Oliko meillä Suomen rumin parveke?

Jos minulta kysytään, vastaus on kyllä. Voit vakuuttua, kun klikkaat kuvaa ja sitten oikealle osoittavaa nuolta, jolloin näet ennen-kuvan. Parvekkeellamme oli keväällä vain homeen valtaamia rottinkikalusteita, siitepölyä ja muuta tuulen tuomaa roskaa. Pitikö parveke lasittaa? Kyllä. Kahdesta syystä: Lapsemme kiipeili tuolien päälle nähdäkseen kaiteen yli ja toisekseen on hullua pitää parveketta, jota ei pysty käyttämään siksi, että kaikki pilaantuu ja likaantuu.

Lasitusprojekti otti tulta alleen kesällä, ja lasitusfirma saapui asennushommiin syyskuussa. Sen jälkeen sisälle päästiin kantamaan sisustus, mikä oli minulle mieluista puuhaa. Mitään uutta parvekkeelle ei ostettu, vaan se on sisustettu entisillä tavaroilla ja kalusteilla. Rottinkituolit maalattiin, terassin sohva tuotiin talveksi taivasalta säältä suojaan, samoin viime kesänä Ikeasta ostettu tarjoiluvaunu. Ajattelin jossain vaiheessa tehdä vaunulle tuunaustemput Valkoinen Harmaja -blogin tyyliin.

Kynttilälyhdyt ovat aiemmin ostettuja, niin sanottuja köyhän miehen LightHouse-lyhtyjä Prismasta. Toinen maksoi muistaakseni viisi euroa, toinen muutaman kympin. LightHousesta olisi pitänyt pulittaa lähemmäksi satanen.

Keltainen matto on eteisen villamatto, joka lähti nyt palvelemaan palelevia varpaita parvekkeelle. Kieltämättä parvekkeelle on nyt ihana mennä saunan jälkeen vilvoittelemaan. Lämpiminä, aurinkoisina syyspäivinä siellä voi oleskella muutenkin. Parvekkeelta avautuva järvinäkymä houkuttelee istumaan, joten sikälikin tila olisi haaskuuta käyttämättömänä.

Rottinkinen nojatuoli (katso ennen-kuva) on vielä kunnostamatta. En ole osannut päättää väriä, mutta yksi vaihtoehto on Tikkurilan Gorgonzola.
Valinnan täytyy olla sellainen, että väri sopii sekä parvekkeelle että sisätiloihin, jos nojatuolia halutaan käyttää myös olohuoneessa.

soili111

 

Kommentit

  • Petea

    Ihania nuo Tapiovaaran suunnittelemat tuolit. Itsekin olen meinannut tilata vastaavia http://www.designkaupat.fi/ :stä. Ne ei vaan ikinä katoa muodista :)

Kommentointi on suljettu.