Pakastimen tyhjennystä

Lähestyvä kesä hoputtaa meitä tyhjentämään pakastinta, jossa on vielä aikamoinen määrä puolukoita ja tyrnejä, mutta myös mustikka-,mansikka-, vadelma- ja mustaherukkanyssäköitä, kiitos anopin tekemien täydennysten. Välillä marjavarastot ehtivät jo huventua, mutta nyt tulee jo kiire, että ehditään syödä kaikki pois ennen uuden marjakauden alkua.

Kävin eilen marjoihin käsiksi ja tein kiisseliä, vispipuuroa ja rahkaa. Perheemme kaksivuotias ei huolinut näistä yhtäkään, mutta popsii kyllä marjoja siltään sellaiset määrät, että jäisi monelta aikuiseltakin syömättä. Se minua kummastuttaa vielä enemmän, että tyrni ja puolukka uppoavat ilman minkäänlaista irvistelyä alas. Kirjoitin vähän aikaa sitten Savon Sanomien Perhe-sivulle juttua lasten neofobiasta eli ennakkoluulosta ruokaa kohtaan, ja siinä yhteydessä kävi ilmi, että perimä vaikuttaa makumieltymyksiin merkittävästi. Meillä molemmat vanhemmat ovat marjojen perään, joten lieneekö sieltä omena pudonnut seuraavaan sukupolveen.

Kaivakaahan pakastimesta herkut syötäväksi, niin kesä alkaa virkeänä. Itsekin otin tänään evääksi rahkaa, johon lisäsin marjoja ja leseitä.

Tämä menee jo sisustuksen ulkopuolelle, mutta ehkä blogista on kehkeytymässä lifestyle-blogi!