Vauvanhoitonurkkaus uuteen uskoon alle kymmenellä eurolla

Vauvanhoitotaso päivitettiin pirteämmäksi.

Hymynaamaa ei tarvitse teipata seinään, jos se on kehyksen sisällä, ja toteutus on siistimpi.

Ikean pyyhkeissä on paljon samaa kuin Marimekon Jokiuoma-kuosissa.

Ikean pyyhkeissä on paljon samaa kuin Marimekon Jokiuoma-kuosissa.

Tältä hoitonurkkaus näytti ennen muutosta.

Tältä hoitonurkkaus näytti ennen muutosta.

Meille on tullut vauva. Olen siis äitiyslomalla, ja kädet ovat olleet viime kuukaudet kiinni vauvanhoidossa, jos kohta myös kolmevuotiaan esikoisen hoitamisessa.

Vaikka vauvan tuloon pystyi valmistautumaan yhdeksän kuukautta, niin en menisi kehumaan, että meillä olisi valmisteltu kaikkea vauvanhoitoon liittyvää hyvin etukäteen. Esikoinen ja työt pitivät huolen siitä, että hössötys jäi hössöttämättä.

Esimerkiksi vauvanhoitonurkkausta ja sen toimivuutta en pahemmin miettinyt ennen kuin sitten vasta, kun tuhisija sitä jo testasi. Aikaisemmassa kodissa meillä oli hoitopöytä, mutta nyt päätimme hoitaa hommat kylpyhuoneen kodinhoitonurkkauksessa.

Muuta ei oltu sitten mietittykään: Pyyhkeet olivat kulahtaneita harsoja, eikä niille ollut mitään koukkuja. Vaipparoskis – aika oleellinen juttu – puuttui tyystin, ja tasolla lojui sitä virkaa toimittamassa muovipussi. Neuvolan lahjoittama, kaikkien vauvojen rakastama hymynaama repsotti surkeannäköisenä, kun teippi ei pitänyt kosteassa kylpyhuoneessa. Kaiken kaikkiaan hoitonurkkaus ei näyttänyt kovin kutsuvalta.

Hoitonurkkauksen päivitys lähti Ikean pyyhkeistä, joissa on paljon viitteitä Marimekon Jokiuoma-kankaaseen, joka meillä on vierashuoneen verhona (katso kuva!). Samalla ostin tarrakiinnitteiset nupit seinälle. Kun niitä ei joskus enää tarvita, nupit voi poistaa jälkiä jättämättä. Hymynaama-juliste pääsi kehysten sisään. Roskikseksi valikoitui valikoitui valkoinen sanko, josta poistin sangan. Sanko on siitä kätevä, että tiivis kansi pitää hajut sisäpuolella todella hyvin. Koska vauvan on hyvä kääntyillä molempien kylkien suuntaan motoriikan kehittymiseksi, minun piti saada hymynaama myös toiselle puolelle, ja olikin hauska yhteensattuma, kun eräs pankki lähetti vauvaonnittelun nimissä seinätarrasetin sisältäen yhden hymynaaman. Se löysi paikkansa vaipparoskiksen kyljestä ja saa nyt naperon kääntyilemään myös sinne suuntaan.

Vauvanhoitonurkkauksen päivitys maksoi alle kymmenen euroa, ja silti sillä sai ison muutoksen aikaiseksi.