Markkinoeta pukkoo! Pirongia Craft Day

Vaekka pienellä kylällä asutaannii, niin tapahtumia tiällä kuitenkkii jaksettaan järjestee. Yks näestä on tämä jokavuotinen Craft Day, käsjtyömarkkinat, joka pistää kylästä piäkavun kiinni. Myyjiä on koko pitkä piäkatu täännä, ja myytävänä vaen ja aenoostaan paekallista taedetta, käsjtöetä ja syömisiä. Nyt tulloo tuas semmonen kuvapläjjäys, että oksat poes! Mutta olj niin hienot markkinat että siellä kamera tuas laalo… ;)

Uamulla hetj kaheksan jäläkeen ei vielä hulinata ollu ko kottoo lähettiin. Ja kelj olj mitä maenioin markkinapäevälle.

IMGP4216

Tuossa matkalla kavun varressa on komiat kukat puissa, ja siihen pukkoo aena nuita tuita puut tääteen. Mukavia lintuja, ja kivvoo iäntä pittäävät – ja nättiäkkii oovat vielä kaeken piälle!

IMGP4220

Päevän ohjelmassa olj siis koolun varrainkerruu tuon Ipatin luokan retkee varten. Ja parraetenhan tämä toemii tietysti sausage sizzlen muodossa. Valakeeta paahtoleipee, makkarroo, paestettua sipulia ja ketsuppia. Näetä mänj jo isolle porukalle uamupaloekssii hetj ennen yheksee! (liekköön rapuloessa olleet? ;) )

Mutta suomalaenen tiällä ihmeissään – missee on sinappi?! Eihän sitä nyt makkarroo iliman sinappia voe syyvä! Ensj vuonna tuon kyllä oman pönikän!

IMGP4225

Komia kyltti, eikö?

IMGP4226

Niinko näkkyy, uamulla vaelle yheksän olj vielä hiljasta…

IMGP4227

Mutta ihan jonnii verran vilikastu meininki puoleen päevään männessä!

IMGP4252

Mutta lopetampaan löpinät vähäks aekoo, ihmetelkee kuvia ja kaekenmualiman kommeuksia mittee paekalliset käsjtyötaeturit oovat tehneet!

IMGP4230

Kilipaelija ;)

IMGP4229

IMGP4231

IMGP4232

IMGP4234

IMGP4236

IMGP4238

IMGP4241

Ex-opiskelukaverin tuotoksia! Ohan tuolla kynällä hintoo, mutta monellako on melekkeen 4000 vuotta vanahasta, suosta nostetusta kauripuusta tehty kynä?!

IMGP4242

IMGP4248

IMGP4261

IMGP4260

Tämä Shaved Ice kaveri on kova poeka myymään. Huutelu kuuluu pitkälle :)

IMGP4259

Good George, nomnom!

IMGP4257

IMGP4255

IMGP4249

IMGP4262

Meijän pubissa ei ollu tarpeeks tuoleja… mut konstit on monet, mualaeskylällä ;)

IMGP4265

Suatettiin ehkä pysähtyä GG´n sidukalle…!

Ja eihän ne oo markkinat eikä mitkään jos ei musisoentia oo. Nämä meijän ”skotit” olj kyllä aeka omaperäsiä, mutta kyllähän nuo kuitennii soettoo osasivat.

IMGP4271

IMGP4275

Hienot kumpparit poejilla… :D

Ja tämän takia näellä markkinoella käyvään! Basecampin peuranlihasta tehty salami on kyllä mualiman parasta! Tänä vuonna mukkaan lähti smoked wild game ja pepperoni. Muutakkii ruokatarviketta ois löötynnä (nameja, oliiviöljyjä, dukkah, hummus, siemeniä, hilloja/chutneytä… hyvin suap rahasa tuhlattua!)

IMGP4277

IMGP4280

Memorial Hallissa olj taidenäättely, mut ei ollu tänä vuonna niin hyvä mittee aekasemmin. Ekana vuonna ostettiin tosj nätti taalu semmoselta reilu 80 vuotiaalta mummelilta :)

IMGP4279

IMGP4282

IMGP4283

Ja iltapäevällä kotio kävellessä olj tuo aatojennii miärä vähän lissäytyny! Koululla olj parkkitilloo ihan kiitettävästi kans, mutta näky kavunvarrettii täättyvän tuommoselta reilun puolen kilometrin matkalta ihan joka suuntaan!

IMGP4291

IMGP4294

Arvoottako muuten kuka nuista penikoista on se suomalaenen ;)

Ja kotona meitä ootti masentunu rouvashenkilö… tämä alakukevät ko on nuille hevosille vähän huonoo aekoo ja tuommonen tukevanpuoleinen roova suap ihan liian heleposti kaviokuumeen. Eli piti hommata sitten tuommonen syöpöttelynestolaete ettei piäse ihan niin paljoo tuota vihreintä heinee syömään.

IMGP4299

IMGP4302

Kiire olj päevä. Makkaranpaestossa tosijaan tuossa hetj uamusta, sitten kiertelyä markkinoella, iltapäevällä markkinoehin jäläkiin siivousta… ja nyt nuamoo kuumottaa! Kylläpä taes tuas kevätaarinko piästä yllättämmään! Suap näköjään tästä lähtiin tuas kunnon suojakertoemet nahkaasa hingata ennenko pihalle lähtöö!

p.s. en tuhlannu tuhansia, vaekka mielj oes tehny… ehkä ens vuonna viimein ostaes sen helekatin jykevän puarjpöövän jakkaroeneen tuohon pihalle, keittiön ikkunan alle… ;)