Sudetkin kontrollin piiriin

Tämänpäiväisessä uutisessa kerrottiin susien siirtymistä länteen päin.
Eihän tuossa ole mitään uutta.
Aikanaan, kun tälle Suomen maankolkalle alkoi ihmisvirrat, niin ensimmäiset jäivät aloilleen vesien äärille ja hyville metsästysmaille. Mutta kun virta jatkui Aasiasta ja Euroopan suunnalta, niin herkemmät väistivät ja suuntasivat matkansa kohti länttä ja pohjoista. Sehän on tämä Suomenkin asutushistorian kartta.

Nyt petoeläimet käyttäytyvät aivan samoin. Rajan yli tulevat yhä sankoin joukoin ja kun havaitsevat Suomessa olevan paljon ruokaa, niin lisää vain änkeää. Aiemmin ei ollut nykyisenkaltaisia rajoja piikkilankoineen ja valvontoineen. Sai vapaasti tulla, määrittää oman alueensa ja pitää siitä kynsinhampain kiinni.

Nyt kun on rajat ja järjestelmä, ihmisten osalta se ei enää ole mahdollista, vaikka kuinka etelästä pakkaa pakolaisvirtaa. Järjestelmään on sopeuduttava ja asumiseen sekä työntekoon saatava lupa.

Eläimet selviävät helpommalla, kun metsiä ja saloja riittää silmänkantamattomiin yli puolessa Suomen maassa. Mutta kun suurella osalla tekee mieli kulkeutua elintaso-ja ruuhka-Suomeen, niin siitähän se älämölö nousee. Tessut ovat hyvää ruokaa ja muutkin kotieläimet.

Onhan jo eläimilläkin olemassa samaa rankkausta kuin vahinkoja aiheuttaneilla ihmisillä, että laitetaan panta jalkaan tai kaulaan. Niin ne pitäisi kaikki pannoittaa, niin saataisiin kuriin ja järjestykseen metsänpedot susista alkaen. Ei kukaan enää kuljeksisi teillä tietymättömillä, vaikka ihmiset sen ovat keksineet tässä järjestäytyneessä maassa. Ei ole ilmoitusvelvollisuutta kuin ääritapauksissa. Saa mennä ja tulla miten haluaa. Tämän tavan ovat ilmeisesti myös petoeläimet oivaltaneet joko uutisia kuullessaan tai lehtiä lukiessaan. Joku tutkija on väittänyt joskus, etteivät eläimetkään niin tyhmiä ole kuin mitä kuvitellaan.

Ennenkin olen kirjoittanut tämän: Rajavalvontaa on tehostettava riistakameroilla ja droneilla. Sillä tavalla saadaan tilanne kuriin ja järjestykseen.

Näinhän tässä näyttää käyneen, jos yhteenvedon teen, että ”Mitä ihminen edellä, sitä eläimet perässä!” Näyttää pitävän paikkaansa.

Jätä kommentti

*