Hivenen jarrua Kuopion ylistykseen

Maakuntalehti SS 9.7.2017 A4-sivulla kerrottiin matkailuasioita otsikolla ”Matkailupotentiaalia Lapin ohitse!”

Nyt hivenen jarrua ylistykseen.
Toki Kuopiosta monine kuntaliitoksineen löytyy jotain, jota verrata jossain määrin Lapin matkailuun, on pari nyppylää Tahko ja Puijo, Kallavesi, perinnemaisemaa, Puutossalmen lossi jne.
Vertailukohta vain on täysin väärä, kun on otettu koko pohjoinen Suomi vastaan Kuopio. Tuohon todella naurettavaan vertailuun syyllistyivät kaikenlisäksi ”helsinkiläiset primadonnat” jostain matkailuliitosta.

Ei mitään jakoa. Lappi on maakunta ja Kuopio vain yksi kaupunki toisten joukossa. Paremmin tuo Kuopion tavoite saavutetaan, jos vertailukaupungeiksi otetaan esim. Vaasa, Tampere, Turku, Oulu. Kuopio on muutenkin aika lapsenkengissä matkailun kehittämisessä, joten tuo Lappi on todella naurettava vertailu.

En väheksy Kuopion ajatuksia tai mitä se on saanut mm. Nilsiän liittymisessä, kun Tahko on jo hyvinkin puolivalmista pässinlihaa. Muutahan vertailtavaa Lapin matkailuun ei olekaan.
Ei tämä sitä tarkoita, etteikö Kuopio voisi jotain saada Lapin matkailun kehittämisprojekteista, mutta on todella väärin ja halveksittava sanoa, että Lapin matkailu on kesäaikana lapsenkengissä talveen verrattuna. Silti se on valovuosien päässä ja edellä Kuopion kaupungin tasosta.

Pitäisi joku järki olla heillä, jotka edustavat valtakunnallisia järjestöjä, kun päästävät tuollaista älämölää suustaan. Jos tarkoitus oli vain imarrella ja mielistellä Kuopion nykytasoa ja mahdollisuuksia, niin ei sekään ollut oikeaan osuvaa. Ja että se laaditaan vielä otsikoksi!

Kuopiolla on varmasti mahdollisuuksia kehittyä, mutta vertailukohdat on otettava esim. mainitsemistani kaupungeista, jotka porskuttavat kaukana Kuopiosta perävalot näkyen kuopiolaisille.