Jänskät matikkakisat! WaiMath 2015

Meillä olj viime torstaena jännät paekat! Tuo meijän mahottoman viksu Keskenkasvunen olj valittu evustammaan kouluvvaan isossa matikkakilipaelussa (ja äet ja isä olj jo ylypeyvestä haleta jo pelekästään tuon valinnan takia!). Kisat siis pietään vuosittaen ja nuorimmat osallistujat on seitenluokkalaesia, elikkä 11-12 vuotiaeta ja vanahimmat on jottaen teini-ikäsiä (high school, vuosj 11 asti). Kooluja kissoehin ilimottautuu koko Waikaton alueelta, ja tänä vuonna näetä kolomihenkisiä tiimejä olj seihtenluokkalaisista kilipaelemassa 26 erj koolusta.

20150813_160112

Kisat piettiin Hamilton Gardensin Paviljongissa.

Humpan juoni olj semmonen etta penikoelle annettiin 45 minuuttia ratkasta 20 matikkapähkinnöö, jotka niille annettiin yks kerrallaan. Jokkaesella tiimillä olj tuomari, joka tarkasti tuloksen saman tien. Jos lasku olj oekeen ensjmäesellä kerralla, tiimi sae kolome pistettä. Toesesta yrityksestä sae 2, jne. Puluman ohitusta suositeltiin jos siinä pähkäelyssä mänj enemmän ko 2.5 minuuttia.

20150813_161439

Hamilton Gardensissa kasvaa kasvikset keskellä talaveekii!

Ko vastaus olj annettu, vappaaehtoset ”juoksijat” (ipanoeta erj kooluista) juoksuttivat vastauslaput kirjurille joka ne samantien naputtelj screenillä näkyvvään Exceliin. Penikoellehan tuosta ei ollu juurkaan mittään illoo ko ne tietennii keskitty laskuihin, mutta meille vanahemmille tämä pisteihin päevitys aeheutti syvämmentykytyksiä, ja suatto sitä kynnettii lyhetä tuon kolomen vartin aekana lajisa…

20150813_161341

Upouutta Tudor puutarhoo.

Alakuun hommat etenj hittaasti. Pirongian tiimi killu siellä keskivaeheilla pisteihesä kansa, mutta hyvin kuitennii pärjäsivät. Kaekista tehtävistä napsivat kolomee pistettä. Sitten siinä puolenvälin paekkeilla tapahtu jottaen… en tiijä rupesko muut tiimit suamaan nollia ko meijän penikat napsi niitä kolomosia, vae mittee tapahtu, mutta Pirongia rupes nousemmaan listalla. Kaheksan minuuttia olj kellossa jälellä ko huomattiin ettei meijän penskat ennee tie mittään, venyttellöövät vuan. Eli laskut olj niihen osalta tehty…

20150813_161314

Lissee Tudoria :)

…ja tietennii ko kaheltakymmeneltä kuuvelta tiimiltä työntää vastausta, olj kirjurilla iso pino vastauslippuja vieressä oottamassa ylöskirjausta… Mutta vähän kerrassaa, vastaus vastaukselta, Pirongia nousoo listalla ylöspäen.

20150813_161059

Vielä työn alla olova surrealistinen puutarha… aijan yli näky jos jonniimoesta kanaverkkohässäkkätä!

Aeka loppuu. Samalla napsautettaan iso screen poes piältä! Tässä vaeheessa on meijän tiimi ykkösenä, 53 pisteellä! Mutta Peachgrove Intermediatella on 51 pistettä ja kolome vastausta vielä puuttu, niitä ei ollu vielä lisätty listalle… tässä vaeheessa rupes äetillä lyhenemmään kynnet!!!

20150813_160910

Tropical garden path.

Jokunen minuutti siinä mänj. Kasiluokkalaesten tulos olj selevä, mutta entäs ne seiskat?! Tasapeli!!! Voettaja selevitettään face-offilla, eli vielä yks lasku penikoella eessä. Ja face-offissa vastakkaen Pirongia ja Peachgrove!!!

20150813_160554

Lopputalaven kukkaloestoo

Hiljasuutta pyyvetään. Penskoelle laput etteen. Ei mää varmaan minuuttia ko Peachgroven porukka kiljassoo… voettaja on selevillä. Harmillinen tappio, ja olj tiukka kisa. Oma ipatti kertoo että hänellä olj oekee vastaus ensimmäesenä, mutta se olj kirjotettuna suttupaperille. Vastauspaperille kirjottivat vastauksen sekunnin murto-ossoo Peachgroven jäläkeen! Olj kuulkee muasa myyneet meijän lapset! Kesti pitkään että suatiin lohuteltua että hoppee ei kuulkee oo häppee!!! Varsinkaan ko Pirongian koolu ei oo ikinä ennen keskikastia ylemmäs piässy. Ja ko vastassa olj yksityiskooluja! Ja voettajakoolu, jossa on matikassa extension class elikkä lahjakkaelle lapsille erilliset matikantunnit, ja tuota kissoo varten harjotellaan koko vuosj! Ja meijän penikat alotti harjottelun kaks viikkoo sitten!!! Siinä vaeheessa meijän tytön itku muuttu onnenkyyneleiks :)

20150813_160009

Komiasti kyllä penikat laski, ei voe muuta sannoo. Tulivat ihan puskista ja vetivät tosj kovien koulujen ohi. Loppupisteet olj siis 53/60, kaks laskua ohittivat ja yhestä tulj 2 pistettä (eli tokayrittämällä oekein). Ja käätännössähän tuo olj tasapeli, mutta tuomarj piätti voettajan. Toenen tuomarj olj eri mieltä voettajasta, ja tottapuhhuin reilumpoo olis ollu antoo niille vielä yks lisätehtävä, mutta piätuomarj olj eri mieltä. Mutta tätä ei ennee harmitella, tiijossa on ketkä kolome ipanoo on tällä hetkellä opettajjiin silimissä Pirongian koulun sankareita :)

20150813_160000

Jututin sitten perjantaena tuon E:n opettajia (viimevuotista ja nykyistä), ja ne kirjaemellisesti hyppi ja melekkeen kilju innoessaan. Ensjmäestä kertoo vuosiin toenen näestä jätti kisat kahtomata, ja arvootta varmaan miten pettyny olj! Ja samalla ylypee, tietennii! This is such a prestigious competition!! I just can´t believe they did so well!! Ja ei paeneita, ensj vuonna kuulemma sama tiimi pistettään kasivuojen kisoehin, ja silimissä kiiltää voetto! No pressure!! ;)

 

p.s. anteeks kamalasti ko on aekasta huonoluatusta kuvvoo, mutta unohin ottoo kameran mukkaan ja joovuin tyytymmään kännykällä kuvien räpsimisseen tällä kertoo! Pittää käävä puutarhoella joku toenen kerta ihan oekeen kameran kansa, ja pistee tulemaan ihan oma postauksesa nuista kommeista alueista teijän ihasteltavaks :)

Kommentit

  • Brightoneagle

    Ei huono hopea! Onneksi olkoon hyville kakkoselle!

    • Sari

      Ei todellakaan huono! Kiitos, kerrotaan onnittelut ”sankareille” :)

Kommentointi on suljettu.