KELIVITKUTIN JA NÄPÖTINVAHTI – vuosituhannen keksinnöt?

Hiihtokelit ovat muodostuneet vuosittain ainakin alkutalven osalta hyvinkin ongelmaisiksi. Muistan takavuosilta hiihtäjien valituksia hiihtokisoissa, kun ei voitelu onnistunut. Jopa arvokisoissa ei ollut pitoja ja luisto oli mitä sattui.

Joskun kuntien välisissä hiihdoissa Maaningalla muuan suupaltti-hiihtäjä kokeili suksiaan. Narujen taakse oli ilmaantunut paikallisia isäntiä ja ennättivät kaverilta kysymään: ”Onko pitoja?” Hiihtäjä ei ollut tyytyväinen suksiinsa ja kun vähän kierroksillä kävi sen johdosta, heitti isännille vastauksena: ”Ei pidot parane, jos ei väki vähene!” Isännät jäivät ensin suu auki ihmettelemään, kunnes hiihtäjä pani nauruksi. Sitten vasta tajusivat tuon suupaltin huumorin.

Kuitenkin kerran päätin, että on kehitettävä sellainen laite, joka takaa vuorenvarmasti pidot ja luistot, eikä enää koskaan tarvitse kärsiä voiteluongelmista. Laitoin jossain vaiheessa käyntiin oman projektini kehittääkseni laitteen, jonka nimesin samantien KELIVITKUTTIMEKSI.

KELIVITKUTIN

Millainen tämä Kelivitkutin sitten on tai tulisi olemaan? Projekti on ollut haastava, senhän tietää jokainen, joka on ikiliikkujaa lähtenyt kehittämään. Vuosia menee paljon, mutta on se lopulta palkitsevaa joka tapauksessa.

Lähdetäänpäs alusta:

Kelivitkutin toimii siten, että jos on olemassa mikä tahansa voidepurkki, niin sen lukemat väännettynä näytölle, suksen pohjassa on juuri sellainen keli oli lunta sitten latupohjalla tai ei. Suksen alla on aina oikea keli ja luisto! Eikö olekin aikamoinen järjestelmä?!

Tuotekehittely on edelleen kesken. Asia on seestymisvaiheessa. Teoria ja periaatteet ovat varmasti toimivia, siitä olen varma. Ehkäpä tarvitaan vain juuri oikea hetki. Unessa monet asiat on löytäneet ratkaisunsa. Ehkä pitääkin nukkua yö tai kaksi hyvin. Sieltähän se Paavo Väyrynenkin on ratkaisunsa omiin ongelmiinsa löytänyt: hyvästä yhden tai kahden yön unesta.

Kesken en jätä, on tuo KELIVITKUTIN aivan mullistava keksintö, kunhan se on valmis. Tiedän, että joku päivä se on ja mullistaa hiihtokansan täydellisesti. Ainut maailmassa, joka takaa täydellisen hiihdon ympäri vuotta. Ei tarvitse rullilla lykkiä asvaltteja, kun on suksissa aina sopiva keli.

Ai, että olenko tosissani. Olenhan mie. Aina! Sen voin paljastaa, että näin kerran unta siitä ja silloin se pelasi. Viimeisimmän virityskaavion vain unohdin herättyäni ja se tässä lopulta eniten teettääkin työtä. Unessa se kaikki oli niin yksinkertaisen selkeää. Niinkuin moni muukin elämän asia on ratkaistu unessa.

Siirrytäänpäs seuraavaan mahtavaan keksintööni, jolla taataan kouluissa puhelinrauha koko päiväksi. Eikä enää pienintäkään ongelmaa missään vaiheessa. Mikäs tämä sitten on?

NÄPÖTINVAHTI

Koulun ovella on sähköinen vahti, joka ei laske sisään, ennenkuin puhelin on otettu esille ja käytetty laitteella, joka sulkee sen. Puhelimeen on ladattu viikon lukujärjestys ja koulun päätyttyä kotiin lähdettäessä koulun ovella puhelimen saa taas hereille.
Koulupäivän aikana sitä ei voi käyttää, sillä se on lukittu NÄPÖTINVAHDIN salakoodilla. Ei siis enää ongelmia. Koululaiset saavat keskittymisrauhan pelkästään opetukseen. Kaikki yksityisasiat saa hoitaa sitten koulupäivän jälkeen.
Eikö olekin näppärä systeemi ja hyvin yksinkertainen?! Jos joku aikoo kuljettaa puhelimensa piilossa laitteen ohi, se ei onnistu, sillä ovesta mahtuu kulkemaan kerrallaan vain yksi oppilas ja laite vinkaisee pahalla äänellä, jos salakuljetusta yritetään. On siis aivan pakko nostaa puhelin esille ja näytettävä sitä NÄPÖTINVAHDILLE.

Jos joku kuvittelee hämäävänsä vahtia jollain toisella puhelimella, niin sekään ei onnistu, sillä tuo erinomainen keksintö haistaa kaikki mukana seuraavat laitteet.
Ei siis enää ongelmia.

Missä vaiheessa NÄPÖTINVAHDIN kehittely on? Siinä vaiheessa, että varsinainen kehitystyö on käyty noin niinkuin periaatteessa, rahoittajatkin periaatteessa miettivät. Asiahan ei ole helppo, sen jokainen ymmärtää. Tuotteen valmistuksessa ei hätäillä, sillä kuten tuon KELIVITKUTTIMEN, niin myös tämän NÄPÖTINVAHDIN osalla kyse on maailmansensaatioista. Ei enää missään oppilaitoksessa ongelmia puhelimien yksityiskäytöstä opetuksen aikana, eikä hiihtäjillä enää pienintäkään ongelmaa millään kelillä!

Hyvää kannattaa odottaa!