Pellavalakanatko muka karkeita?

Lauantain (15.11.) Koti ja asuminen -liitteen juttuun viitaten meilläkin nukutaan nyt pellavalakanoissa. Pussilakanat ostettiin jo hyvän aikaa sitten paikallisen sisustusmarketin lakananvaihtoviikoilta, mutta ne otettiin vasta nyt testiin. Nuapurissa-blogin Marulla on muuten samanlaiset, mutta mustavalkoisena versiona, käys kurkkaamassa.
Ensi tuntuma näihin kuohkeisiin ihanuuksiin on siis otettu, ja vaikuttaa siltä, että hyviä unia tullaan näkemään. Pellavalla on ihmeellinen taipumus lämmittää viileällä ja viilentää lämpimällä. Karheudesta ei ole muuten tietoakaan, mikä on yllätys, sillä olen tottunut vähän erilaiseen näppituntumaan pellavaisia laudeliinoja käsitellessäni.
Ryppyisyys ei minua häiritse, päin vastoin. Mitään en ole lakanoille pesun jälkeen tehnyt, enkä tee. Mitä enemmän ryppyjä, sitä kuohkeammalta petikin näyttää.
Päiväpeitto vaihtui pellavaiseen jo kesällä. Tai oikeammin se on parivuoteen pellavainen aluslakana, mutta kiitos ystävän vinkin, sopii vallan mainiosti myös päiväpeitteeksi. Hyvästi ison päiväpeitteen kanssa tuskailu! Oli meinaan aikamoinen riesa, kun valkoinen päiväpeite tahtoi nuhjaantua joutuessaan aina yöksi lattialle, ja saattoipa kiireisinä aamuina jäädä siihen koko päiväksi. Nyt kun päiväpeitteenä onkin pelkkä lakana, se on helppo kopsauttaa parvekkeella pölyistä ja heittää sängyn päälle. Ei siis enää paluuta normaalipäiväpeittoon, jonka peseminen sitä paitsi panee pesukoneen huutamaan hoosiannaa.
Lakana on sikälikin monikäyttöinen, että jos tulee juhlat, sen voi pestä ja heittää pöytäliinaksi. Näppärä idea, nimittäin ruokapöytämme on sitä kokoa, johon mikään normaali kangasleveys ei riitä.
pellava2pellava3