Ongelmansa kullakin tai sitten ei!

Tällä hetkellä puree jokin lakko taas kerran Suomenmaata. Ammattiyhdistysväki uhoaa ja uhkailee kovemmilla voimatoimilla ja että tämä on vasta alkusoittoa.

Mitähän tuolla lakolla lopulta saavutetaan? Väitän, ettei yhtään mitään ja käytänkin sanontaa: Tyhjän saa pyytämättäkin!

Ammattiyhdistykset ja -liitot uhkasivat jäädä pimentoon ja sen vuoksi nyt nostavat päätään uhoamalla ja että heidätkin huomattaisiin. No, on heidät huomattu, mutta mitä virkaa ammattiliitoilla ja -yhdistyksillä on tänä päivänä? Kokoustetaan kokoontumisen ilosta ja päästään toisten rahoilla matkustelemaan ja herrastelemaan muutaman päivän vuodessa. Sitten norsunluutornissa oleva liiton johto hymistelee ja naureksii, että ”ovat hölmöt noin vedätettävissä” ja nostavat palkkaansa ja pitävät itseään tärkeinä.
Olin takavuosikymmeninä koko työhistoriani ajan tai lähes, ammattiyhdistyksessä, mutten huomannut mitään hyötyä siitä. Samat korotukset, samat edut, samat velvoitteet kuin liittoon kuuluvillakin. Ei mitään eroa, ei yhtikäs mitään. Enkä usko, että tämänhetken tilanne olisi siitä yhtään kohentunut.

Työnantajat eivät siitä piittaa, kuuluuko joku liittoon vaiko ei, tasapuolisesti haluavat kohdella työntekijöitään. Nekin jäsenmaksurahat jäävät työntekijälle omiin tarpeisiin ja se jos mikä lämmittää pienipalkkaisten mieltä. Ketään ei pidetä väkisin töissä, eikä ketään oteta väkisin.

Maan hallitus pitää kiinni suunnitelmistaan ja heillä on tieto ja ajatus siitä, kuinka lakiuudistukset tulevat helpottamaan ja auttamaan tulevaisuudessa huomattavasti. Ammattiliitot elävät vain jonkin yhden ajatuksen siivittäminä, eivätkä ymmärrä kokonaisuutta. Eivät halua ymmärtää, sillä eihän heihin sitten kukaan usko omasta jäsenkentästäänkään.

Eikä tarvitsekaan uskoa, sillä tulevat uudistukset ovat varmasti paremmat kuin yksittäisen ammattiliiton agressiivisen johtajan ajatukset. Omaan napaan tuijottajia on edelleen liikaa. Ei edes yritetä ajatella kokonaisvaltaisesti.

Mitä sitten tulee keskusteluun kesä- tai talviajasta, niin siihen on selkeästi yksi vastaus: kesällä on kesäaika ja talvella talviaika. Ei tarvitse kuin ikkunasta katsoa tai mennä ulos, niin sen huomaa. Kesällä yleensä puskee lämpö vastaan ja talvella tuisku.

Missä asennossa sitten kellot ovat? No siinä asennossa tietenkin, että niitä on helppo katsoa: kuutonen alhaalla ja kaksitoista ylhäällä. Ei siihen muuta tarvita.

Tuo tunnin siirtelyn vaikutukset lakkaavat juuri siinä vaiheessa, kun viisarit näyttävät yön olevan tulossa ja kun aamu koittaa. Vaikka kuinka jotkut tutkijatohtorit väittävät muuta, niin heidän kuuluu, sillä siitähän heille maksetaankin.

Ihmisten nukkumaanmeno ja herääminen ajoissa on ihmisestä itsestään kiinni. Selvä asia. Jos kukkuu yöt, niin päivällä pitää nukkua pidempään. Sama kasituntinen unta takaa virkeän olon valoisaan aikaan kuin talven kaamoksessakin.

Mitä sitten päättääkään EU:n ja Suomen hallitus, mihin asentoon viisarit samalla hetkellä käännetään, sen mukaan eletään hamaan tulevaisuuteen. Eikä kukaan enää vuoden päästä huomaa mitään, tuskin talven tultuakaan siitä pidetään ääntä.

Jos ei ole tyytyväinen tehtyyn ratkaisuun, voi alkaa elämään omaa elämäänsä tunti sinne tai tänne, kunhan vain työt tulevat hoidetuiksi.
Pilvisinä aamuina kukaan ei tajua auringonnousun olevan myöhässä tai aikaisessa, eikä illasta senkään vertaa.
Pohjoisessa on kaamos, tunnista riippumatta, muutaman kuukauden, valoisaa on riittävästi. Ei pidä käyttää valoisaa aikaa väärin eli nukkumiseen ja on syytä käydä nukkumaan ajoissa, mikä se itsekullakin sitten on.

Nuorisolla on omat juttunsa ja näpelehtimällä yöuni lyhenee kaikesta huolimatta ja viikonloppuna kuminpoltto jossain parkkipaikalla.

Kesällä kesän metkut ja talvella omansa. Ei siis mitään merkitystä jollain yhdellä tunnilla. Onneksi ei vuorokaudet lyhene, vaan se sama 24 tuntia. Siitä on hyvä lohkoa omiin tarpeisiin yöunta riittävästi.

Asioista ei pidä tehdä ongelmia, niitten aiheuttajia on jo aivan liikaa. On helpompi elää ja ratkaista asiat, ennenkuin niistä tulee ongelmia. Soromnoo! sano…