Huhupuheita pahimmillaan

Lehdet ovat täynnä uutisia, joista jotkut pitävät paikkaansa, osa on taas vähän sinnepäin. Sitten on niitä juttuja, joilla henkilöt hakevat itselleen julkisuutta muuttamalla historiankulkua oman mielikuvituksensa avulla.

Viimeisin juttu oli tämänpäiväisessä Savon Sanomissa takasivulla, jossa muuan henkilö oli muka tietävinään, kuinka suomalaiset SS-miehet osallistuivat myös murhiin. Aikaa tapahtumista on lähes 80 vuotta.
Missä ovat todisteet, että noin julmasti ovat käyttäytyneet? Henkilön omaa mielikuvitusta ja olettamusta koko asia täynnä. Ei päätä eikä häntää, mutta halusi vain itsensä esille nk. asiantuntijana.

Täysin typerää syyllistää suomalaisia teoista, joista ei kenelläkään ole mitään näyttöä. Ei kuvitelmat, luulot ja ajatukset riitä tuontasoiseen uutiseen.
Aivan samaa tasoa kuin sen muuan Keskisarjan historiankirjoitukset mm. Mannerheimistä ja Aleksis Kivestä. Nekään eivät kokonaisuudessaan perustu tosiasioihin, vaan kirjoittajan omiin päätelmiin. Siis yhdenmiehen teatteria, jolla halusi itselleen julkisuutta uutena ja mahtavana historioitsijana.

Jos ja kun tuollaisia väitteitä esitetään tosina, kaikesta PITÄÄ OLLA faktaa eli mustaa valkoisella. Ja kuten uutisista ja noista Keskisarjan kirjoista on pääteltävissä, ne ovat täynnä henkilöitten omia mielipiteitä ja päätelmiä. Siis kaikkia aivan huuhaata!

Entäpä sitten muuan uutinen, joka kertoi etteivät viikingit olleetkaan palennuksissa Grönlannissa, vaan että lauhat tuulet puhalsivat silloin!? Mitäpä tuosta uutisesta on pääteltävissä?

No, ainakin se, että luonto elää omaa rytmiään, aaltoliikettä. Aivan samanlaista aaltoliikettä on tällä hetkellä maapallolla, kun puhutaan kasvihuoneilmiöistä ja ilmaston muutoksista lämpötilannousuineen.

Sitä samaahan on maapallolla kestetty jo miljoonia vuosia. Kuinka montahan jääkautta on peittänyt maapalloa ja jääkauden jälkeen on tullut taas lämpimiä kausia, jotka ovat juuri parhaillaan. Elämme siten aallonharjalla, joka jonkun tuhannen vuoden jälkeen kääntyy taas pakkaselle. Sitä samaa eli yhtä ja samaa.

Kuitenkin syytellään autoilijoita saastuttamista ja lämpötilojen kasvusta, vaikkei niillä ole varmastikaan niin suurta vaikutusta kuin mitä luonto itsessään aiheuttaa.
Enkä suinkaan väitä, ettei kautta maapallon saastumista tapahdu, vaan sitä, että tietyt yhdet asiat eli polttomoottoriajoneuvot ovat kaiken syynä.

Suomessa parhaillaan käytävät vaalikeskustelut eri puolueitten ja ehdokkaitten välillä herättävät hilpeyttä eikä syyttä. Jokainen haluaa olla oikeassa ja kaikki muut väärässä. Kunhan hölpöttävät aivan kuin ei olisi alaleukaa ollenkaan. Ettei vaan jokun ehdokkaan vara-alaleuka löytynyt Suonenjoelta tässä jokin aika sitten. Ei se varmaan Markku Rossin ollut, kun on jättäytymässä pois Eduskunnasta, eikä sen vuoksi tarvitse kiertää puhumassa uusia juttuja. Jokuhan sen alaleukansa on pudottanut, mutta kuka?

Kannattaa seurata ehdokkaitten juttuja ja kun pahasti jonkun kohdalla jutut alkavat viistää maata, niin kannattaa hänelle sovittaa sitä löytynyttä alaleukaa. Ja ihan todenperästä.

