Ken elää, hän näkee – säätilanteenkin!

Sää on mielenkiintoinen aihe. Tämänpäiväisissä lehdissäkin käsiteltiin samaa asiaa. Säästä keskustelu ei vain johda oikeastaan minnekään.

Meteorologi-sukupolvi on vaihtunut ja entiset siirtyneet joko tuonilmaisiin tai sitten vain muuten katselemaan mittareita. Television alkuaikoina sen paremmin Martti Mäkelää kuin muitakaan ei hetkauttanut sellainen tieto yhtään kuin mitä tänäpäivänä, että kun sääoloissa tapahtuu muutos talven suuntaan, niin nämä nuoremmat ovat heti hytisemässä ja maalaavat kauhukuvia muutamista pakkasasteista.

En ymmärrä, missä pumpulilinnassa ovat asuneet, mutta kovin herkkänahkaisia näkyvät olevan.

Tämänpäiväisessä tiedotteessa viitattiin historiaan ja ettei muka tällaista keliä ole ollut koskaan aiemmin kymmeniin vuosiin. Se pitää paikkansa, mutta eihän ennen ole tätä päivää ja hetkeä 19.11.2018 klo 16.57 elettykään. Pitää elää joka hetki, niin näkee, millaista keliä ja säätä ulkona on.

Luonto elää omaa kulkuaan, maapallo on yksi kokonaisuus ja kun kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin juuri tällä hetkellä ilmavirtaukset ovat pohjoisen suunnasta ja tuovat kylmää marraskuun puoliväliin. Niinhän sen kuuluu ollakin. Jos ei ole lunta, niin sitä vaan ei ole. Se tulee aikanaan.

Mitenkäs se Römpän äijä ennustikaan takavuosina Karin piirroksessa Hesarissa: ” Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin talvi tulee aikanaan!”

Tai Kerman Kalle – kuuluisa heinävetinen ennustaja: ” Jos ennusteeni ei pidä paikkaansa, minä teen uuden!”

Sää on juuri nyt siis sitä, mitä se juuri tällä hetkellä on. Ei ehtinyt ainakaan vielä muuttua mihinkään suuntaan. Vain iso kuu alkaa muistuttaa parin päivän päästä täysikuuta, josta Olavi Virtakin komeasti lauloi. Silloin on yleensä AINA kirkas ja pilvetön sää sekä kylmää talvella.

Jos sammakko oikoo koipiaan, tulee leuto ja sen tekee mieli uimaan, mutta jos hyppii hyvin kyyryssä ja menee suojaan metsänreunaan, tulee kylmä. Ja jos kaivautuu jonnekin vielä suojaisampaan paikkaan, niin …antaa vain kaivautua. Itsepähän tietää, mitä tekee.