Hobittonpläjäys!

Turisti-infoa!

Noin sadan kilometrin päässä meidän mökiltä, löytyy varmaannii Uuden Seelannin tunnetuin turistirysä, elikkäs Hobitton. Hobitton movie set tours löytyy siis Matamatalaisen muanviljelijän pelloilta ja paikka oli löytynyt pitkällisen ehtimisen tuloksena kun Peter Jackson oli pörräillyt helikopterilla ympärj maeta ja mantuja aekanaan Sormusten Herra-elokuviin  kuvauspaikkoja ehtiissään.PicMonkey Collage1

Näitten ensimmäisten elokuvien jäliltähän Hobitton jäi huonoon kuntoon. Mittään ei oltu tehty kestämään muuta kun kuvausten ajan. Jackson oli ollu silloin sitä mieltä että ketä nyt tämmöset kuvauspaekat kiinnostaa… no aeka viärässä oli!

PicMonkey Collage2

Niinko kaikki varmaan arvaa, Sormusten Herrat, ja sen jälkeen Hobitti-trilogia on kasvattanu turistivirtoja tänne Uuteen Seelantiin ihan kiitettävästi. Ja samalla tavalla näitten elokuvaturistien kiinnostus oli suuri KAIKKIA kuvauspaikkoja kohtaan. Ikuna ei ite tullu käytyä ensimmäisessä ”Hobittonissa” ihan sillä, ko tutut paikalliset mainitsivat että sehän on ihan järkyttävä, ränsistynyt paikka. Mutta toista on nyt…

PicMonkey Collage3

…Hobitti-elokuvien jäläkeen muanomistaja sai Jacksonin tajuammaan että paikka on kultakaivos. Ja niinpä tuotantoyhtiö yhessä muanomistajan kanssa pisti pystyyn pysyvämmät rakenteet ja rakensi paikalle kunnon turistipyydyksen!

PicMonkey Collage4

Kahesti on ite tullu käytyä tuo kierros heittämässä. Ekalla kerralla sitä tuli räpsittyä kuvia ihan julumetusti, ja hieno paikkahan se on! Mutta toista käyntikertoo se ei kyllä kestäny. Kyllä siellä ihan yhellä kiertokerralla saapi kaiken tarpeellisen nähtyä.

PicMonkey Collage6

Mutta on kyllä myönnettävä että helekatisti oovat tehneet töitä paikan etteen. Hobitinkolot näyttää ”asutuilta” puupinoineen, pöydillä olevine astioineen, hyötykasveja pursuavine puutarhoineen… Puhumattakaan sitten retken päästä, Green Dragon pubista, johon kierros piättyy. Paikka on ihan mahottoman komia, ja minähän jo sinne koto-puoleen vihjailin että sitten aikanaan kun on väetöksen aika, niin karonkkahan muuten vietettään sitten täällä!! ;) heh! Eikä se muuten ihan pelekkä vitsi ollu, vuokraavat nimittäin oikeesti tiloja yksityistilaisuuksiakin varten. Hintoja en sitten kyllä ees uskalla lähtee kahtommaan… ei suata ihan normi-immeisen kukkarolla olla varattavissa nämä tilat! Jokatappauksessa, käymisen arvoinen paikka ihan ehottomasti jos vuan kukkaro antaa myöten! Ja kottiinviemisiks pittää ehottomasti ostoo pullo Southfarthlingia – Hobittonin juomat kun on kaikki tiällä Hamiltonissa majjaansa pitävän Good George panimon tuotteita! :)

PicMonkey Collage7

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Taru sormuksen herrasta oli sen verran kiinnostava, että elokuvat tuli katsottua moneen kertaan. Hobitteja taas en ole nähnyt. Elokuvan hobitit olivat melko lyhyitä – ovatko rakennukset kuitenkin tehty normi-ihmisten mukaan?

  • Sari

   Hei Jari! Kyllapa on tullut moneen kertaan TSH:t katsottua taallakin paassa, ja tyttokin (nyt 13 vee) on jo lukenut kirjat ja katsonut leffat :D Eihan ne leffat kirjoja paihita, mutta ihan viihdyttavia silti (Hobititkin, vaikkeivat paase lahellekkaan TSHta!).

   Nuo hobitinkolot ovat hobittikokoa, mutta niihinhan ei sisalle paase. Green Dragon puolestaan on ihan sopivaa kokoa meille isoille ihmisille, ja oikein mukava paikka istahtaa alas oluelle helteisen kavelyn jalkeen :)

Kommentointi on suljettu.