Huhupuheita on vaikka mitä, mutta faktaa ei tällä hetkellä yksikään eduskuntavaaliehdokas pysty tuomaan esille. Ne ovat vain silkkaa puhekilpailua ja päätöksenteko Eduskunnassa sekä valtionhallinnossa nojaa aivan eri asioihin.

Että silleen! Itseeni ei yhdenkään ehdokkaan leukojenlouskutus tee minkäänlaista vaikutusta. Perusteet äänestykselle ovat aivan eri suunnalla. Ja ehdokaskin on jo olemassa. Siis hän, jolle suon ääneni sitten aikanaan.

Tuota valtavaa uutistulvaa ja paremmuudesta kamppailua on aivan liikaa mediassa. Lisäksi kaikenmaailman gallupit ovat täysin turhaa, mutta kaipa niitten tekeminen työllistää jotakuta ja palkan eteen noita galluppeja sitten väännetään.

Gallupeista puheenollen Matti Nykäsen kuolemasta kertoivat kaikki uutiskanavat. Kenties fiksuimmat jättivät katugallupit ja hiljentyivät kunnioittamaan edesmenneen olympiasankarin muistoa. Luulisi näitten valtamedian edustajien, kuten MTV ja iltapäivälehdet, olevan sillä valveutuneitten uutiskanavien edustajia, joitten olisi todella pitänyt jättää kansalta kyselyt pois. Ei hautausoperaatio kuulu muille kuin omaisille, ei sellaista koskaan pidä lähteä katugallupein kyselemään, että olisiko Matti ansainnut valtiolliset hautajaiset vaiko ei!

Tuo on typerintä, mihin media alentui. Ei pienintäkään kunnioitusta perhettä ja vainajaa kohtaan tuolla kyselyjutuilla. Siis vetivät niin alta lipan, että ihan naurunalaiseksi saattoivat itsensä. Jos valtioneuvostossa asiaa harkittiin, senkään ei olisi koskaan pitänyt päätyä julkisuuteen, mutta kun sielläkin on niitä lörppäsuita, jotka rahasta vuotavat vaikka mitä, niin eipä kannata ihmetellä sitä, miten valtion asiat kaikkineen tällä hetkellä keskinäisistä kehuista huolimatta makaavat.

Onneksi Matti Nykäsen perhe otti tiukan linjan julkisuuteen rakkaimpansa hautajaisten osalta. Kaikki ne sairaalloisen uteliaat lehtimiehet ja toisten asioista kiinnostuneet saavat nuolla näppejään. Ei kuulu kenellekään sivulliselle. Antakaa perheen surra rauhassa, se on heidän asiansa. Muulla tavoin voivat kansalaiset osallistua, vaikkapa sytyttämällä kynttilän mäkikummulle tai missä nyt sattuvat olemaan sillä hetkellä.

Sen sijaan ihmetystä herättää se seikka, että joku pieksämäkeläinen kd-ehdokas heittää Matille kurat silmille vielä hautaan saakka, kun ei arvosta tipantippaa hänen menestyshistoriaansa. Matti sentään on ollut aikanaan ja edelleenkin ylivertainen menestyjä omassa lajissaan. Yksityiselämä on yksityiselämää, eikä sillä ole mitään tekemistä sen tosiasian kanssa ylivertaisesta urheilijasta. Katsoisi tuo kd-ehdokas peiliin ja miettiköön vähän kirjoituksiaan tämänpäiväisessä SS:ssä. Todella naurettavaa ja sairasta käytöstä. Matin yksityiselämä oli aaltoliikettä, muttei se vie yhtään hohtoa hänen maailmanmenestyksistään kilpaurheilussa.

Politiikka pois Matin kimpusta ja ehdokkaat saavat etsiä puheenaiheensa muualta, jos eivät muuta keksi kuin kielteiset asiat. Olisi luullut kd-ehdokkaan sen verran osoittavan kunnioitusta edesmenneille, edes Matin puolison ja mutten läheisten vuoksi! Onko oma napa niin kaunis, että toisia kivitetään, sillä sitähän tuo mainitsemani kirjoitus on alusta loppuun. Toivottavasti tuo kirjoittaja-ressukka ei selviä Eduskuntaan, pitää olla aivokopassa aivan jotain muuta kuin pahansuopaista ilkeyttä.