Pysähtyneisyyden aikako aina paras vaihtoehto?!

Päivän lehdet ovat ”täynnä” uutisia, joissa jokainen on oikeassa kaikissa asioissa, liittyen hallituksen toimintaan, suunnitelmiin, ajatuksiin jne. Joku uutinen väittää, että hallitus ei ole tilanteen tasalla, toinen taas, että nyt pitää nopeasti tehdä ratkaisut, eikä vatuloida. Kiire on jokaisella jonnekin, ei vain kukaan tiedä, minne!

Kaikki ratkaisut esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollossa ovat osan mielestä menossa sinne kuuluisaan hongikkoon, jonkun mielestä Urkin tekemiä ratkaisuja ei saisi muuttaa. Kaiken pitäisi pysyä ennallaan, mutta kuitenkin pitäisi jotain tehdä!

Oppositio saa luonnollisesti eniten palstatilaa, mielestäni täysin omintakeisilla ja hölmöillä mielipiteillä, mutta sehän on sen tehtävä. Siellä se tuntuu vasta pysähtyneisyyden aika vaivaavankin. Kuitenkin aiemmin hallitustyöskentelyssä mukanaolleina saivat ääntään kuuluville, mutta silloin oltiin hiljaa kuin hiiret kellarissa.

Miksi näin? Miksi kaikkien pitäisi päättää kaikesta? Miksei mitään saisi muuttaa tai jos muutosta tulee, niin miksi aina joku kärsii, muukin kuin sika tai norsu.

Sääli on sairautta, raaka peli se on, mikä ratkaisee, kuuluu muuan sanonta. Pitää joiltain osin paikkansa, muttei kannata yleistää.

Muutokset ovat pakollisia ja välttämättömiä, elämän on kuljettava eteenpäin. Maailma on yksi ja sama maapallo, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ei ole vain Suomi, eikä Eurooppa, vaan nykyaikainen tiedonkulun kehitys on ajanut kaikki maat toistensa lähelle. Mitä tapahtui Panamassa, mitä aiemmat tietovuodot, jne.

Jokaisessa maassa, myös Suomessa on vallalla oma järjestelmänsä. Siitä huolimatta kaiken pitää nivoutua yhteen toisten kanssa. Ei ollakaan yksin.

Sipilän hallitus tekee niin hyvää jälkeä kuin tulevaisuutta ajatellen on mahdollista, oli joku professori mitä mieltä tahansa. Ei voida mennä yhden ”viisaan” mielipiteitten mukaan silloin, kun kokonaisuutta on mietittävä. Kaikkinensa Suomessa asiat ovat hyvin verraittuna moneen muuhun valtioon.

On lopetettava turha valittaminen. Käytetään nekin voimavarat tulevaan elämään, silloin niistä on enemmän hyötyä. Ei yhdellä Sipilän mallilla vahinkoa aiheuteta, eikä virheitä synny, koska aina voidaan korjata ja muuttaa paremmiksi.

Ainut virhe yleensäkin on se, ettei tehdä mitään. Olla möllötetään vain ja niissä ajatuksissa, että ”kun on ennenkin tehty näin, niin mitä sitä muuttamaan!” Se se vasta olisikin suurin virhe, että koetetaan Suomessa pysäyttää kehitys! Silloin sitä pudotaan kelkasta. Siitä on hyviä merkkejä jo näkyvissä.

Entiset hallitukset tekivät politiikkaa ja mielistelivät äänestäjilleen. Siitä syystä nyt onkin urakkaa vaikka kuinka ja kiitos siitä lankeaa Juha Sipilälle, joka on unohtanut politiikan teon tarkoitushakuisesti. Hän ei halua varmistella omaa tulevaisuuttaan seuraavissa vaaleissa, vaan hän painaa työtä ”apinan raivolla” ja se on ainut oikea tapa saada kehitystä syntymään ja pysyä muun maailman kelkassa mukana. Sontaluukun kautta on paljon hävitetty hyviä asioita! Nyt niitä sitten kerätään pitkin tienvarsia ja pellonpientareita. Eikä ole ihme, että Suomen ja Kreikan asiat muistuttavat toisiaan.

Pysähtyneisyydellä kun ei saavuteta mitään. Ihminenkin rappeutuu, jos jää paikalleen.
Viimeisin villitys kävelyn välttämiseksi on ”rullakko”, missä vain seistään paikallaan! Pysähtyneisyyden paras ja liikunnan pahin vaihtoehto.

Ajatelkaapas: Aamulla noustaan, hypätään pyöräkölle vai rullakko se lienee. Mennään töihin tai opiskelemaan ja siellä istutaan. Kotiin tultua lösähdetään sohvalle ja painellaan kaukosäädintä ja vääntäydytään sänkyyn. Siinäkö sitä sitten tehdään mahtavia oivalluksia oman elämän eteen?

Just joo!

Keskitytään omiin tekemisiin, harrastetaan ulkoliikuntaa muodossa jos toisessa ilman rullakoita. Vaikka pihan haravointia ja unohdetaan se hillitöntä ääntä pitävä puhallin varaston nurkkaan. Harava ja lumilapio talvella, ovat parhaimmat ja halvimmat liikuntavälineet. Pääasia on kuitenkin, ettei jäädä paikoilleen ja käytetään niitä kehon jatkeita, mitä itsekullakin on, eikä etsitä mitä ihmeellisimpiä vippaskonsteja liikunnan vähentämiseksi.