Kevään kuntosali kutsuu

Se on taas sitä aikaa, kun lumien sulettua ja maan kuivahdettua, haravat ja muut värkit saavat liikettä. Samallahan siinä saa koko ihmiskeho. Ja tehokasta sellaista, molemminpuolista haravointia, roskien kärräystä, hauskaa yhdessäoloa, raikasta ilmaa ja aurinkoa.

Eipä paljon tarvitse kuntosalille kiirehtiä. No, joku tietenkin sanoo asuvansa kerrostalossa, jossa ei omaa pihaa ole. Eipä ole, mutta kuinka paljon Kuopion kaupungin alueella laitakaupunkeja myötän on pihoja, jonne kaivattaisiin aputyövoimaa. Tämän lehden levikkialueelta löytyy lisää. Voihan tällaisesta tehdä postilaatikkotarjouksen, ei tule kovin paljon maksamaan. Joitakin kymmeniä alueille, niin kylläpä tarjouksia alkaa satelemaan, näin uskon.
Kotona asuvat iäkkäät eivät kaikki jaksa tarttua enää haraviin, joten sellaisia paikkoja varmasti löytyy, minne voi apuaan tarjota ja aivan talkoohengessä. Varmasti saa hyvän mielen ja olon, molemmille.

Ja jos tuon lisäksi haluaa liikuntaa, niin voi mennä vaikka uimahallille rentouttamaan rasittunutta kehoa. Uinti on mitä parhainta vesihierontaa.

Suosittelen lämpimästi! Selittelyt ovat tekosyitä. Kannattaa kokeilla.

Lisätty 3.5.kl0 7.06

Luonto alkaa tarjoamaan parastaan: linnunlaulu soi aamustakin. Ulos lenkkeilemään lähtevä voi unohtaa korvistaan kaikenmaailman härpäkkeet, jos ei erityisesti heikentyneen kuulon vuoksi tarvitse kuulolaitetta. Korvien ja sitä kautta aivojenkin tulee saada levätä ja nauttia hiljaisuudesta. Vastikään lehdissä ja muissakin uutisissa käsitelty asia kertoi, että aivoihin kohdistuu päivittäin valtavasti liian teräviä signaaleja puhelimien ja kaikkien muittenkin sähköisten kojeitten kautta. Kokeilevat tästedes valmistamaan pehmeäsointuisempia laitteita.

Kun kuunnellaan musiikkia jatkuvasti kuulokkeitten kautta työmatkoilla ja lenkkeillessä, aivot kuormittuvat täysin turhasta. Eikä se voi olla jättämättä jälkiä, vaikka nyt kuinka tuntuisi hyvältä, niin ei siihen kauan mene, kun alkaa korvat soida ja päässä viheltää outoja ääniä.

Kevään kuntosali ulkona sisältää taustamusiikkia sen, mikä tarvitaan. Siellä voi olla ilman korvaan suoraan tunkevaa ääntä, rytmittäjää. Kyllä haravointiinkin rytmi löytyy aivan luonnostaan ja lintujen laulu variksien ääntelyä myöten on paljon miellyttävämpää kuin yhdenkään nyky-räppärin tai popparin kirkuna, kiroilu ja lauluksi kutsuttava ääntely.

Antakaa itsellenne mahdollisuus myös olla vain hiljaa ja kuunnella hiljaisuutta. Se tekee myös hyvää.