Kieltenopetus on fiasko?

Tämänhetken keskustelut koulumaailmasta kertovat, että liian vähän opetetaan vieraita kieliä. Varsinkin alaluokilla ollaan ihmeissään, kun ei opeteta kuin ruotsin ja englannin alkeita?! Ja mitä tekee Kuopio? Se on määritellyt oppilasryhmät niin suuriksi, etteivät saa ryhmiä kasaan!

Koko kieltenopetus on tällä hetkellä fiasko, näin väitän, sillä ei vieraita kieliä tarvitse opettaa ennenkuin suomenkieli on hallussa. Kun kouluopetuksessa jopa vältetään opettamasta käsinkirjoittamista ja kirjojen lukemista sekä niiden ymmärtämistä, niin miten voi joku vieras kieli olla niin tärkeässä asemassa, että niiden opetuksesta pitää olla huolissaan.

Ei voi olla totta tuollainen asenne koulumaailmassa!

Kun kirjoitus on tikkukirjaimilla söhrimistä, ylioppilaskokeet näpytellään, eikä koko suomenkieli ole hallussa, niin miten suomalaislapsista voi tulla kansalaisia, jotka hallitsevat OMAN ÄIDINKIELENSÄ.
Kouluhallitus ja opetusministeriö saavat jättää ne näpöttimet ja niissä kuuluvat äänet ja tekstit omaan arvoonsa!

Jos ei hallitse käsinkirjoitettua suomenkieltä, jos ei osaa lukea ääneen ymmärtämättä, mitä niillä sanoilla on merkitystä, ei ulkomaankielten oppimisella saavuteta mitään. Niissä ovat omat ja samat lainalaisuutensa ja pitää jokaisen ensiksi oppia ja painaa kalloonsa, ennenkuin voidaan opettaa mitään uutta kieltä.

Näin on. Aikaa vieraitten kielten oppimiselle on sitten, kun perusta on oman äidinkielen osalta riittävän vahva. Ei ennen.