Gallupit ovat tarkoitushakuisia tilaustöitä

Onkohan mitään sellaista asiaa, josta olisi tehty yhtä paljon gallup-kyselyjä kuin poliittisten puolueitten suosiosta. Ja kaikenlisäksi juuri silloin, kun esim. hallituspuolueet ovat tiukilla käsiteltävien uudistusten johdosta.

Juuri tänään julkistettiin uusi gallup, joka kertoi oppositiossa olevan puolueen nousseen suosituimmaksi. Tuohan on aivan itsestään selvä asia. Tuskinpa koskaan yksikään hallituspuolue tai hallitukseen kuuluvat ovat nousseet suosionsa huipulle.

Tätä sopii tarkastella vaikka Paasikiven päiväkirjoja tai Verraton Virolainen – kirjaa lukemalla. Eletään sitten mitä vuosikymmentä tahansa, niin päättäjät ovat aina tulilinjalla. Heitä uhataan ja jos vaikka mitä, mutta kansalaisten suosiota eivät nauti koskaan.

Jonkunhan on tehtävä se likainen työ ja juuri tällä hetkellä on sotu- ja maakunta-uudistus niitä asioita. Oppositio ja Lepomäki uskottelevat itselleen jos vaikka mitä uhkakuvia ja niitä kun lennätetään eetteristä kansalaisten tietoisuuteen tarkoitushakuisesti, niin ei mikään ihme, että suuri suomalaisten joukko huutaa hysteerisenä heidän peräänsä. Jopa Eero Heinäluoma tämänpäiväisessä Maaseudun tulevaisuudessa kiittelee ja kehuu Elina Leponiemeä vertaamalla häntä sadun ”Keisarin uudet vaatteet” siihen lapseen, joka sanoo totuuden siitä, ettei keisarilla ole ollenkaan vaatteita!

Niinpä, Heinäluoman on helppo heitellä tällaisia kommentteja, kun ei pysty itse tekemään mitään muuta asioitten hyväksi kuin jäsenkirja povitaskussa arvostelee ja uskottelee kansalaisille, että ”metsään menee ja että kansalaisethan siitä kärsivät ensimmäiseksi!” Just joo!

Kuinka on mahdollista, että esim. Heinäluoma tai Lepomäki pystyvät tietämään, kuinka nuo uudistukset toimivat, kun eivät ne ole edes käytössä miltään osin. Sen vuoksi tekeekin mieleni sanoa, että niin Heinäluoma kuin Lepomäki elävät jossain ihme kuplassa, jossa saa kuvitella kaikenlaista tekemättä mitään tai saamatta mitään aikaiseksi.

EI OLE OLEMASSA MITÄÄN, SEN VUOKSI KUKAAN EI PYSTY SANOMAAN, MITEN NUO UUDISTUKSET TOIMIVAT ENNENKUIN NE OVAT OLLEET KÄYTÖSSÄ VAIKKAPA VUODEN, joka sekin on lyhyt aika.

Tähän kaikkeen kun sitten sotketaan gallupit, niin hyvä tulee mummon muusista! Todella naurettavaa pelleilyä ja irtopisteiden keruuta. Lepomäki haluaa vain varmistaa seuraaviin vaaleihin oman paikkansa, ilmeisesti meinaa jättää tarralapun siihen jakkaraan, missä istuu.

Lopettakaa tuollaisten tarkoitushakuisten galluppien tekeminen, sillä niillä ei ole minkäänlaista arvoa! Halutaan vain kansalaiset saamaan hallitusta vastaan, sehän se niiden galluppien tehtävä on juuri tällä hetkellä.

On niin läpinäkyvää, oppositiopuolueitten tilaustyö. Ja sitten Elina Lepomäki- ressukka vääntäytyy mukaan tuollaiseen pelleilyyn. Kenties hänelle itselleen olisi hyvä vaihtaa nyt puoluetta tai jättäytyä kokonaan pois valtakunnan politiikasta. Ei tuo osoita minkäänlaista rohkeutta, tyhmyyttä pahimmillaan.

Kuten olen aiemminkin sanonut, niin yksinkertaisuuden ymmärrän, mutten tyhmyyttä. Harkimon jutut ovat aivan samaa luokkaa kuin Lepomäellä, joten olisikohan liikemiehen parempi pysytellä siellä Areenan vip-katsomossa naukkailemassa siideriä kuin olla viisauksia latelemassa Arkadianmäellä?

Kommentit

 • Teodor

  SOTE a ja maakuntauudistusta arvostelee myös kaikki asioista perillä olevat!

  Tietämättömät ministerit ja kansanedustajat ovat ainoita sotea puolustavat. Kyllä olisi aihetta herätä, ottaa tulppa perästä pois ja analysoida asia rationaalisesti, eikä puolueen poliittisten tavoitteiden mukaan!

  Surullista, että poliitikoille annettu valta ei ole missään suhteessa kapasiteettiin.

  • Hannu Musakka

   Minusta tuo on aivan aiheellinen uudistus. Kävin itse terveyskeskuksessa (arvauskeskuksessa) näyttämässä jalkaterän turvotusta. Paikalla ollut nuori lääkäri (keskentekoinen) arveli siinä olevan jotain vikaa. Paperiinsa oli kirjoittanut ”ruusu”, vaikkei miulle sitä kertonut ja määräsi antibioottia, jolla ei missään vaiheessa seuraavan viikon aikana ollut mitään vaikutusta. Kotona ihmettelin asiaa, mutta seuraavassa viikonvaihteessa käydessäni Mikkelissä Terveystalossa näyttämässä, lääkäri ilmoitti: ”Ei tämä jalka ole ruusua nähnytkään, eikä antibiootilla ole mitään merkitystä”. Nilkassa oli niveljänteen tulehdus ja siihen saatu lääkitys auttoi muutamassa päivässä. Antibioottia söin siis aivan tarpeettomasti. Tämä tapaus omalta osaltani vakuutti, ettei terveyskeskuksen opiskelija-lääkäreihin ole ainakaan luottamista ja että yksityistämisessä on omat huomattavat etunsa. Ei siis kyse ole pelkästään poliitikoista, vaan että terveyskeskuksia käytetään lääkäriopiskelijoitten temmellyskenttänä ja syntyy liian paljon arvauksia, jotka vain kuormittavat järjestelmää asiakkaitten joutuessa käymään turhan takia ja vain siksi, ettei lääkärit tiedä, eivätkä myönnä tietämättömyyttään. Tämä tästä. On muuan toinenkin tilanne vuodelta 1979, mutta olkoon se toiseen kertaan. Silloinkin sain apua vasta yksityiseltä lääkäriasemalta lääkärin todetessa: ”Tämä on taas näitä juttuja!” Tiedustellessani tuota sanontaa, hän päätyi samaan, mitä tuossa viimesyksyisessä kertomuksessani.

Kommentointi on suljettu.