Halloween!!!

Kohta se koittaa!! Nimittäin Halloween :)

Suomessa Halloweenia juhlitaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Meillä se tunnetaan nimellä Pyhäinpäivä (31.10).

Yhä enemmän meillekin kauppoihin tulvii erilaista Halloween rekvisiittaa. On kurpitsoja, pääkalloja, lepakoita, hämähäkkejä ja katkenneita ”sormia”. Löytyy lamppuja, naamareita, verhoja jne jne..

Itsekin hankin tänävuonna muutaman koristeen kotiimme. Ostin pääkallonamikulhon joka toimii liikkeentunnistimella. Se säikyttää sinut kun koetat ottaa astiasta karkkeja :) Ostin myös kurpitsa lampun, hämähäkki verhot, koriste silmämunia ja hämähäkkejä.

Pääkallokulho ja kurpitalamppu ovat hankittu Tokmannilta. Loput löysin Citymarketista.

Pääkallokulho ja kurpitalamppu ovat hankittu Tokmannilta. Loput löysin Citymarketista.

Halloween on siitä kiva juhla että voi pukeutua vähän hassusti tai pelottavaksi. Menneinä vuosina olen pukeutunut vampyyriksi, lepakkonaiseksi ja noidaksi. Miehestäni olen tehnyt jokerin ja pääkallon. Yhdestä ystävästäni tein pirun ja eräästä Gandalfin :)

Jos et pidä pelottavista otuksista voit aina olla enkeli, prinsessa, ritari, pelle, vain mielikuvitus on rajana! Jos tulee nopea lähtö Halloween juhliin eikä sinulla ole asua, kiedo itsesi täysin vessapaperiin ja tadaa! Olet muumio!

Tänä vuonna harjoittelin meikkejä jo etukäteen. Tässä kuvia parista tekeleestäni.

Puolikkaaseen pääkallomeikkiin käytin valkoista kasvomaalia ja mustaa geelieyelineria.  Ennustajaeukko on tehty täysin meikeillä. Peruukit ja värilliset piilolinssit olisivat tehneet hahmoista hienommat, mutta niitä minulla ei ollut.

Vaikka pääkallomeikki onkin suosittu on se myös mielestäni vaikein toteuttaa. Kallossa tulee olla luita, varjoja ja halkeamia jotta se näyttää mahdollisimman aidolta. Mustavalkea kuva tuo hyvin esiin paakallon hampaat.

Tämä pääkallomeikki sopii hyvin naisille, koska voit meikata silmäsi kuten haluat. Hampaiden hahmottelu vaatii vielä harjoitusta.

Tämä pääkallomeikki sopii hyvin naisille, koska voit meikata silmäsi kuten haluat.
Hampaiden hahmottelu vaatii vielä harjoitusta.

Ennustajaeukko oli yksinkertaisempi vaikka näyttääkin siltä että olisi vaatinut paljon työtä. Sain tummuutta silmien alle sekä varjostuksiin Make Up Storen Kiss on the cheek poskipunalla, joka on sävyltään tumma viininpunainen. Verisuonet tein mustalla geelieyelinerilla ja hyvin ohuella siveltimellä. Lisäsin joukkoon myös punaisia suonia, niihin käytin tuota samaa poskipunaa. Musta huulipuna on myös Make Up Storelta. Huulien keskelle laitoin vielä kultaista pigmenttiä antamaan valoa. Äitini ulkomailta tuoma huivi sopii tälle hahmolle hyvin. Meikissä on käytetty paljon kullan sävyjä, kasvoilla ja myös silmissä. Kaikki tämä ei valitettavasti tule esiin kuvissa. Tätä meikkiä voisi käyttää myös esim. noidalle. Vaihdetaan vain vaatetusta :)

Tummat silmänaluset ja vahvat kulmat saavat ennustajaeukon näyttämään äkäiseltä.

Tummat silmänaluset, verisuonet ja vahvat kulmat saavat ennustajaeukon näyttämään äkäiseltä.

Youtube on täynnä toinen toistaan hienompia ja karmivampia Halloween meikkejä. Sieltä olen ottanut mallia myös omiin tekeleihini :)

Aina ei tarvitse ostaa kaupasta kalliita naamareita. Yleensä kun tonkii kotona kaappeja löytää vaikka mitä rekvisiitaksi kelpaavaa. Eikä meikkien tarvitse olla täydellisiä. Vähän suttuinen olemus tuo hahmoihin persoonallisuutta.

Tämä on minulle rakas harrastus ja vuosi vuodelta tunnen kehittyväni teknisellä tasolla. Nytkin pääni pursuaa ideoita uusista meikeistä! Voi kun Halloween olisi edes kahdesti vuodessa!! :)

Aijotko sinä pukeutua Halloweenina joksikin hahmoksi? Järjestättekö ystävienne kanssa teemaan sopivat juhlat?

Oikein kammottavaa Halloweenia kaikille lukijoille!! ;)

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Kiitos hienoista kuvista ja kirjoituksesta. Minulle taitaa langeta luontevasti jo muumion rooli.

  • Kati

   Kiitos :)
   Tuskin nyt sentään, mutta helppottaisihan se asuvalinnassa :D

Kommentointi on suljettu.