Seuraavaksi viikonlopun sää

Kaatosadetta, tihkua, ropinaa… sitähän tiällä riittää näin syksyllä! Tällekkii viikonlopulle oli kaatosadetta luvassa (ja ehkä vähän paranevvaa keliä sunnuntaille), mutta pittää vaan sanoa että onneksi asutaan saarella! Tännäännii on nimittäin aurinko paistanut täydeltä terältä ja lämmöt pyörineet parinkympin tietämillä. Ja ollaan loppusyksyssä! Eli tuon siän ennustaminen on jokseennii vaekeempoo näillä nurkilla, kun ei ihan aina varmaks tiijä että mitenkä noppeesti nuo tuulet puhaltelloo sadepilivet yli.

Ilimastohan tiällä arvatennii on jonniiverran Suomea lämpimämpi, mutta kyllä näillä meijännii nurkilla voipi ihan vuojenaikojen vaihteluista puhua. Sillä erotuksella vuan että tiällä on ainoastaan kevät, kesä ja syksy. Rosvosin tuossa paikalliselta sääsivustolta vähän tilastoja lämmöistä ja sademääristä ihan vaan vertailun vuoksi. Näin suomalaisena kun on nyt vuojesta 2006 näitä NZ kelejä seuraillut, niin kyllähän tiällä ihan kesä on tuolta lokakuulta huhtikuun loppuun, siitäkkii huolimati että ”virallisesti” kesä on joulukuun alusta helemikuun loppuun (lähde). Ja tänä vuonna tämä syksyinen toukokuukin on ollut varmasti paljon lämpimämpi mitä siellä kotosalla se keväinen toukokuu! Mutta harvinaiset kelit sinällään ettei yöpakkasia ole vielä tainnut tänä vuonna olla kertaakaan! Niinko tilastoista näkkyy, toukokuussa saattaa hyvinnii tippua jo pakkasen puolelle.

saa

Huhti-toukokuu 2016 – ei muuten oo ollu kylymä!

 

historical data

Vuositilastoja 2014-16

No nyt tietennii joku siellä nauraa kippurassa meijän pakkaslukemille, mutta ooppa hilijoo ja vilikase kuvvaa alapuolella! Lämpötila viime vuoden toukokuulta – ei pihalta vuan ihan meijän makkarista! Niinko oon aikasemminnii maininnu, niin tämä rakennustyyli ei ihan vastoo suomalaisia standardeja ja lämmityksiä ei juurikkaan ole eli sisälämmöt tippuu ihan ronskisti jos pihalla ollaan pakkaslukemissa.

PicMonkey Collage2

Usvaisia ja sateisia aamuja riittää tähän aikaan vuodesta!!

Mutta kaikkeen tottuu, myöskin näihin viliposiin aamuihin. Sitä oppii että suihkussa käyvään illalla, ko uamusta saattaapi suihkusta tulla jäähilettä (ei oo muuten vitsi – kysykee vaikka tuolta isännyyveltä joka tämän on testannu :) ), vaatteet on ihan sängyn vieressä ja ne otetaan peiton alle lämpiämmään kellon soidessa, ja sisätiloissa pietään joskus jopa enemmän vuatetta piällä mitä ulukona kun aurinko kuitennii tuolla pihalla lämmittää mukavasti vaikka keli oliskin muuten viliponen.

PicMonkey Collage

Mutta vaikkon kylymä, on nämä pakkasaamut kuitennii niin kommeita! Alakuvassa näkkyy Pirongialla jopa lunta!

Mutta kaitpa tässä on kiiwiksi muuttunut itekkin, kun ei jaksa ennää stressata moisista. Ok, ohan tiällä kylymä välillä, mutta eihän tuo talavi pitkään kestä! Ja pistettään enemmän vuatetta piälle jos paleltaa! Penikoita ei palella millään kelillä kun niillä (varsinkaan poijilla) ei oo ikinä enempee ko t-paita, shortsit ja hyvässä lykyssä sandaalit jalassa. Omakii ipatti on näköjään ruskeen rasvan miäree kasvattanu kun ei vielä oo pitkiä housuja suostunu jalakaansa laittamaan, vaikka joitakii viileempiä aamuja on ollut. Ja lyhyen viliposen talaven jäläkeenhän tullee komia, lämmin kevät! Eipä kait sitä kehtoo moisista pikkujutuista sen takia paljoo valitella – no worries, niinko tiällä ruukkoovat sannoo :)

PicMonkey Collagex

Loppukevennys: Kävelin keittiöön aamupalan jälkeen ja ihmettelin että mikä hitto… kissan häntä! Herra Kissaherra päätti tarkastella mualimmoo avoimen ikkunan piältä! Eikä pösilö meinannu tulla ees alas kun yritin ikkunaa sulkea :) Että tämmösiä pöljiä elukoita meillä…!

PicMonkey Collage3

Jätä kommentti

*