Uuven lipun valakkausta

Uuvesta Seelannista ja sen lipun vaehosta on tässä lähiaekona ollu juttuva, esmes jokkii aeka sitten Ylellä. Nythän ollaan jo siinä ”onnellisessa” tilanteessa että näetä lippuja on rankattu parrausjärjestykseen ja jälellä on ennee neljä vaehtoehtoo. Ylläripylläri, kolomessa on Piäministerj Keyn suosikki, silver fern, elikkäs puusaniaesen lehti. Yks koru on piässy joukkoon ”kulttuurillisista syistä”, elikkäs maoreja varten – tuo kun heillä symboloi uutta alakua.

Untitled

Kuvakaappaus tiältä

PM Key on suanu ihan jonnii verran kakkoo niskaasa tästä rojektista, joka nyt tottapuhhuin onnii aeka turha. Ei siinä mittään, hienoo ois piästä erroon tuosta Brittien Union Jackistä lipussa, ja suaha tuonne salakoon jottaen joka selekeesti erroo esmes Australian lipusta – nythän nuo kaks sekottaa vähän liiannii heleposti toesiisa – vae mittee mieltä ootta?

Niin kumpikos näestä nyt sitten olj Uuven Seelannin lippu…?

Eli tässä mielessä oeshan se hyvä lähtee Kanadan viitottamalle tielle (siellä lippu vaehtu 1965) ja hommata lippu joka oekeesti kuvvoo tätä muata ja selekeesti erroo kaekista muista lippuloesta. Mutta tämä tapa millä tätä lipunvaehtoo tuputettaan, alakaa ottoo piähän! Ensinnäkkii tämän rojektin hinta. Arviolta 26 miljoonoo dollaria männöö pelekästään tähän referendumiin, joka käytännössä tarkottaa vasta näihen lippuvaihtoehtojen seulomista ja iänestyksiä. Siinä vaeheessa ko iänestykset on hoijettu (eli nuista vimosesta neljästä on valittu paras), on vielä vimonen iänestys jossa on sitten vastakkaen vanaha lippu ja se uus ehokas. Eli parraassa tappauksessa ne miljuunat on kankkulan kaevoon heitettyä rahhoo jos kansa piättää ettei uutta lippua haluta! Ellei sitten PM Key tie niinko teki aikasemmin kun järjestettiin kansaniänestys valtio-omisteisten yritysten myynnistä… kansa sano että eipä muuten myyvä. Key myi silti. (niin että ossoo ne poliitikot muuallakkii mualimassa kusettoo…) Noh, jos se lipun vaehto sitten tulis, niin siihenhän tulis piälle joihinkin arvioihin mukkaan semmonen 9 miljoonan lisäkulu kun ne liput sitten vaihettais… ja veronmaksajat kaivelloo taskunpohjiaa tietennii tätäkii varten.

Paskan (pardon my french…) maku suuhun tästä jiäp sennii takia ko kuuloo näetä juttuja sitten mihin rahhoo EI oo riittäny. Joku aeka sitten yrittivät esmes viritellä näehen kööhyysrajan alla asuvien lasten auttamiseks yhtä sun toesta ja yrittivät suahan valtiolta rahhoo – vähemmän mittee tähän lippurojektiin on varattu. No eihän sitä tietenkään rahhoo moiseen turhuuteen riittänä…

No mutta nämä on niitä asioeta joesta ei aata ko valittoo…! Harmitellaan nyt kuitennii loppuun vielä sitäkii ettei meijän työporukan suosikki piässy ies tuonne neljän parraan joukkoon. Oes tätä kelevannu käävä iänestämässä, eikä ois ennee meitä Ausseihin sotkettu ;)

kiwi

Kuvakaappaus tiältä

Miksei tää nyt sitten kelevannu?! Ohan tuossakkii silver fern!! ;)