Lipunvaihto eessä? Mamun mieljpide.

Kun kerta emolehtikin aeheesta kirjotteli, niin pittää tässä paekan piältäkkii kommentoija tätä Uuven Seelannin lipunvaehtoselekkausta.

Oon siinä mielessä onnellisessa asemassa että meijännii perheen aekuisilla on iänestysoekeus, ja iänestyslippu kolahti postiluukusta männäviikolla. Keskustelua on ymmärrettävästi herättäny se, että suapkoon ulukomualaiset lipunvaihosta ies iänestöö, mutta näinpään tuo laki sannoo että meilläkkii iänestysvelevollissuus on. Onhan se ymmärrettävvöö, myökkii vasta kymmenen vuotta sitten tänne tultiin eli mittään tunnesitteitä vanahaan lippuun ei meillä oo. Eli mikäpä oekeus meillä on männä sanomaan minkälaenen lippu näellä tiällä syntyneillä pittäes olla. Mutta toesaalta, meijän mamujen lapset todennäkösesti tiällä assuu ikäsä (no ei meijän pimpula varmaankaan, mutta monien muihen lapset), eli miks ei hyö sais sanoo mielipiettään minkälaesen lipun alla sitä heijän lapsesa tulevaisuuvessa ellää?

20160304_071945

Näen heleppoo iänestäminen on näellä main.

Siinäkkii mielessä oon onnellisessa asemassa, että paekallisia ystäviä löötyy molemmista päestä, puolesta ja vastaan vaehtoo. Eli oon suanu mielenkiintosta keskustelua kuunnella puolin ja toesin. Valitettavasti vastustuksen mielipidettä värittää ikävästi viha nykystä piäministeriä kohtaan. Totta, Key on ryssiny monessakkii asiassa, mutta kyllä minun mielestä pittäis kuitenkin yrittää tätä lipunvaihtoo kahtoo vähän objektiivisemmin – ei periaatteella ”en voe iänestee puolesta ko kerta se oli Keyn idea”!

PicMonkey Collage

Yea or nay? (kuvat varastettu kavereihen fb sivuilta)

Ite näen ulukopuolelta tulleena ossaa ehkä kahtoo asioo iliman liiallista tunteellisuutta. Lippu on kuitennii jäänne Brittivallan ajoelta, ja ko nyt ennee nimellisesti ollaan kuningattaren alasia niin miks meillä ei voes ommaa lippua olla. Ja niinko joskus aekasemmin aeheesta kirjottelinkii, ne rahat on jo tuhlattu, eikä niitä ennee takas sua. Niin miksei sitten anneta lipun vaihtua ja erotuttaanpaan ainakkii kunnolla nuista nuapureista, eikä ennee tule tämmösiä pikkumokia…

12728760_953521158017007_396461783219381529_n

Paddon/Kennard tiimi on kyllä Uuvesta Seelannista eikä Ausseista…! (kuva tiältä)

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Kiitos antoisasta jutusta. Aihetta käsiteltiin myös Suomen uutisissa, muttei kovin syvällisesti. Brittiläisen imperiumin merkeistä lienee suht vaikea päästä eroon. Taannoin viisastelin James Bondilla, joka jännittävästi seikkailee tai lomailee imperiumin entisissä alusmaissa. Kiinnostaa tuossa uudessa ja vanhassa lipussa se, mistä nuo 4 tähteä oikein kertovat?

  • Sari

   Hei Jari! Hankalaahan se lipunvaihto varmasti tulee olemaan, ellei sitten tosiaan Key tee samaa kuin Kanadan silloinen paaministeri 60-luvulla joka vaan otti ja vaihtoi lipun ilman sen kummempia kyselyita kansan mielipiteesta :)

   Nama nelja tahtea kuvaavat etelan ristia (Southern Cross) jonka avulla aikanaan ovat merimiehet suunnistaneet taalla etelaisella pallonpuoliskolla.

 • Jari Holopainen

  Kiitos viestistäsi ja tiedosta. Onneksi Savon Sanomat oli paremmin perillä tilanteesta kuin taannoiset iltauutiset. Lopputulos varmasti kiinnostaa koko maailmaa. Lippu voi olla symbolisesti tärkeämpi kuin kansallislaulu.

  Suomessa nousee aika ajoin esiin aloitteet kansallislaulun vaihtamiseksi Finlandia-hymniksi. Kuulun Finlandia-hymnin kannattajiin. Siinä on vapautta niin paljon, että sitä kuunnellessa melkein pakahtuu.

  Mielestäni uusi lippu Uudelle-Seelannille kyllä sopisi. Toivotaan parasta ratkaisua.

Kommentointi on suljettu.