Aika outoa!

Eikö todellakaan kukaan tiedä, mitä jälkiseuraamuksia tuhkarokko voi sairastumisen myötä aiheuttaa? Lehdissäkään ei ole ollut yhtään senkaltaista kirjoitusta. Sitähän ne ihmiset juuri haluavat tietää!

Ei riitä, että kerrotaan vain rokotuksen tarpeellisuudesta, muttei sen poisjättämisen seuraamuksista. Ilmeisesti lääkäri- ja hoitohenkilökuntakaan ei tiedä. Pakkorokotuksesta vain puhutaan tai kevennettynä rokotusvelvoitteesta.

Samahan on tuo liikennekäyttäytyminenkin. Valitetaan yhtenään poliisin valvontakameroista. Helsingissä eniten, kun ei saakaan enää ajella Kehä I:llä miten sattuu. Ja ettei tuo kamerasakotus ole tasapuolista? Justjoo.

Se jos mikä on tasapuolista ja mikä hauskinta tai ihmeellisintä, vasta niitä numeroita ymmärretään, jotka on kirjattu siihen maksulapun oikeaan alakulmaan. Vähät muusta välitetään.
Eilen ajellessani Hangosta kohti Kaavia, en voinut välttyä ajatukselta, kun ohituskaistan alkaessa ja jonon liikkuessa juuri sitä korkeinta mahdollista nopeutta, älyttömien oli pakko lähteä ohittamaan juuttuakseen hetken päästä jonoon, mistä eivät päässeetkään ohitse. Varkaudesta Joensuuhun olevaa tietä ajellessa ohituspaikkoja ei merkittävästi ole.

Muttei tarvitsekaan, jos liikenne sujuu merkkien mukaisesti. Nyt olisi tekoälysirulla kysyntää. Korvan taakse vain tuollaisille kiilaajille. Siitä olisi heitä hyvä valvoa ja laittaa vaikka yhteys auton kaasupolkimeen. Vähän samaan tapaan kuin alkolukot, paitsi että alkolukon voi ohittaa joku toinen henkäisyllään, mutta tekoälysirua ei. Siinäpä taas koodaajille tehtävää.

Helpointa on ajaa ylinopeutta ja siihen pystyy kuka tahansa, eikä se todellakaan vaadi taitoa. Taitoa vaatii nopeusrajoitusten noudattaminen.

Kyllähän nuo kiilaajat noudattivat nopeusrajoituksia aina silloin, kun oli vaikka tyhjä kameratolppa edessä. Mistä he muuten tiesivät, kun huomasin heidän ajavan samaa hullua nopeutta pylväitten ohitse. Varmaan olivat saaneet poliisi-tuttaviltaan tiedon, missä on kamera ja missä ei. Mikään muu ei voi olla syynä siihen tekoon. Joku on vuotanut tiedot some-verkoston kautta. Näin on pakko olla.

Nuo kaksi asiaa päällimmäisinä jäivät kaivertamaan tässä lähiaikoina.