Elämä on laiffii

Onkohan se todellakin sitä tai pitäiskö olla hieman esteitäkin tiellä?

En ymmärrä niitä puheita, joita nyt käydään esimerkiksi ylioppilaskirjoitusten kohdalla. Valitetaan sitä, ettei nykynuoriso kestä paineita ja että kirjoituksista pitäisi luopua?
Hahhah!
Päinvastoin, lisää vain pökköä pesään, siitä he kasvavat ihmisiksi kestämään elämässä eteentulevia vastuksia ja vaatimuksia. Sitä mieltä olen.

Tuo oli vain yksi esimerkki niistä monista, joita tuodaan milloin missäkin tilanteessa esille. Elämän pitäisi olla kivaa kaikenaikaa koulussa, kotona, kavereitten kesken. Työpaikkojen pitäisi heti alussa maksaa kunnon palkkaa, vaikkei aina ehtisi ajoissa töihinkään. Varusmiespalveluksen pituutta on lyhennetty, kun eivät kestä sitä muutamaa kuukautta pidempänä ja perusteluina ovat säästöt!
Hahhah toisen kerran!

Turhia selityksiä kaiken aikaa.

Ravintoloitten aukioloaikoja pidennetään aamuun saakka, sitten vetelehditään päiväkaudet tekemättä mitään, näpelehditään laitteita, pelataan kaikenlaisia pelejä. Ja vaikka kaveri istuisi vieressä, niin ei osata edes keskustella muutoin kuin tekstiviestien välityksellä. Ihmisisen aluista on tulossa mykkiä ja avuttomia. Vanhemmat tekevät puolesta, kyyditään lyhyitäkin matkoja, oman asuintilan siivouksesta tehdään suuri numero ja vaaditaan maksua. Vanhemmat sitten selittelevät vieraille, että ” se kun on tuo meidän poika tai tyttö sellainen itsepäinen ja kun siltä vaaditaan jo muuallakin vähän liikaa jne!”
Hahhah kolmannen kerran!

Terasseja laaditaan ravintoloitten yhteyteen, rannoille lepotuoleja auringonottoa ja lojumista varten. No, sen jollain tavalla ymmärrän. Onhan lepo joskus paikallaan, mutta yletön lojuminen auringossa ja siinä siiderit ja muut ”efedriinit” eivät ole hyväksi. Kenties suurella osalla onkin vesipullo matkassa.

Siitäpä sain ajatuksen!
Tässä pari päivää sitten nettiuutisisissa kertoivat amerikkalaisten oivaltaneen, ettei aivan kylmä juoma ole elimistölle hyväksi. On se hyvä, että jenkit nyt tajusivat. Miun kohdallani se on tarpeeton tieto. Luin aikanaan jo 1960-luvun alussa Valituista Paloista kiinalaisten selvityksiä mm. juomien lämpötiloista ja aivan samoja tietoja kuin nyt, vajaat 60 vuotta myöhemmin. Elimistöhän kramppaa liian kylmästä juomisesta ja ensin siitä kärsii kurkunpää ja äänihuulet, vatsaa kiprii jne.. Sen johdosta taskulämmin juoma on parhainta ja samalla se imeytyy nopeimmin. Nestetasapaino on se kaiken ydin ja mitä nopeammin sen saa tasoihin, sen parempi ja taskulämpöisella juomalla on tehokkain vaikutus.

Puhetyöläisille ja laulajille onkin tärkeää nauttia kehonlämpöistä juomaa juuri edellämainituista syistä. Yhtälailla asiakaspalvelussa työskentelevien on huolehdittava nestetasapainosta ja mitä sopivampaa se on lämmöltään, sitä parempi. Kylmä ei ole hyväksi kuin vammojen hoidossa.

No, nyt karkasi mopo vähän sivuraiteelle.
Lojumisesta ja sen terveysvaikutuksistahan mie aloitin tämän selostukseni. Mitä vähemmän on lojumisaikaa, sitä paremmassa kunnossa elimistö on. Ihminen on luotu liikkumaan ja mitä enemmän sitä tekee ja ravitsee välillä, sitä paremmin ravinto kulkeutuu ja imeytyy ja kuona-aineet poistuvat. Siis juuri ne, jotka aiheuttavat yletöntä väsymystä. Yleiseen laiskuuteenkin se vaikuttaa.

