Hjalliksen kirjabisnekset yhteiskunnan rahoilla

Oikea huomio ainakin toinen, mistä kirjoittelin viimeksi, kun Kim-unin ja Hjalliksen otin vertailuun.

Pitihän tuo arvata Hjalliksen kohdalla: Bisnestähän se kaikki on ollut. Miten muuten olisi saanut niin paljon huomiota kuin hakeutumalla kansanedustajaksi ja möyhimällä siellä omalla typerällä tavallaan.

Kirjaa teki taustalla kaiken aikaa ja sen markkinointikikkahan tuo kaikki älämölö olikin, ei mitään muuta. Eihän tuo yksinpurjehtija muuta pysty ajattelemaankaan kuin rahaa, rahaa, rahaa!

Ja arvata saattaa, että kirja myy ja sitähän hän hakikin, vain sitä. Ressukka-Hjallis – nimi pitääkin ottaa käyttöön. Kultapossukerhon jäsen ja kultalusikka suussa syntynyt äidinpoika ei ole koskaan ollutkaan muusta kiinnostunut kuin niistä rahoista, joita toisilla on ja jotka hänen mielestään kuuluvat hänelle. Ovat paremmassa tallessa.

Tulee mieleen muuan huoltoasemayrittäjä, joka kassan takana vilkaisi sisääntulijoita ja ensimmäisen ajatuksen kertoivat hänellä olleen: ”Tuolla on minulle kuuluvia rahoja ja ne pitää saada pois parempaan talteen!”

Niin se on Hjalliksellakin, mutta säälittävintä on se, että ensin on käyttänyt veronmaksajien rahoja istuessaan tyhjänpanttina Eduskunnassa suurella kuukausipalkalla ja koko ajan miettinyt vain omaa kirjaansa ja sen markkinointia. Oikeastaan hänen kuuluisi maksaa saamansa tulot takaisin, sillä eihän hän siellä ole kaiketi osallistunut mihinkään sellaiseen tilanteeseen, mihin kansanedustajan tehtävä velvoittaa.

Säälittävää, mutta totta!?

Kommentit

 • Savon_arska

  Voi näitä kateellisia sosialisteja.

  Hjallis on tehnyt rahansa ennen kansanedustajuutta , toisin kuin muut.

  Esim Zyskowitch, Soini , Kanerva ovat lähes koko työuransa eläneet verovaroilla ja tulevat elämään loppuun asti !

  Ja sitten Nämä KEPUlit maataloustukineen ja Kaikkonen ESR ja EAKR tukineen, ovat lypsäneet yhteiskunnan varoja vuosikymmeniä ja tulee lypsämään.

  Näet ja koet Hjallis tulee vaikuttamaan politiikassa ja positiivisesti, ainakin yksityisen sektorin veronmaksajan näkökulmasta.

 • Hannu Musakka

  Ai että sosialisteja! Kaukana siitä, mutta Hjallis kuvittelee kaiken menevän oman tahtonsa mukaan, kun kaverit eivät tajunneet hänessä olevan ministeriainesta!.

  Täysin turhaa miuta syyttelet, sieltä se löytyy Hjalliksen kotipesästä syyllinen. Usko tai älä, mutta kirjan markkinointi ja myynti ovat ainoat lähtökohdat Hjalliksen kohdalla. Hän tietenkin haistoi sopivan ajan ja paikan, se oli sinällään hyvä oivallus, mutta tapa, millä hän on osallistunut valtakunnalliseen päätöksentekoon, on anteeksiantamattoman hölmö. Jos Hjallis olisi fiksu, niin muullakin tavalla tuon olisi pystynyt tekemään. Parlamentaariseen päätöksentekoon liittyvät kokoukset ovat olleet aina ja sata vuotta. Näitä hyppelehtijöitä, jotka kuvittelevat itsestään enemmän kuin ovatkaan, on aina ollut, mutta sinne ovat hautuneet. Niin käy myös Hjallikselle. Ja toinen asia, miusta et saa tekemälläkään sosialistia, etkä muutakaan poliittista puoluetta edustavaa. Sen vuoksi miulla on oikeus arvostella niin Hjallista kuin Antti Rinnettä tai Li Anderssonia. Ja miehän teen sen, minkä koen oikeaksi. Yksinkertaisuuden ymmärrän ja annan anteeksi, mutten tuollaista tyhmyyttä, jota sie ja Hjallis edustatte, sitä en koskaan! Saat olla aivan saletti. Ja jos et omalla nimelläsi uskalla kirjoittaa, niin se on siun heikkoutesi ja nauran räkäisesti kaikille jutuillesi. Ressukoitahan he ovat, jotka vetäytyvät nimimerkin taakse. Aivan kuin verhon takaa piilosta panettelevat toisia, kun eivät uskalla tulla esiin ja kertoa selkeästi omalla nimellään ja kasvoillaan! Sellainen sie olet, Hjallis on sentään omilla kasvoillaan, vaikkei muuten olekaan älyllä pilattu!

Kommentointi on suljettu.