Raitavillitys, selvästi

Kumpparit, kurahousut ja purojen tekeminen pihaan, varma kevään merkki. Siinä tämän talouden tekemiset ja kuulumiset näin lyhykäisyydessään. Viikonloppu on juhlaa ensisijaisesti siksi, että ollaan koolla, mutta lisäksi on aikaa laittaa kotia kuntoon, toisin kuin arkipäivinä. Tämän viikonlopun listalla oli viherkasvien hankintaa, mutta ihan napakympiksi etsintäreissuja ei voi luonnehtia. Haussa oli peikonlehti, lapsuudestani tuttu huonekasvi, mutta sepä oli tiukassa, ja saa siis vinkata, jos joku on moisia nähnyt Kuopiossa.

Tänään panin merkille sellaisen ilmiön, että meille on alkanut pesiytyä punaisia raitoja. Tämä kuva paljastaa, että niitä on pujahtanut Marimekon Jokiuoma-kankaaseen, Muovon posteriin ja Elloksen pussilakanaan. Jälkimmäiset ovat poistokorituotteita, ja pussilakanat ovat olleet niin hyvät käytössä, että olisin voinut tilata toisetkin eri värissä, mutta valitettavasti en enää löytänyt niitä valikoimista. Ihmekös tuo, kun hintaa oli vain kahdeksan euroa.

Etenkin näin keväällä raidat tuntuvat vetävän minua puoleensa. Onkohan se joku universaali tunne? Keväällähän raidat ilmestyvät muutenkin joka paikkaan, kuten seiloripaidat vaatekauppoihin. Sellaisia näytti jo olevan myynnissä, ja naperoni sai omansa kauppareissultani tuliaisina. Osaako arvostaa, se onkin eri juttu! Kaksivuotiaan elämässä kun kaikki tuntuu olevan ”ei, ei, ei”. :)

Soili2