Retkellä: Karangahake gorge

Käytiin nätin, kesäsen päevän kunniaks ajeluttamassa tuota meijän turistia Karangahaken kultakaevosalueelle. Kovasti kultoo kaevovat tiältä tuossa 1800-luvun lopulla, nyt jälellä on ennee pusikkoo ja raunioeta…

IMGP4656

Luonto ottaa jalansijjoo vaekka betoniseinän kylestä.

IMGP4658

Paekka on siis vuoriston läpi mänevässä kurussa, joen varressa. Ennen kukoestavasta kylästä on jälellä muutamia hassuja rakennuksia, kaevostoeminnasta ei sitäkään.

IMGP4665

Turisti kurussa

Metikköön ei parane lähtee ihan nuin vuan seikkaelemmaan. Kaivoskuiluja on siellä sun tiällä, eikä nuihin koloehin parane puota! Onneks on kuitennii tunneleita kunnostettu myös turistien nähtäväks.

IMGP4673

Vanahoja kaevostunneleita löytyy joka paekasta.

Valitettavasti vanaha pump house olj tällä kertoo lukkojen takana. Liekköön tuluvat tehny tuhojjaan, vae paekalliset teinit. Aena sillon tällön pistäävät portit sinne kiinni. Harmillista, sillä nuo luolastot on melekkeenpä mielenkiintosimmat nuista tunneleista!

IMGP4679

Iso pumppaamo olj tuossakkii pusikossa joskus. Nyt ei jäläkeekään. Tunnelit ja luolastot vuan turistien ihmeteltävänä.

 

IMGP4688

Sen verran oovat ossoo tunneleista korjailleet ja tukeneet että rupes jo vähän eppäilyttämmään että liekköön ennee turvallisia nuo muut…

Windows walk on pidempi tunnelipätkä ja siellä on taskulamput tarpeen! Jokunen kiiltomato bongattiin pimmeimmissä paekoissa, mutta ikävä kyllä ei luolawetoja tällä kertoo nähty.

IMGP4689

Lapset leikkii… :)

Jokivesj olj tällä reissulla tosj allaalla! Normaalisti tuossa on hyvinnii parj metriä enemmän vettä. Ja kalamiehille tiijoks, lohiakkii on suvannoesta bongattu!

IMGP4703

Normaalisti ei parane tuonne männä koikkelehtimmaan ko kuohuu vähän enemmän!

Vimosena pätkällä olj isompi junatunnelinpätkä. Mukava viilee paekka hellepäevänä :)

IMGP4713

Silta vanahaan rautatietunnelliin.

IMGP4720

Tunnelin piässä huomattiin kyltit ”Winery 200m” ja arveltiin että käävänpäs kahtomassa! Takakaatta tullessa rupes vähän eppäelyttämmään että mitvit? Misseehän ollaan? Lehmiä polulla ja vähän epämiäräsen näkönen pienj asuntovaunu pusikossa…

IMGP4730

Eikä takapuolj muutenkaan oekeen vakkuuttana.. :D

IMGP4726

Onneks piärakennus olj kuitennii luppaavampi. Omistajalla olj vahva saksalaenen aksentti ja olj ollu kuulemma muassa 28 vuotta. Tämä rakennus olj kuulemma vanaha talli, nykyvään ravintola. Komiaks olivat vanahan tallin remontoeneet! Eikä viinitkään olleet pöllömpiä! Pullo hedelmäestä Gewurztramineria lähti mukkaan näen joolun kunniaks.

IMGP4728

Kotjmatkalla pysähyttiin Morrinsvillessä – The Cream Capital of NZ :) Viimesen 3 kk:n aekana kylän raetille on pistetty pystyyn paekallisten taiteilijoihin kuvittamia ja paekallisten yrittäjjiin maksamia lehmiä kolomisenkymmentä kappaletta! Vielä on kuulemma kymmenkunta tulossa, joesta yks on kuulemma ”jättilehmä”  – semmonen 180 cm korkee elukka :)

IMGP4733

IMGP4734

Komiat olj koristelehmät! Ja mahottoman mukava kesäpäevän kävely.

Jos aekoo matkalaesilla on, kannattaa Karangahakesta jatkoo Waihi Beachille/Bowentowniin, jotka oovat pikkukyliä Tyynenmeren rannassa. Valakosta hiekkoo siellä riittää silimänkantamattommiin :) Ja aenakkii backpackersejä ja leirintäalue löytyy, eli omatoemimatkalaisille majapaekkojakkii on.

 

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Kiitos hienoista kuvista ja tekstistä. Vaikka maantiedettä olen nuorempana opiskellut, vasta nyt ymmärsin Uuden-Seelannin koostuvan kahdesta isommasta saaresta. Ajattelin kysyä, pohjoisella vai eteläisemmällä saarella asutte? Millainen liikenne saarten välillä on?

  • Sari

   Kiitos kommentista. Kommeista maisemista on heleppo ottaa hienoja kuvia :D Harmillista vaan kun se syvyys haviaa! Nuo laaksot on nimittain komeat tuolla – jyrkat seinamat ja kapeat polut!
   Itse asutaan pohjoissaarella ja etelassa ollaan kayty kertaalleen. Liikenne hoituu kaytannossa lentamalla, vaikkakin pari lauttaakin tuossa Cook’s straightissa seilaa. Lauttamatkailu on kuitenkin enemman turisteille ja sen nakee hinnassakin… Osa paikallisista reissaa tyomatkoilla saarelta toiselle, mutta on todella paljon kiweja jotka eivat ole koskaan etelasaarella kayneet!! Oman maan komeimmat nahtavyydet nakematta, mutta sitten jossakin ”Australian Kanarialla” (Gold Coast) on kayty makaamassa rannalla :D Noh, makuasioita nuo lomailutkin! Itse mieluummin reissailen komeissa vuoristoissa kun makaan 30 000 muun turistin kanssa rannalla :D

Kommentointi on suljettu.