Mopoelua Waekatossa

Jokunen vuosj tässä piäs vierähtämmään ettei kakspyörästä meijän mökistä löytyny, mutta niinhän tuossa tuas kävi että sae tuo isäntä (ensjalakuun puoljväkisellä) tahtosa läpi ja pihassa torottaa pitkästä aekoo kaks pärisijjee! Tämän meijän Isännän mielestä emännyyven taetojen testaeluhan mualiman haaskinta hommoo. Nyt sitä sitten tehhään tuas ihan uusissa sfääreissä, uuvenlaesen mopon puikoissa! Aekasemmin ko alla on ollu mopoja customista nakupyöriin niin nyt se pirulaenen hankki mulle alle tuommosen Adventure-mallin honkkelin. Ja sitä ko on tämmönen heightly challenged elikkäs pittuusrajottunu, niinko vastaavanlaenen kaveri nätisti sano, niin keskivertoo huasteellisempoo on tuommosen isomman päristimen pyörittely. Eihän siinä ajamisessa mittään, mutta ko jalat hädintuskin ylttää muahan niin alakuusa ei hirveesti hymmyilyttäny nuo jatkuvat liikenneympyrät mittee tiällä on kaapunneissa tusinoettain!

Noh, onneks on noheva isäntä ja se tirpas alle madalluspalikat ja nyt ylettää jopa päkiät muahan! Johan helepotti hittaammissa paekoissa kikkailut, eikä ennee risteykset pelota :) Uskaltauvuin sitten tänä viikonloppuna ensjmäestä kertoo nuihin miesten matkaan retkeilemmään ko lupasivat pysytellä poessa sorateiltä. Pienenpientä tietä tiältä löötyy kyllä vaekka muille jakkoo, ja tuljhan tuossa parinsaan kilometrin reissu heitettyä! Ipatti istu isin tarakilla ja ihastelj maesemia, ja sae melekkein äetille tipan linssiin ko se on jo niin iso että vetäs piälleen minun vanahan ajopuvun, ja sehän ei ies ennee oo sille iso… snif! Niin ne nuo penikat kasvaa..!

kartta

”Pikanen” päeväreissu ja hyvinnii optimistinen ajoaeka-arvio :)

Reissuhan ei oo tietenkään mittään iliman pieniä ongelmia, ja niitä suatiin (minun ansiosta tietennii!) jo hetj alakumatkasta. Hurrautettiin Otorohangaan tankille, ja tankkauksen jäläkeen Penarinperkele ei lähe käyntiin. Kiitos! Onneks olj tien toesella puolella Hondan liike – ei muuta ko apuja pyytelemmään ja poejathan anto mopolle vähän virtoo ja tuas mäntiin. Ihan mahottoman iso kiitos Otorohondan pojille avusta!! (Massive thanks Team Otorohonda for getting my stupid BMW on the road again!)  Mutta tämmönen jännittävä episodi tietenniin tarkotti sitä, että Penaria ei sammutettu ihan vähässä tingassa vaekka maesemia välillä pysähyttiinnii kahtelemmaan.

11935091_10208039677576720_1762305996428593453_n

Jossae penteleen pienellä tiellä, keskellä ei mittään

Maesemat olj kyllä komiat. Vanahoja joenuomia siellä tiällä, eli jos jonniimoesta kurua ja valtavvoo kivimuodostelmoo (niinko esmes tuossa ylläolevassa kuvassa taustalla) tulj nähtyä. Ja joissakkii olj vettä ihan kiitettävästi ko on vähän satteinen lopputalavi/alakukevät ollu. Tytölläkkii olj haaskoo, ko näki kuulemma tuolla pikkuteillä ajellessa ko olj lehmä ollu poekimassa! Tuumas vuan että ”en minä sitä vasikkoo oekeen kunnolla nähny… se ei ollu ihan vielä piässy pihalle…” :D

Aekasta jännittäviä kyllä nuo puoljtoestakaestaset pikkutiet ajella. Siellä on hyvin vähän liikennettä, mikä on tietennii tosj hyvä. Mutta se vähänen liikennen mikä siellä on, suattaapi olla ihan missä kohti tietä tahhaasa! Postiaato ajelj ihan miten sattuu, muanviljelijä ajel mönkkärillään viärällä puolella tietä vastaan, ja joskushan siellä muuten suattaa nuilla teillä tulla vastaan elukoetakkii. Nyt ei nähty tiellä mittään, mutta monasti on vastaan tullu lehmee, lammasta ja jopa irtaallaan olevia hevosia! Eli jos joskus tiällä pyöriskelettä ja pienille teille piävyttä niin olokee hyvät immeiset varovaesia! Mutkan takana suattaa oottoo ihan mitä tahhaansa!!!

Valtaosa matkasta mänj kuitennii iliman isompia kommelluksia, mitä nyt väsy alako äkkinäestä paenammaan ja mutkien läpimänö hiljenj kummasti. Ja sekkii tietysti väsyn lisäks vaahtia hiljenti ko tiet olj kosteet ja kaekenmualiman raktorien jäliltä mutaset… en uskaltana kovin kovasti kallistella nuissa tiukoissa mutkissa! Mangakinoon piästiin joka tappauksessa ja pysähyttiin syömään The Hui Huttiin. Hiiskatti että olj hyvät ruuvat, isot annokset (tytön kansa syötiin annokset puoleen välliin ja tuntu että kohta ei mahu hoosut kiinni!!) ja ihan normihinnoilla. Järkyttävän kokonen burgeri ranskalaesilla olj $15 (€8.5) ja siitä oes riittänä helepostikkii syömistä kahelle tämmöselle kiäpiökokoselle – ja isäntäkkii ähis ja puhis oman purilaesesa jäliltä siihen malliin että taes tulla tääteen ;) Ja älyttömän hyvät kaffettii tekivät. Kannattaa pysähtyä!

20150905_130326

Kahvilan vastapiätä olj komia talo ;)

Mangakinosta sen verran että se sijottuu tuonne Great Taupo districtille, Lake Maraetain rannalle. Alueella on usseita patoja, korkeita siltoja ja aktiviteettiä vesjeläville riittää näellämain. Mutta ite ko oltiin vuan mopoajelulla, tyyvyttiin vuan ihhailemmaan maesemia tien piältä.

Kotjmatka Mangakinosta Kihikihin kaatta kotio mänj isompia teitä pitkin ja Isännyys valittelj teihen tylsyyttä ;) Minä olin jo siinä vaeheessa tyytyväenen helepommasta ajelusta, ko alako jo väsymys tosissaan paenoo. Vielä kertaalleen se Penarinperkele simahti, ko keksittiin pysähtyä kahtommaan löötyskö raatakaapalta lapselle ”työkengät” ajokengiks – no kenkiä ei löötynä eikä mopokaan startannu. Onneks se jäätelönsyönnin aekana tulj toesiin uatoksiin ja starttas kuitennii jiähyttyvvään iliman piuhoja (onneks!!)

Nyt istun tiällä sohvalla – kello on vasta puolj yheksän illalla – ja oon ihan valamista kauroo. Silimät luppassoo, ajatus ei kule ja hartioeta kolottaa… Pitänöö kömpiä tuonne petin pohjalle ottamaan unta ihan kohtapuoleen ko taes vanaha suaha äkkisiltään yljannostuksen tännään raetista ilimoo ;)