Kaasujalkaa keveämmäksi?

Ensi vuodelle suunnitellut polttoaineenveronkorotukset ovat mielestäni vain hyvin näennäisiä. Polttoaineitten hinnat vaihtelevat muutoinkin.

Mitä ajoneuvojen kuljettajat voivat tehdä asian hyväksi?
Ainakin kaasujalkaa voi keventää, eikä aina tarvitse jäpittää vastaan. Perillepääsy ei viivästy yhtään, vaikka ajaisikin hieman alle sallitun nopeuden. Liikenne elää aina tien päällä ja mitä tahansa muitakin luonnollisia viivästymisiä voi sattua, paino sanalla ”voi”. Kaasupolkimen pienellä kevennyksellä säästää enemmän kuin tuo korotus on.

Voisitte joskus testata, mitä on ajaa tasaista nopeutta ja minkä verran polttoainetta kuluu vähemmän kuin että kiihdytetään jatkuvasti, jarrutetaan ja sitten taas lähdetään.
Varsinkin ylinopeutta ajettaessa, polttoaineen kulutus on selkeästi suurempaa kuin tasainen nopeus.

Kun lähtiessä varaa aikaa muutaman minuutin enemmän ja ajaa tasaista nopeutta, koskaan ei myöhästy mistään. Sen olen havainnut, kun kortti tulee olleeksi 55 vuotta ja aina yhtä kuiva. Joka paikkaan olen ehtinyt ajoissa, oli välimatkaa sitten satoja tai kymmeniä kilometrejä.

Siis, täysin turhaa käyttää omaa energiaansa polttoaineveron korotuksen miettimiseen. Sekin energia omiin ja muihin tärkeämpiin asioihin antaa paljon paremman lopputuloksen. Kun valtio korottaa, niin se sen tekee, mutta omilla keinoillaan voi estää henkilökohtaiset polttoainekustannusten korotusvaikutukset omaan talouteen.

Ajotapa ja pari minuuttia, siinä ne ovat. Ei siihen muuta tarvita. Ja mikäs estää aina lähtemästä liian tarkasti jonnekin. Aika kuluu kuitenkin, joten sitä voi varata vaikka puolituntisen. Saa nautiskellen rauhassa ajella. Kiireisemmät menkööt ohitse, ei heidän elämänsä kenellekään muulle kuulu ja itsehän maksavat sakkonsa, jos tolppakamerat välähtelevät ja poliisi tulostaa maksulappua vaikka tienpäällä. Enemmän siinä aikaa menee kuin rauhallisessa etenemisessä ilman kyseisiä pakollisia pysähdyksiä ja maksuja. Siten säästetään muutaman sentin polttoaineverokorotukset kevyesti.

Sitten kaikenlisäksi voi tarvittaessa yhdistää asioita, ettei jokaista asiaa tarvitse erikseen ajoneuvollaan pyöräyttää.

Jätä kommentti

*