareissusta vähän helepomman perheille, ja samalla kannustettaan ja rohkastaan lapsia syömään tuoreita hedelmiä, sannoo Countdownin toimari Mr. McEntee.”

(varsinaenen kamppanjateksti tiällä)

Ei muuta kun hattua nostettava – siitäkkii huolimati että markkinamiesten tempaushan tämä tietennii on jolla on tarkotuksena suaha kauppaan lissee asiakkaeta, mutta väliäkös sillä jos ne markkinoentikikat kohistuu terveellisempiin elämäntapoehin! Toevottavasti sieltä ies muutamalle penikalle jäes ilimasista banaaneista hyvä maku suuhun!

 

Kommentit

 • Brightoneagle

  Olin kuvitellut jostain syystä uusiseelantilaisia hyvät ruokailutottumukset omaavaksi! mutta niin kuvittelin japanilaisiakin, ja väärässä olin siinäkin. :)
  Hyvä idea toi ilmainen hedelmä juttu!

  • Sari

   Juu, taalla on huonoja ruokailutottumuksia nain karkeasti katsottuna kahdesta eri syysta: ensimmaisena, tiedat varmaankin brittien ruokailutottumukset, fish&chips, meat pies, jne… no nama ihanuudethan on taallakin paivittain nenan edessa. Toisena, Pasifika – eli noilla pikkusaarillahan pulleus on ollut statuksen ja varallisuuden merkki – taalla se nailla saarelaisilla menee vaan vahan overiksi. Mutta kyllahan taalla, Les Millsin kotimaassa, toki hyvakuntoisiakin ihmisia loytyy ja fitnessbuumi on tannekin tiensa loytanyt :)

 • Brightoneagle

  Joo Briteissä ja NZssä taitaa olla aika paljon yhtäläisyyksiä. Briteissähän, kuten teillä, huono ruokavalio on usein yhteiskuntaluokkaan sidottu, ja osa syyllisenä on juuri se että terveellinen ruoka on kalliimpaa kuin epäterveellinen ruoka.

  Terkkuja japanin uppooaistettujen kana-annosten ääreltä :D

  • Sari

   Haha, just maanantaina soin uppopaistettua kanaa… (mut en KFC:ta)

 • Jonna

  Onpa mainio kampanja kauppaketjulla! Täällä Australiassa on samanlainen ruokakulttuuri, ja olin kyllä aika äimänä kun vanhin lapsi toi eskarista lounaspakissaan takaisin perunalastuja. Kaveri oli jakanut. Eikä asiaa opettajan mukaan voi muuttaa, lapset kun syövät mitä vanhemmat ostavat. Kierre on valmis!

  • Sari

   No sanoppa muuta! Ja aina kekseja! Ja entas se, kun muffinin paalle levitetaan voita?!? :D

Kommentointi on suljettu.