Ely-keskus ja Destia eivät kanna vastuutaan!

Todellinen byrokratia vallitsee nyt Ely-keskuksessa ja Destiassa. Paperilla selvästi lukee, että Kauppilanmäentie on kakkosluokan tie, eikä tarvitse kuin vähän huiskausta. Ilmeisesti siellä asuvat kolmosluokan kansalaiset, kun kulkevat vanhoilla hokkareilla ja potkukelkoilla ja siihen tuo Ely-keskus ja Destia perustavat mielipiteensä.

Eihän sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, mihin luokkaan joku ingenjööri (suom. ei tee mitään) on valtion hoidossa olevat tiet määritellyt, kun on jäässä, niin on ja se pitää kunnolla hiekottaa. Eikä riitä seulottu muuraushiekka, vaan mursketta. M U R S K E T T A ja reilusti, kuten Ponssen taholtakin asia selvitettiin.

Niin ne on hiekoitettu Kaavin Luikonlahden ja Polvijärven tietkin, kun louhokselta ajetaan malmikiveä Kaaville rikastettavaksi. Ely-keskuksen ja Destian porukat nyt äkkiä paikalle, jos vaikka on liikaa laitettu hiekkaa tielle! Onkohan hiekottaja unohtanut numeron?!

Eikä tuolla numeroinnilla ole mitään merkitystä, kun tiet pitää hoitaa!

Aivan sama kuin aikanaan koulussa, missä oli sovittu näin: Kun on pienempi hätä, niin viitataan ja sanotaan ”yksi” ja suurempi hätä ”kaksi”. Siitä opettaja tietää, eikä muita sanoja tarvita.
Erään kerran Ville kiemurteli pulpetissaan ja opettaja siitä torui. Hetkiseksi rauhoittui, mutta alkoi taas. Opettaja siitä taas pääsi sanomaan. Ja kohta kolmannen kerran kun sanoi, niin vieruskaveri Pentti halusi auttaa Villeä ja sanoi opettajalle: ”Villellä on paskahätä, mutta kun se ei muista numeroa!”

Aivan sama tässä Destian ja Elyn tilanteessa. Eivät muista numeroa, vaikka olisi millainen hätä ja liukkaus tuolla heidän vastuullaan olevalla julkisella ja paljon käytetyllä tiellä! Ei sitä selittelyillä saada turvallisemmaksi, vaan tekemällä. T E K E M Ä L L Ä !

Nyt vauhtia niveliin, byrokraatit ja ingenjöörit!

Muuten, oletteko huomanneet, että oikeuslaitos, Ely-keskus ja Destia ovat kimpassa keskenään. Mistä sen tietää? Siitä, kun ei koskaan ole Destia ja entinen Tielaitos olleet syytettyjen penkillä siitä, ettei teitä ollut tarpeeksi hiekoitettu. Heillä kun on se luokittelupaperi ja tuomioistuin tulee siitä vakuuttuneeksi kyseenalaistamatta koskaan työn laatua! Niin ne kaverit pelaavat peliään samaan pussiin!

Taitaa tässäkin Kauppilanmäentiessä olevan sama peli käynnissä. Puhdistetaan mainetta numeroilla ja muutamalla hiekanmurusella. Ja nukutaan hyvin, kävi tiellä miten tahansa! Paperi on pitävä todiste!