School Fair – koulun varainkeruumarkkinat

No morjensta pitkästä aekoo! On ollu jonniisortin kirjotuksenesto piällä piäkopassa, ja tuntuu että vaekka aiheitakkii olis tullu vastaan niin niistä ei tuas vuan osanna kirjottoo!

writersblock

Ei mänty kuitenkaan ihan tuolla Lassin ja Leevin writer´s blockilla, vaikka välillä tuo kirjottamattomuus iteaiheutetulta tuntuukii… :)

Mutta nyt! Kerrotaampas tuas tästä kouluilusta tiällä tuas muutama juttu. Elikkäs kouluilla tiällä on semmonen decile rating. Yksinkertaisuuvessaan tämä tarkottaa sitä, että valtio on laskenu koulun sissäänottoalueen keskiarvoansiot ja läntännä sen mukkaan leiman koululle. Decile 1 tarkottaa köyhimpiä alueita, kun tuas Decile 10 koulun ympäristössä assuu ne parraiten toemeentulevat (noh, teoriassa ainakkii… voipihan se näyttee paperilla että 1000 lehmän tilalla on paljon tuloja, mutta huomioon ei tietenkään oteta sitä lainan miäree minkä se muanviljelijä on ottanu tilan ostaissaan!). Tämän decile ratingin perusteella valtio sitten piättää minkä verran se kouluja tukkee. Ja ko meijän koulu on tiällä muaseuvulla ja aenakkii teoriassa hyvätulosten alueella (ollaan siis 10-luokassa), valtion tuki koululle on tosj vähänen ja koulu joutuu tavalla jos toesella kerräämään rahhoo että suapi opetuksen, materiaalien ja tilojen tason piettyä ies jotesakkii kohillaan. Apuna rehtorilla on PTA, parent-teacher association, elikkäs vanhempien ja opettajien yhistys, jotka järjestää erilaesia varrainkerruita. Eli vappaaehtoisia tarvittaan jos vaikka minkälaesiin kissanristiäesiin!

Eilen olj vuorossa vuojen isoen tapahtuma, Pirongia School Fair, elikkäs koko perheelle suunnatut markkinat. Keli olj ko morsian, mutta koululle kävellessä vähän huolestutti ko kuulin jonkun hällyytysajoneuvon pillit… noh, palokuntalaesethan ne vuan siellä olj lapsia ajeluttamassa! :)

PicMonkey Collage

1. Keli olj komia ja kaikki lähikavut ammuttu tukkoon autoja! 2. Palokunnan kivat setät ajeluttamassa alle kouluikäsiä. 3. Koulun takapelto markkina-alueena.

Kojuja olj jos jonniimoesta. Osassa myytiin leivonnaesia, osassa lasten tekeleitä. Oli silent auctionia, isille kakunkoristelukilpailua, arpajaista… Plunket (neuvolan tapanen) myi makkarroo ja paikalliset Leijonat olj tuoneet ison grillivaunun josta sae ostoo kaekkee mahollista epäterveellistä sapuskoo!

PicMonkey Collage2

Tykkäsin erityisesti näisä vanhoista liiduista sulattamalla tehtyjä kirjavia väriliituja! Aivan loistava idea!

Mieluisin kaikista kyllä näky olovan tämä Farm yard zoo, enkä kyllä ihmettele! Oli ponia, lammasta, alpakkaa, lehmää, vasikkaa, possua, koiran ja kissanpentua, kilpikonnia, pupuja…. Tytön kaverin käynti oli kestänyt suunnilleen tunnin, kun eihän kissan ja koiranpentujen luota pääse pois mitenkään! Mutta yllättäen pisimpään oli viihdytty kilpikonnia tuijottelemassa – on kuulemma seuraava lemmikkihaave… :)

PicMonkey Collage3

Lapset oovat olleet osallisena kaekessa. Kouluaekana on mualattu kylttejä, askarreltu myymisiä ja kotona nalakutettu vanahemmille että millä tavoen vanahempien pittäes auttoo esivalamisteluissa. Lisäks kaikille oli miärätty kaks puolen tunnin työvuoroo illalle. Ja paras ”työ” tietennii on se rahan tuhlaus. Ideana olj että ostettaan kasa lippuja niinko huvipuistoissa, ja näellä lipuilla sitten voe ostoo vuoroja näillä kojuilla. Eli rahhoo ei tarvinnu lasten kojuja vahtiissaan käsitellä.

PicMonkey Collage4

Ainakkii väenmiäree kahtoissa tapahtuma olj onnistunu! Porukkoo olj tosj paljon ja kaekki näätti enemmän ko tyytyväesiltä. Ja vappaaehtoisten vanahempien miärä olj kyllä tuas ihan mahoton. On siinä puolesa että tiällä muaseuvulla näetä kotiäetejä on niin paljon, ei tarvii tämmösen työssäkäyvän ressata ja tuntee syyllisyyttä siitä ettei ehi mukkaan näihin järjestelyihin. Ja nyt sitten jännityksellä ootellaan ensj viikkoo ko ilimottaavat mikä olj markkinoihin tuotto!

Käpöttelin sitten markkinoilta kotio tuon kylän kaatta, ko juusto olj lopussa ja kaupalla piti käyvä, ja olj niin mukava nähä että meijän hotelli vettää yhä porukkoo. Pubi-ravintola on ollu uusilla omistajilla kohta vuojen, ja hyvin oovat suaneet homman pyörimmään. Perjantai-illalle ja lauantai lounaalle pittää jo varata pöytee jos haluat syömään piästä! Ja jokkii aeka sitten remontoevat tuon vanahan puolen (1800-luvulta) takas hotelliksi – toevottavasti sillä puolellakkii on asiakasta riittäny.

PicMonkey Collage6

Ainiin, meillähän kalenterin mukkaan loppui kesä helemikuun loppuun. Naaratti tämä, syksyä muka, 25C lämmintä. Kunnes kotio kävellessä huomasin että ensjmäeset puut alakaa vaehtaa värijjään… ääk!! Elä tule vielä syksy!!