Hiki ja raha kulkevat käsikädessä!

Kesä on tuonut taas kerran marjanpoimijat Suomeen. Mansikoitten ja metsämarjojen kerääjiä on tullut todella kaukaa. Miksi?

Suomalaisista on tullut laiskoja ja heikkokuntoisia. Näin väittävät lehdet uutisoinnissaan. Samalla kuitenkin valitetaan rahan puutetta ja kurjuutta, köyhyyttä itketään ja surraan sitä, kun ei yhteiskunta auta, eikä tuo kunnon hyväpalkkaisia töitä eteen.

Voi hyvät hyssykät! On turha puhua mistään työttömyydestä tai rahapulasta, kun rahanarvoista työtä on tarjolla pilvinpimein. 100 euroa päivässä ja kuukaudessa se tekee jo 3000 € parhaimmillaan. Jos vaikka tienaisi 50 euroa päivässä, niin sekin on jo 1500, mutta kun ei raha kelpaa sen vuoksi, että työssä tulee hiki.

Suomen taloudellinen tulevaisuus jos on tuon varassa, ettei työssä saa tulla hiki, niin on parempi hankkia kaikki työtätekevät sellaisista maista, joissa on totuttu tekemään työtä palkkansa eteen.

Tätäkö se suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on tänä päivänä? Silta pahasti näyttää.
Ei kelpaa työ, ei maistu mikään. Syödään mielialankohennuslääkkeitä ja nautitaan masennuksesta, kun ei ole työtä, josta maksettaisiin kunnolla ja missä voisi käydä silloin, kun huvittaa.

Voin sanoa, että siihen se heidän elämänsä meneekin: odottaa, että työ tulee kotiin ja joku maksaa tilille jatkuvasti useita tuhansia euroja, vaikkei mitään jälkeä syntyisikään.

Nyt lopettakaa valitus ja menkään marjametsään. Sielläkin on raha odottamassa. Hiki kyllä tulee, mutta ilmaiset marjat odottavat kerääjiään. Metsiin jää valtavasti luonnontuotteita eli terveellistä ruokaa parhaimmasta päästä.

Valitus on aivan turha.

Tätä se hyvinvointiyhteiskunta tuottaa: laiskoja ja vähätöisiä, kun kaikki ei olekaan niin kivaa ja kun voi tulla hiki.

Kommentit

 • Eino J. (maallikkona)

  Vahva kommentti ja taustoituskin. Kunto on oltava kohdallaan metsissä samoiltaessa. On osattava liikkua ja tiedettävä, missä marjamaat ovat.

  Jos metsään haluat sä mennä nyt … alkaa eräs lastenlaulu.
  Marjastaminen on organisoitava. Kiitos tästä lukuisille tai muutamille yrittäjille, jotka töllistävät metsämarjojen poimijoita. … Tarvitaan ajan lisäksi auto tai muu kulkuväline, astiat ja polttoainetta, jotta voi siis ajella metsään ja sieltä kirkolle marjansa myymään. (hyttyskarkotteet, eväsruoat mukaan lukien)

  Kirjoittaja tarkastelee rivien välistä ilmenevästi työtöntä työnhakijaa.
  Täytyy kysyä: Onko peruspäivärahalla olevalla rahaa bensaan, ja entäpä jos marjareissu ei tuota mitään, tappioon kun ei löydä marjan marjaa?

  Entisaikaan marjastettiin maataloista ja metsämökeistä kun asuttiin maalla, metsien äärellä. Kaupungeista on kuljettava maaseudulle kymmeniä ellei satoja kilometrejä? eikö vain.? Tämä onnistuu viikonloppuisin ja lomalla, mutta tuskinpa töissäoloaikana?

  Hyvä tavoite saada marjat talteen; hyvä että kannustetaan!
  mitä on tulos – kuntoharrastus tietenkin tulisi samalla JA kansantalous karttuisi – varsinkin kun vierasmaalaisia on tulossa aiempaa vähemmän. Eino tahtoo ostaa mustikoita myös ensitalvena pakastealtaasta, KIITOS teille jotka marjani keräätte.

Jätä kommentti

*