Entäpä jos?

Entäpä jos olisi aikaa yksi tunti enemmän vuorokaudessa, mitä sillä tekisit?
Ehkä lukisit, katsoisit telkkaria, ulkoilisit, nukkuisit, kävisit shoppailemassa, tapaisit ystäviäsi, kävisit teatterissa, konsertissa, jne. Listasta tulisi aika pitkä tai sitten ei mikään muuttuisi.

Kun vuorokaudessa on nämä tutut 24 tuntia, osa pimeää aikaa, jota yöksi kutsutaan, hämärää aamusta ja illasta, kunnes aurinko nousee korkeammalle ja valoisaa aikaa enemmän. Olisiko eroja siihen, mitä nyt ehdit tekemään, vaikkei olekaan sitä yhtä tuntia enempää vuorokaudessa.

Tuskinpa vaan. Ihminen on kova keksimään milloin mitäkin selityksiä, kun ei ehdi sitä tai tätä. Kun on niin vähän aikaa. Lapsiperheitten tilanteen hyvin ymmärrän, pienet lapset varsinkin ottavat oman aikansa aamusta ja illasta. Omaa aikaa ei tahdo silloin kovin olla ja silloin tuo yksi tunti ylimääräistä tulisi todella tarpeeseen.

Eläkeikäisellä on aikaa monesti yli oman tarpeen ja tunti lisää vuorokauteen lisäisi tuskaa. Joku olisi onnellinen, jos pystyy liikkumaan ja harrastamaan.

Omalla kohdallani sillä ei juurikaan olisi merkitystä. Aika riittää sopivasti kaikkeen, kiirettä ei ole, on vain aikataulukysymys, kuten esimerkiksi huomenna sunnuntaina klo 16, jolloin laulan kuulijoitten esittämiä toiveita Kaavin kirkossa oman 70-vuotisen elämäntaipaleeni johdosta. Toivottavasti siellä ei käy kenelläkään aika pitkäksi, kun ei se tilaisuus aivan yöhön asti kestä, kenties vajaan parituntisen. Vaikka nyt ei vielä olekaan sitä yhtä ylimääräistä tuntia, niin toivottavasti moni ehtii paikalle. Laulan joka tapauksessa. Tervetulleeksi toivotan kaikki kynnelle ja paikalle kykenevät.

Sitten jos todellakin olisi tuo ylimääräinen tunti käytettävissä, niin miulla se kuitenkin menisi laulamiseen. Toisella johonkin muuhun.

Lisätty 19.01.2016: Kiitos kaikille teille, jotka uhmasitte ulkoilmaa tietämättä siitä, että kirkossakaan ei ollut tekniikkavaikeuksista johtuen kuin +16C. Ilmeisesti tunnelma oli sen verran lämmin, eikä sitä ylimääräistäkään tuntia tarvinnut käyttää. Kiitos kaikille heille myös, jotka muulla tavalla muistitte ja kiitos heille, jotka ajatuksin olitte mukana. Tunsin nuo kaikki sydämessäni ja tästä on helppo jatkaa seuraaviin juhliin, jotka ovat vanhan tavan mukaan viiden vuoden päästä. Tervetuloa silloin, missä olenkin tai missä olettekin.