Havuja ja neulasia

Se on vissiiin joulun aika avattu tässä taloudessa, tai vähintäänkin talvikausi. Sen verran on nyt havut mielessä. Neulasaihetta on tullut hankittua niin maton kuin astioiden muodossa. Ensin piti ostaa eteiseen matto, ja päädyin pitkän harkinnan jälkeen Jalpaikkaan, joka voitti Avotakan ja Annon mattosuunnittelukilpailun. Susanna Vennon suunnittelemassa matossa on suomalaista kansanperinnettä ja paimentolaisuutta samassa paketissa. Tämä Jalpaikka käväisi meillä ensin vihreänä, ja palautin maton. Sen jälkeen tuli tämä violetti versio, joka sai jäädä. Jäämiseen oli kyllä värin lisäksi toinenkin syy. Postimies kiikutti meille parahiksi kupongin, jolla sai mistä tahansa tuotteesta 40 prosentin alennuksen. En olisi maksanut matosta 239 euroa, joka oli normaalihinta, sillä matto on kovin ohut. Kuosi kyllä miellyttää! Ja villa on paras mahdollinen valinta eteiseen, koska se hylkii hyvin likaa ja puhdistuu talvella lumessa pyöritellessä.

Toinen metsäaiheinen ostos osui käteen tänään Matkuksessa, missä Iittalalla on isot kakkoslaadun ja poistuvien tuotteiden alehulinat. Harri Koskisen muotoileman Sarjaton-sarjan mukit ovat olleet hankintalistalla, mutta eivät kiireisenä. Haluaisin myydä yhdet teekupit taloudestamme, ja tänään sille projektille tuli vauhtia, kun ostin nämä Metsä-mukit viiden euron kappalehintaan, eli kolmanneksella siitä, mitä mukien suositushinta on. Lienevät kakkoslaatua, mutta sitä ei kyllä huomaa. Mukaan mukien alle lähti myös kuusi harmaata Teema-lautasta, sillä voileipälautasista on meillä eniten pulaa. Hinta näissäkin oli viisi euroa.

Monista Sarjattoman kuoseista juuri tämä Metsä iski minuun eniten, mutta muutkin ovat hienoja. Nyt on kyllä pakko laittaa teevedet porisemaan!