Jatkoaikaa keittiöjakkaralle

”Tuleekohan liian päiväkotimeininki?” mietin turkoosi spraymaalipullo kourassani. Se oli ainoa väri, jota sattui kotona ennestään olemaan.

”No eikö tämä muka oo jo yks päiväkoti!” nauroi naapurinrouva, kun useampi tahmainen käsipari hääri pihalla projektin ympärillä.

Keittiöjakkarahan se oli saamassa uutta väriä pintaansa. Ei ollut minun suosikkimööpelini, ei. Ja kun naapurissa oli jo valmiiksi pressu katokseen levitettynä ulkokalusteiden öljyämistä varten, niin kantelinpa jakkaramme työn alle muiden ehostushommien jatkoksi. Tästähän naapuri innostui, ja kohta oli jakkaroita kaksin kappalein hiottavana. Ei taida olla monella muullakaan porrasjakkara ihan paraatipaikan kalusteita.

Ensin piti purkaa askelmat. Sitten hiottiin sekä runko että askelmat. Toisella naapurilla sattui olemaan hiomakone, joten paperilla hinkkaaminen vaihdettiin lennossa sähköllä surruutteluun. Runko karhennettiin kuitenkin ainoastaan paperilla.

Sitten vetäistiin pohjamaalit askelmiin ja sprayta runkoon ja annettiin kuivua yön yli. Seuraavana päivänä pohjamaalatut askelmat saivat pintamaalikerroksen ja runko sai mattalakkapinnan spraypullosta. Ilman sitä maali tuntui jäävän käteen, ja kukapa haluaisi, että jakkaran siirtelystä saa turkoosit sormet.

Vaikka tästä passiivimuotoisesta selostuksesta saakin sen kuvan, että monikossa tehtiin, niin kyllä se oli naapurin Antti, joka teki, ja itse idean äiti vain katseli. Ja katselen hirveän mielelläni uutta jakkaraa. Kiitos.

Porrasjakkara sai iloisemman värin.

Porrasjakkara sai iloisemman värin.

jakkara5

Pyökinväriset askelmat maalattiin valkoisiksi.

Hionta aloitettiin käsin, mutta jatkettiin koneella, kun askelmat otettiin ensin irti.

Hionta aloitettiin käsin, mutta jatkettiin koneella, kun askelmat otettiin ensin irti.

Runko maalattiin ja lakattiin spraylla.

Runko maalattiin ja lakattiin spraylla.

Askelmat maalattiin pohja- ja pintamaalilla.

Askelmat maalattiin pohja- ja pintamaalilla.

Kommentit

  • kokemusta on

    tämä jakkara on hengenvaarallinen.kenenkään ei pitaisi niitä käyttää saatikka kunnostaa.kaatuu herkästi,askelmat kapeat ja liukkaat.parilla kympillä saa kaupasta kunnon jakkaran jossa on kumitetut askelmat joihin mahtuu jalat rinnakkain ja tukikahva kiipeämistä varten.kunnostetun jakkaran oikea paikka on hyötyjäteasemalla palikat energiaan ja runko metalliin.

Kommentointi on suljettu.