Koivua päin

Keittiön tason ja avohyllyn materiaalivalinnasta se lähti. Sokka irti, jos koivusta puhutaan. Tuo 1980-luvun suosikkimateriaali, joka tuo monelle mieleen kellastuneen parketin ja kasarilta tutut Koivutaru-tuolit, on täällä taas.

Minä olen vähän kerrassaan lisännyt koivun väriä sinne tänne: kukkapurkkien ja tarjottimien muodossa. Viimeisin löytö on kuvassa alaoikealla oleva vaalea kori, joka lähti Ikeasta matkaan kahdella eurolla. Myös pöydällä oleva pyöreä tarjotin on Ikean-tuliaisia edelliseltä käynniltä. Pärekorit ovat olleet meillä jo pidempään, ja keittiön Aarikka-tarjotin on peräti vuodelta 1987, ja kulkenut matkassani kotoa.

Jos kaikki tasovalinnat eivät menneetkään nappiin kodin materiaalivalintoja tehdessä, niin koivutasoon olemme olleet tyytyväisiä, ja se käy ihan hyvin yhteen saarniparketin kanssa, vaikka molemmissa on voimakas puunsyykuviointi. Kuitenkin saarniparketissa on myös keltaisia sävyjä, joten lajit eivät tunnu olevan eri paria keskenään. Tämä oli ehkä suurin huolenaihe, kun yhdistimme kahta eri puulajia samaan tilaan isoina pintoina.

Aikaisemmassa kodissa minulla oli massiivitammitaso öljyttynä, nyt otimme koivun vahattuna. Liputan ehdottomasti vahan puolesta öljyn sijaan, koska aikaisempi taso imi kosteutta itseensä, toisin kuin tämä nykyinen, joka hylkii sitä.