Päeväretki Kawhiaan

Olj niin tylsännäkönen harmoo sunnuntaeuamu ja eelinen päevä mänj sisähommissa, että aateltiin että lähetään tännään vaehteeks ajelemmaan tuonne Tasmanianmeren puolen rannikolle pikkuteitä. Ei muuta ko vanaha palavelija (se neljvejolla varustettu) alle ja huristelemmaan hiekkateitä!

Kovin etäs ei kuitenkaan ensjhättään kottoo piästy ko piti pysähtyä tuossa Raglanin tiellä Te Uku Roast Officeen. Vanaha postitoemisto on muutettu kaffilaks, ja hyvät sumpit sieltä suappii! Kannattaa pysähtyä jos joskus niillä nurkilla ajeletta!

IMGP3942

IMGP3945

Te Uku Roast Office, ent. Post Office

IMGP3944

Flat white – suomalaeseen makkuun sopiva kahve maijolla

Matka jatku Raglanin tieltä Te Mata roadia kohti Kawhioo. Matkalla pysähyttiin Te Mata Hallilla kahtomassa ko näky jotkut myyjäeset siellä olovan. Pihalla olevassa aatossa olj aeka pelottava rekku vartiossa.

Murrr! Mun reviirille et muuten tuu!

Te Matan ”seurantalo”, rakennettu 1905

IMGP3950

Seutu on näellä nurkilla mäkistä. Ihmeteltiin vuan sitä että missee on kaekki elukat ko normaalisti nämä mäet on aena lampaihin täplittämiä.

IMGP3977

Pysähyttiin myö rannallekkii matkalla, mut olj niin matalalla veet ettei siellä juur kuvattavvoo ollu. Hiekkoo vuan silimänkantamattommiin. (ja tietennii näetä aarteita :) )

IMGP3972

Tie olj mutkanen ja kappee – oes muuten hyvvee WRC reittiä tuolla! (normaalisti ajjaavat tuolta reitiltä vähän pohjosseen, lähempänä Raglania näetä Rally NZ taepaleita) Sopivan kappeeta soratietä, eikä vastaan tullu yhtään aatoo koko matkalla! Yks täti olj lenkillä itekseen, toenen kahen koerasa kansa. Siinäpä ne tuolla Te Mata – Kawhia pätkällä nähyt immeiset sitten olj.

Mutta sitten se Kawhia. Pienj kalastajakylä joka käätännössä ellää kesäsin turisteilla. Kahvilloo, ravintolloo, majotuspaekkoo, kaekkee löötyy. Veikkoon että vakiasujia tuolla kylällä ei montoo sattoo oo! Komialla paekalla kylä kyllä on. Raahallisessa lahukassa, mutta kuitennii lähellä avovettä että kalalle piässöö heleposti. Jossaen siellä ihan kävelymatkan piässä kylältä pittäes olla myös ranta josta löötyy jonniisortin fossiileja. Pitännöö joku kesä käävä kahtomassa. Nyt ei tuossa tihkusatteessa hirveesti huvittana lähtee etemmäs kävelemmään, niin käätiin sitten vuan kahtelemassa kylän rantoo.

IMGP3983

IMGP3984

IMGP3990

IMGP3998

Kaho nyt ko ois Harbour Cruises tarjolla kansa (jos ei kalastusreissut kiinnosta)

IMGP3988

IMGP3997

Tuljhan tuota ajeltua, 141 km väetti Kuukkeli, ja varmaan se aeka oekeessa olj. Ajoaekoo suatto vuan männä vähän enemmän ko tuo Te Mata – Kawhia välj olj tosissaan aekamoesta säkkärröö ja vaahti ei kovin ussein viittäkymppiä ylittänä. Mutta mukava päeväajelu. Keskenkasvunenkaan ei (yllättäen) kyllästynä, eikä ies voenu pahoen. Niin… jos matkapahoenvoennista kärsit, niin suosittelen ihan aekuisten oekeesti naattimmaan reilusti inkivääriä ennen reissuun lähtöö!! Mutta kannatti ajelu. Aena tuo sohvalla makkoomisen voettaa! ;)

kartta

 

Kommentit

Jätä kommentti

*