Häviäjäkö on parempi – aina?

Urheilussa kärsitään häviöistä ja voitoista riemuitaan. Kuitenkin monet otteluselostukset kertovat aivan muuta.
Varsinkin hävinnyt joukkue puolustautuu kertomalla olleensa parempia joka tilanteessa, ainoastaan maalien määrässä hävisivät. Ja että voittaja sai maalinsa lahjaksi, eivätkä olisi niitä ansainneet.

Tuttua selitystä, eikö vain?

Viimeksi, kun Suomen 17-vuotiaat tytöt pelaavat parhaillaan Uruguaissa historiallista MM-turnausta, niin kas kummaa: Kun suomalaisjoukkue hävisi, niin siitä huolimatta pelaajat kivenkovaan väittävät olleensa parempi joukkue, vaikkeivät maaleja saaneetkaan!

Kuinka se on mahdollista? Miun mielestäni se joukkue, joka voittaa, on aina parempi ja tehtyjen maalien perusteella kun tekivät vähintään yhden maalin enemmän kuin vastustaja.

Uusi-Seelanti voitti Uruguaissa Suomen 1-0 ja oli sen verran parempi. Ei tarvinnut selitellä, sillä maalithan ratkaisevat paremmuuden.

Jospa jatkossa ja muissakin peleissä tunnustetaan enemmän maaleja tehnyt joukkue paremmaksi reilun pelin hengessä ja jätetään selittelyt sikseen. Jos meinaa voittaa, pitää tehdä se yksi maali tai tarvittavat pisteet enemmän kuin vastustaja. Niin se menee!