Rugby world cup 2015

Kuva laenattu RWC:n nettisivuilta

Niin, tämmönennii piätty jokunen viikko sitten Englannissa, tiesittäkös? Tiällä meijän nurkilla oovat ihan äemänkäkenä ko on joskus tullu maenittua että ei Suomessa rugbyn piälle ymmärretä, ollaan enemmän aatourheilun perrään myö suomalaeset. Tämä on kiwi-paroelle ihan käsittämätön ajatus :)

watch-all-blacks-game-live-rwc-2015

All Blacks Haka (kuva tialta)

Syyhän tähän tarinaan on hyvin yksinkertanen: Uuven Seelannin All Blacks voetti sitten Cupin toesta kertoo peräjäläkeen. Jännäks mänj ja koko mua kukku parraellaan kolomen aekaan uamuyöstä pelejä kahtomassa. Onneks finaalipelj olj ”vasta” uamuviijeltä niin saevat vähän pidempään nukuttua. Mutta aekanen olj herätys silti ja ylös piti noosta – oljhan kysseessä NZ – Australia peli, eli näen suomalaesen näkökulumasta katottuna vastas käätännössä Suomi-Ruåtti lätkäpeliä!

Voettajan on heleppo hymmyillä :)

Voettajan on heleppo hymmyillä :) (Kuva tiältä)

Nämä isot urheilutapahtumat (niin, siis piäasiassa rugby) on niitä harvoja tappauksia mitkä tuntuu tuovan koko muan yhteen. Ko Uusseelanti on kuitennii suhteellisen nuorj mua (ensjmäeset eurooppalaeset tulj tänne vasta 1700-luvun lopulla) ja kaekilla tiällä suurinpiirtein on juuret jossaen muuvalla, ja ulukomualaisia on tosj paljon, niin semmosta kansallishenkee ei samalla tavalla niä mittee monissa muissa maessa. Sitä suuremmalla syyllä olj mukava nähä miten joka paekassa tämä finaalipeli otettiin niin vakavasti. Penikan koululla pukkeutuvat mustaan finaalipeliä edeltävänä perjantaena, laavantaena ko käätiin Specsaversilla hakemassa ipanalle lasit niin melekkeen koko henkilökunta olj mustissa, ja eihän tiällä missään mediassa mistään muusta puhuttukkaan ko rugbysta! Liput liehu joka paekassa, vaekkakkii piäasiassa kylläkkii vuan All Blacksin liput, ko tuosta muan lipusta on tällä hetkellä vähän kiistoo, niinko jo aiemmin aeheesta kirjottelinnii. Mutta olj silti mukava nähä varmaan ensjmäestä kertoo ”yhtenäenen” mua, jossa oltiin ylypeinä Uusseelantilaesia, eikä tullu perinteisiä vastauksia ”isovanahemmat tuli Hollannista” tai ”suku tulj 1800-luvulla Briteistä” – ei, oltiin kaekki kerranniin vuan kiwejä!

Mutta  oljhan nämä isot kisat monessa muussakkii suhteessa – tähän finaalipelliin nimittäen loppu muutaman joukkuetta kasassa pitäneen ison nimen ura. Osa siirtyy elakkeelle (34 vuotiaana… ;) ) ja osa ulukomaille pelloomaan, eli eivat voe ennee All Blackseissa pelata. Eli mahottoman iso lovi tulloo joukkueeseen ja mielenkiinnolla ootetaannii seuroovoo kokkoonpannoo etta mitenka suavat nuinnii keskeiset pelloojat korvattua! Mutta eipä muuta ko onnee All Blacksille, mukavia eläkepäeviä kapteenille, ja onnee muillekkii All Blacks uransa piättäville ja kaekkee hyvvee uusiin huasteisiin!

Niin, se hehkutushan ei tietenkään loppuna kissoihin. Vuan siitähän se oekeestaan alako se myllytys… paras minun mielestä olj kuitennii ko joukkueen kotio tullessa jo lentokentän ulukohenkilökunta olj oottamassa poekia, ja järjestivät heille arvosensa kottiintulon… Videota tästä tervetulotoevotuksesta löötyy tiältä.