Fieldays 2015 muatallousnäättely

Oon jo joskus taannoen aekasemminnii tarinoenu siitä miten paljo tiällä tehhään vappaaehtoestyötä, ja tulj nyt itekkii osallistuttua pitkästä aekoo Ipatin koolun varraenkerruuseen. Harvoen tämmönen tääspäeväsesti töessäkääpä näessä tapahtumissa pystyy aattammaa, eli ko nyt kerrannii sattu avuntarve viikonlopulle niin luppauvuin hommiin. Homman nimi tällä kertoo olj semmonen että vappaaehtoset vanahemmat olj neljä päevee aattamassa paekallisen lannotefirman teltalla isossa Fieldays tapahtumassa. Eli ihan jokunen äet ja isä kerkes siellä töetä tehä… pikasella laskutoemituksella veikkaesin että semmoset kolomisenkymmentä vanahempoo olj tuolla vappaaehtosesti töessä että suahaan koolulle mukava rahapotti piharemonttia varten. Kysseessähän on kuulemma eteläesen pallonpuoliskon isoin muatallousnäättely, ja oljhan tuolla jos jonniimoesta raktoria ja muuta vermettä näätillä. Olj kuulemma iso ruokatelttakkii, mutta blondi eksy (noloa!) ja totesin että etitäänpä vuan aato ja lähetään kottiin… työpäevän jäliltä ei ennee oekeen jalat kantanu eikä piä toeminu ;)

Mutta että mikä Fieldays? Perustettu vuonna 1968 ja siirty vuonna 1970 nykyiselle paikalleen Hamiltonin Mystery Creekiin, Hamiltonin lentokentän nuapurriin, jossa tilloo näyttelylle on 113 hehtaaria.

Kuva: www.fieldays.co.nz

This event at Mystery Creek offers a multitude of rural events and activities to keep the whole family entertained.

Visit the traditional Fieldays favourites, like Tractor Pull competitions and the Fencing Championships. Or experience something a little different at the Ag Art Wear show, the Innovation Centre, or the Festival of Logging. Enter the competitions yourself or watch in awe as the competitors battle it out.

Witness extreme air displays, cuisine demonstrations, machinery exhibitions, stock handling and many more in one of the demonstrations areas. If you’d like to learn something new, join one of the many seminars, and enhance your presence in the rural sector.” (ote tiältä)

Elikkä näen epämiäräsesti savoks kiännettynä, tehtävvee ja nähtävvee riittää tapahtumassa koko perheelle. Aktiviteettia löötyy perinteisistä raktori- ja aijantekokisoesta ”Muatilamuotiin”, uusimpiin keksintöehin ja Pölökkyjuhliin, elikkä moottorisahhaeluilottelluihin (puhumattakkaan raatalankataeteesta ja Vuojen Kommeimmasta Sinkku-Muajussista). Jos halluut, niin voet osallistua kilipaeluihin vaekka ite, tahi sitten jiähän kahtelemmaan kentän reunalle jossei rohkeus riitä. Niin ja koska tapahtuma on lentokentän reunalla niin kaeken mualiman lentonäätöstäkkii riittää, samoin kun herkkuja syömisistä juomissiin. Parj vuotta sitten ko tuon ruokateltan kiersin läpi niin totesin että kyllä siellä olis ilimaseks mahasa suanu tääten (ja piäsäkkii, jos siltä tuntuu, ko viini ja olutmaistajaisia olj joka nurkalla!). Lisäks on tietennii kaekenmualiman seminaaria ja koulutustillaisuutta muatallouven ammattilaesille.

 

cafe

Asiakkaeta ootellessa täätellään piirashyllyä!

Ite olin jumissa käätännössä koko päevän tuolla Ballancen teltalla, jossa meitä äetyleitä olj kuutisen kappaletta kahelta eri koolulta. Jaeltiin ”shareholdereille” piiraeta (olj lammasta, jaahellihamozzarelloo, lammas-pinot noiria ja kasvista…noms!) ja kahvia. Ite olin kahvinjako/siivousvuorossa päevän ja kylläpä jalat huuti hallelujjoo iltapäevästä! Mutta mukavata vaehtelua normaaliin, ommaan päevätyöhön nähen. Harmittaa nyt kieltämäti näen jäläkikätteen että olis kuitennii pitänä se ruokateltta käävä ehtimässä, ko autolle kävellessä kuuluttivat että tämän vuojen Top Chef olis siellä ruuvanlaettoesitystä pitämässä… mutta sama kaet tuo, pittää ens Kuopion keikalla korjata tilanne ja käävä siellä paekallisen TopChefin herkkuja maestelemassa – kyllä ne Anssin herkut aena Kiwi-chefien pöperöt päehittää ;)

Mutta jos ootta Hamiltonin nurkilla kesäkuussa joskus liikenteessä ja muatallous kiinnostaa (hommat hoijettaan näellä nurkilla vähän erj tyylillä mittee siellä koto-Suomessa!) niin kannattaa kyllä ehottomasti käävä kahtomassa! Aatolla ei paekalle kannata yrittee, ko liikennettä on ylenmiärin niillä nurkilla! Mutta eipä tuo haettoo, ko bussikuletuksia on Hamiltonin keskustasta ihan älytömän hyvin, eli turistikkii piäsöö messuja ihmettelemään!

Eli ei muuta ko tervetulloo maetotallouven mekkaan!