Enkä pidä pahana takavuosien kurinpitotapoja. Jos asia ei muuten mennyt perille, niin pienellä luunapilla tai ripsautuksella paremmin upposi. Nyt kun kaikki katsotaan pahoinpitelyksi, niin koskaan ei voida tietää, miten oppi upposi. Hyvät tavat näkyvät olevan suurelta osin taaksejäänyttä elämää. Näkeehän sen kaikessa ihmisten käytöksessä, kun tuntuu siltä, ettei välitetä mistään mitään, kunhan vain ollamöllötetään.

He, jotka lapsia haluavat, heidän on syytä heti alustapitäen opettaa ja vaatia tapoja. Laatia tiettyjä sääntöjä ja niiden noudattamista, eikä laatia sääntöjä huvin vuoksi. Säännöt menettävät merkityksensä, jos niitten toteutumista ei valvota. Luunapit ja lievä kovennettu kuri on enemmän kuin paikallaan. Ei nimittäin ole mahdollista elää ja tulla toimeen missään, jos ei perusasiat ole naputettu kalloon vaikka luunapeilla. Yletöntä kurittamista en hyväksy, enkä sitä takavuosien tapaa, että annetaan rangaistus jo heti aamusta siltä varalta, että ”kuitenkin jotain koiruutta tekevät!”.

Rima on edelleen oltava korkealla. Ei NHL:äänkään marssita vain puheilla, pitää olla todella vahvat näytät. Sellaiset näytöt eivät synny hetkessä, vaan niihin vaaditaan kurinalaista elämää ja sääntöjen noudattamista. Se pätee mihin muuhun asiaan tahansa silloin, kun asutaan tai eletään nyky-yhteiskunnassa. Ei erämaassakaan voi elää miten tahansa. Kivikauden elämässäkin olivat omat sääntönsä ja nyt kun erämaat ovat yleisessä valvonnassa ja ne ovat jonkun omistuksessa, niin se asettaa myös omat rajoituksensa.

Kuitenkaan elämän ei tarvitse olla ainaista raatamista, mutta liian helppo elämä surkastuttaa aivotoiminnan ja elimistön. Muutti sitten tai matkusti minne tahansa, ei missään voida elää kuin ellunkanat tai siat vatukossa.

Kun ei ole vain yksi ihminen tällä telluksella, vaan on liki 10 miljardia, se on syytä muistaa. Silloin on yhteiskunnalla oikeus vaatia kaikilta sääntöjen noudattamista.

Joku on luonnollisesti eri mieltä miun kanssani, mutta mitä siitä tulisi, jos kaikki olisi kaikesta samaa mieltä. Ei se sitäkään tarkoita, että pitää ottaa puukot ja puntarit avuksi pyssyistä puhumattakaan. Mutta kun täytetään pönttö viinaksilla ja muilla huumeilla, niin eipä sinne silloin järki mahdu samaan. Ja kun siinä tilanteessa sanot poikittaissanan jollekin, niin pahimmassa tapauksessa pääsee hengestään. Ei kestetä pienintäkään vastoinkäymistä, kun ei ole koskaan vaadittu mitään edes kotona. Silloin syntyy myös vaikka mitä.

Jos ja kun kaikki noudattaisivat yhteisiä pelisääntöjä työssä tai vapaa-aikana, kokoontumisissa tai liikenteessä, mikäpä olisikin eläessä. Jotkut vain eivät ole oppineet kestämään sitäkään, että kun on jokin nopeusrajoitus, se tarkoittaa juuri sitä, eikä vain sinnepäin!

Elämä on laiffii, lauloi Nykäsen Matti ja se on liian arvokasta tuhottavaksi ihan vain huvikseen. Ihmisen syntymä ja kehitys täysi-ikäiseksi on niin arvokas asia, ettei sitä pidä kenenkään toisen toiseltaan estää tai lopettaa.

Tämänpäiväisestä lehdestä luin juuri uutisen siitä, miksi ihminen kehittyy viisaaksi ja älykkääksi ja tätä yhteiskuntaa palvelavksi hyödylliseksi olioksi verrattuina eläimiin. Kun esimerkiksi kirahvin poikanen jo päivän vanhana tajuaa kirmaista leijonaa pakoon, niin päivän vanha lapsi ei pysty edes kannattelemaan päätään. Onneksi on näin ja kun ihminen vuosien aikana kehittyy normaaliin tilanteeseen, sen vuoksi kaikki on mahdollista.

Ei siis tuhota sitä, mitä vaivalla saadaan aikaiseksi ja nähdään vaivaa asioitten ja elämän toteuttamisessa. Silloin on mahdollisuus nauttia elämästä ja kehittyä terveenä ja älykkäänä ihmisenä, kukin omilla mahdollisuuksillaan.

Jätä kommentti

*